Raportti: Akatemia taipui Herculekselle

Hercules-raportti

Äitienpäivän kotiavauksessa tänä vuonna Kakkosta pelaavan VPS J Akatemian vieraaksi saapui JS Hercules Oulusta. Ensimmäisellä kierroksella Akatemia oli vielä hienosti voittanut Kajaanin Hakan vieraskentällä, mutta tällä kertaa vastustaja oli vahvempi. Punapaidat päihittivät kotijoukkueen maalein 1-3 (0-3).

Heikko ensimmäinen jakso

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta 12 minuutin kohdalla vaasalaispuolustus yllätettiin, kun Herculeksen ristipallo tavoitti George Junior Tangkon maalin oikealla puolella, ja kamerunilainen sijoitti pienestä kulmasta lukemiksi 0-1. Tangko oli asialla myös minuutilla 25, kun hänen syöttönsä tavoitteli vasemmalla laidalla kiitäneen Sami Karjalaisen, joka hyödynsi tilaisuutensa ja viimeisteli varmasti Herculekselle jo toisen maalin.

Akatemia ei kuitenkaan lannistunut, vaan jo parin minuutin päästä vasemmalla laidalla Jesper Suokko ja Jesse Kankaanpää saivat hyvällä yhteispelillä hankittua vapaapotkun juuri boksin rajalta. Kankaanpään kova vapari kilahti kuitenkin vain ylärimaan. VPS sai jatkettua painostusta ja Kankaanpää pääsi yrittämään vielä uudestaan - tällä kertaa oikealta laidalta - mutta maalivahti torjui laukauksen helposti.

Jakson loppupuolella Hercules otti pelin hyppysiinsä ja minuutilla 39 Karjalainen pääsi yrittämään ensin vasemmalta laidalta. Karl-Filip Eriksson torjui vielä tämän tulisen laukauksen, mutta vain pari minuuttia siitä Herculeksen pallonhallinta tuotti Karjalaiselle uuden maalipaikan. Karjalainen tälläsi ottelun toisen maalinsa boksin rajalta Erikssonin yli.

Tauolla Akatemia järjestäytyi uudelleen ja teki kaksi pelaajavaihtoa. Kolmen topparin linjaan vaihtaminen tuottikin tulosta ja Akatemian peli oli toisella jaksolla parempaa. Valtteri Lehtonen ja Jesse Kankaanpää pääsivät molemmat kertaalleen maalipaikalle, ennen kuin 65. minuutin kulmapotku takatolpalle löysi Eetu Pullolan, jonka puskusta toisella tolpalla vaanineella Agustin Irumvalla olikin helppo työ panna pallo maaliin. Ottelun loppu sujuikin taas tasaisissa merkeissä. Tosin kovin lähelle kavennusta VPS Akatemia ei päässyt, vaan paras paikka siunaantui Herculekselle, jonka oikean laidan hyökkäyksen päätteeksi Abdul Sesay laukoi vain niukasti ohi maalin.

"Pystymme kilpailemaan jokaisessa pelissä"

Päävalmentaja Andre Lourenço harmitteli Akatemian heikkoa ensimmäistä puoliaikaa.

- Jos olisimme aloittaneet ottelun paremmin, olisimme voineet haastaa Herculeksen kunnolla. He eivät mielestäni olleet selvästi meitä parempia. Emme tehneet ensimmäisillä puoliajalla oikeita asioita. Pojat ehkä pelkäsivät liikaa ja emme olleet tarpeeksi aggressiivisia. Teimme pallon kanssa virheitä ja emme löytäneet tiloja, joihin pelaamista olemme harjoitelleet.

Akatemia teki toiselle puoliajalle muutoksia, jotka toimivat hyvin. Irumvan kavennusmaali syntyi harjoitellusta kulmapotkukuviosta.

- Minun täytyi tehdä puoliajalla muutoksia, koska olimme tappiolla 0-3. Kysyin pojilta kopissa, että miksi he ovat hermostuneita. Me pystymme pelaamaan paljon paremmin. Tein muutoksia, jotta pystyisimme prässäämään vastustajaa korkeammalta. Toinen puoliaika oli parempaa peliä ja teimme erikoistilannemaalin, jota olimme harjoitelleet. Tämä oli jo toinen erikoistilannemaalimme tällä kaudella, Akatemian portugalilainen päävalmentaja kommentoi.

Akatemian vahva toinen jakso näytti, että nuori vaasalaisjoukkue pystyy haastamaan kenet tahansa.

- Tiedämme realiteettimme. Meillä on nuori joukkue ja Hercules tulee ehkä taistelemaan noususta Ykköseen. Olen kuitenkin nähnyt, että pystymme kilpailemaan jokaisessa pelissä. Yritämme voittaa jokaisen ottelun, joskus pystymme siihen ja joskus emme. Tasomme ei saa ailahdella, mutta se on vaikeaa nuoren joukkueen kanssa. Emme saa pelätä ennakkoon parempia joukkueita, Lourenço kertoi ottelun jälkeen.

Akatemian kausi jatkuu ensi sunnuntaina vierasottelulla kokkolalaista GBK:ta vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan FC Vaajakoskea vastaan 26.5.

VPS J Akatemia: Eriksson – Björkqvist (46' Salmi), Pullola, Lo Giudice, Dabrowski – Suokko (87' Mäkilä), Irumva, Lehtonen, Häggbäck (46' Kulmala) – Lehtimäki, Kankaanpää 

HANKI LIPPUSI CUPIN VÄLIERÄÄN


Ilmoittaudu maalihaasteeseen
Raportti: FC Hongan ja Vepsun kohtaaminen päättyi ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio