Raportti: Akatemialle kotitappio KuFua vastaan

12' Heinonen 0-1

29' Tykkyläinen 0-2

62' Heiskanen 0-3

Kakkosen kausi jatkui keskiviikkona Elisa Stadionilla, jonne VPS J Akatemian vieraaksi saapui SC KuFu-98 Kuopiosta. Akatemiaa vahvisti tällä kertaa useita tuttuja nimiä edustusjoukkueesta, sillä edustusjoukkueen terveystilanne on tällä hetkellä niin hyvä, että joidenkin pelaajien on haettava pelituntumaa Akatemiasta. Heistä avauksessa oli tällä kertaa Hampus Holmgren, Fabrice Gatambiye ja Momodou Sarr. Vaihdosta kentälle pääsivät lisäksi Samba Sillah ja pitkästä loukkaantumisesta kentille palaava Jesper Engström.

Myös vierailijoiden ringissä oli useita Veikkausliiga-pelaajia. Ottelu alkoi hienoisella VPS J Akatemian hallinnalla. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella Akseli Lehtimäki pääsikin kerran ampumaan tulisesti, mutta kuopiolaisten maalilla Aleksi Honka-Hallila sai torjuttua laukauksen. Kovan painostuksen johdosta vietettiin paljon aikaa KuFun päässä, ja Akatemia sai useita kulmapotkuja heti alkuun. Sen jälkeen kuitenkin KuFu alkoi luoda maalipaikkoja. Ensin keskitys vasemmalta löysi Arttu Heinosen, joka sai otettua pallon haltuun keskellä Akatemian puolustusta ja pääsi viimeistelemään lukemiksi 0-1.

Pian vierailijoiden läpisyöttö oikealta tavoitti Eetu Rissasen, jonka laukaus meni vasemmalta ohi. 29. minuutilla kuopiolaiset tekivät lukemiksi jo 0-2, kun Nuutti Tykkyläinen pääsi laukomaan komean vasuripommin boksin rajalta takayläkulmaan, eikä Akatemian maalilla Mika Kaarre saanut näppejään väliin. Akatemia ei kuitenkaan vielä lannistunut vaan vastasi luomalla pari maalipaikkaa. Ensin Jesse Kankaanpää syötti hyökkäykseen mukaan nousseelle Eetu Pullolalle hyvään maalipaikkaan vasemmalle, mutta topparin veto blokattiin. Sitten Momodou Sarr pääsi puolittaiseen läpiajoon ja pelasi lopulta Tobias Björkqvistille, mutta tämän laukaus suuntautui ohi.

Jakson loppupuolella VPS:n puolustuslinja petti, ja KuFu-hyökkääjä pääsi yrittämään viimeistelyä lähietäisyydeltä. Veto suuntautui kuitenkin päin Mika Kaarretta, jonka torjunta piti numerot nollassa kahdessa. Toinenkin jakso alkoi hienoisella Akatemian hallinnalla. Sillah ja Engström vaihdettiin kentälle 59 minuutin kohdalla kotiyleisön aplodien saattelemana, mutta vain hetkeä myöhemmin syntyy VPS-maalille hässäkkä, josta KuFu pääsee tekemään tilanteeksi loppulukemat 0-3.

Vaihdot piristivät kotijoukkueen hyökkäyspeliä, sillä erityisesti hanakasti nousseet laitapuolustajat Holmgren ja Engström toivat Akatemialle uudenlaisia murtautumismalleja.

- Engström pelasi ihan hyvin. Ehkä hän pelasi aluksi vähän varovaisesti, mutta muuten hän vahvisti joukkuettamme, kuvaili VPS J Akatemian päävalmentaja Andre Lourenço pitkään kentille odotetun "Jepen" esitystä.

Myös Momodou Sarr esitteli omaa räjähtävyyttään useampaankin otteeseen huolimatta siitä, että alla oli pitkä edestakainen bussimatka Turkuun ja minuutteja Veikkausliigassa. "Mudu" olikin päästä maalin makuun, kun Honka-Hallilan heikko avaus päätyi lähes suoraan Sarrin jalkaan. Maalivahti kuitenkin torjui Sarrin laukauksen jalallaan, eikä jatkotilanteesta Fabrice Gatambiyenkään laukaus päätynyt maaliin asti.

Ottelun lopulla molemmat joukkueet pääsivät vielä puolittaisille maalipaikoille. Kotijoukkueelta laukomaan pääsivät muun muassa Aleksi Lehtimäki ja Aleksi Lehtonen. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt, joten ottelu päättyi lukemin 0-3.

- Numerot ovat mitkä ovat, ja ne ratkaisevat pelin. Pelasimme kyllä paremmin kuin viimeksi. Uskon, että näin pelaamalla voimme lopulta saada voittojakin, joten mielestäni meidän pitää vain jatkaa tähän suuntaan. Seuraavaan otteluun emme aio tehdä suurempia muutoksia. Ei tässä voi muuta kuin jatkaa työntekoa, Lourenço kuittasi.

VPS J Akatemia: Kaarre – Holmgren, Pullola, Lo Giudice, Björkqvist (58' Engström) – Ahola, Lehtonen, Gatambiye, Lehtimäki (82' Polvilampi) – Kankaanpää (58' Sillah), Sarr