27' 0-2 Ala

37' 0-3 Paukku

58' 0-4 Luiro

68' 0-5 Ojaniemi

Lämmin kesäkuinen aurinko tervehti Elisa Stadionia, kun VPS J Akatemia kohtasi sunnuntai-iltana Rovaniemen Palloseuran kakkosjoukkueen. Nuorten joukkueiden kohtaaminen oli Akatemian kauden kuudes, ja se oli kolmella pisteellä sarjataulukossa kymmenentenä, kun puolestaan RoPS/2 oli neljännellä sijalla. Vepsun edustusjoukkueessa normaalisti pelaavista pelaajista Akatemian mukana olivat Aatu Laatikainen ja Fabrice Gatambiye.

Akatemia aloitti ottelun vielä hyvin. Se sai pitkällä avauksella avattua RoPS-puolustuksen kahdesti peräkkäin, kun ensin pitkä pystysyöttö avasi tilaa Jesse Kankaanpäälle, mutta Akseli Lehtimäen laukaus suuntautui ohi. Pian Mäkilä ja Gatambiye avasivat hyvällä seinäsyöttökombinaatiolla tilaa linjan taakse, mutta Mäkilänkään laukaus ei onnistunut.

RoPS/2 pääsi ensimmäiseen vaaralliseen tilanteeseen vasta minuutilla 15, kun oikealla laidalla rynnännyt Jarkko Luiro ampui vain niukasti ohi takatolpan. Vain parin minuutin päästä tästä puolenvaihto oikealta avasi VPS-puolustuksen, ja Eero Paukun boksiin pelaama pallo tavoitti maalin edessä kärkkyneen Luiron, joka siirsi RoPS/2:n johtoon.

25. minuutilla Lehtimäki pääsi yrittämään kavennusta boksin rajalta, mutta RoPS-veskari Juhani Kangas pysäytti vedon. Tästä syntyneestä vastahyökkäyksestä Matias Tamminen pääsi pahantekoon toisessa päässä, mutta Mika Kaarre pysäytti alakulmaan suuntautuneen laukauksen komealla torjunnalla. Tästä ei kuitenkaan voitu iloita kovin pitkään, kun Samuel Olabisin pusku kimposi tolpan kautta Sampo Alan jalkoihin, ja tämä lisäsi RoPS/2:n johdon lukemiin 0-2.

Nollaan kolmeen viimeisteli minuutilla 37 takatolpalla kytännyt Paukku Kaarteen torjunnasta tulleesta paluupallosta. Tauolla päävalmentaja Andre Lourenço teki muutoksia, ja otti kentälle toppari Eetu Pullolan, siirsi laitapuolustaja Patrik Aholaa ylemmäksi ja Jeremiah Dabrowskin tutummalle paikalleen puolustuksen laidalle. Muutoksista ei kuitenkaan ollut iloa, kun 56. minuutilla Tobias Björkqvist kaatoi Jaakko Vihannan boksin sisällä. Kaarre torjui rankkarin hienosti, mutta Luiro oli taas kärkkymässä paluupalloa ja ehti ensimmäisenä siirtämään sen verkkoon.

66. minuutilla Augustin Irumva nousi hienosti, mutta RoPS-puolustaja onnistui purkamaan tilanteen kulmapotkuksi ennen laukausta. Tästä seuranneesta vastahyökkäyksestä rovaniemeläiset murtautuivat oikealta laidalta ja vaihtopelaaja Ojaniemi iski Luiron keskityksestä pelin murheellisiin 0-5 -lukemiin. Akatemia pääsi vielä maalipaikkaan, kun hyökkäykseen noussut Giuseppe Lo Giudice syötti Kankaanpäälle, mutta Olabisi onnistui blokkaamaan laukauksen. Jatkotilanteesta VPS pääsi vielä laukomaan, mutta Olabisi onnistui blokkaamaan senkin yrityksen.

Ottelun loppu meni RoPS/2:n taas hallitessa, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt. Päävalmentaja Lourenço näki joukkueiden suurimman eron olleen asenteessa.

- RoPS/2 voitti meidät kilpailullisemman asenteensa ansiosta. Teimme puolustusvirheitäkin, mutta mentaliteetti oli suurin ero joukkueiden välillä. Vastustaja oli yksinkertaisesti meitä parempi. Yritimme pelata suunnitelmamme mukaisesti, mutta suunnitelmaa ei toteutettu oikeanlaisella asenteella. Meidän on parannettava nyt ensisijaisesti joukkueen asennoitumista ja kilpailullista mentaliteettia, Lourenço pohti.

VPS J Akatemia: Kaarre – Ahola, Dabrowski, Lo Giudice, Björkqvist – Lehtimäki (46' Pullola), Irumva, Laatikainen, Mäkilä (63' Suokko, 74' Kulmala) – Kankaanpää, Gatambiye