Raportti: KuPS haki pisteet Vaasasta

untitled-1

Vaasan Palloseura koki tänään 0-3 -tappion KuPSille.

VPS aloitti ottelun hyvin ja otti pelinsä ensimmäisen 20 minuutin aikana hallintaansa. VPS loi myös muutaman hyvän hyökkäyksen ja maalipaikan, mutta viimeiset ratkaisut syöttöjen tai laukausten muodossa epäonnistuivat. Paras paikka siunaantui takatolpalle liukuneelle Sebastian Strandvallille, joka ei kuitenkaan onnistunut suuntaamaan Hindrek Ojamaalta saamaansa kovaa keskitystä kohti maalia aivan lähietäisyydeltä.

Peli kääntyi KuPSille 23 peliminuutin kohdalla, kun vieraat pelasivat varsin näppärän syöttökombinaation boksin rajalla. Viimeisenä pallo pelattiin Ats Purjeelle, joka sijoitti sen varmasti takanurkkaan.

Tämän jälkeen ote siirtyi kuopiolaisille selkeämmin ja KuPS saikin pari kohtalaista maalipaikkaa, mutta nämä Samu Volotinen VPS-maalilla selvitti varmasti.

Toisella puoliajalla peli oli alkuun tasaista ja molemmat loivat pari vaarallista tilannetta. VPS:n paras paikka pedattiin Juha Hakolan toimesta Douglas Caélle 63. minuutilla. Lähietäisyydeltä viimeistelemään päässeen Caén laukaus meni kuitenkin niukasti etutolpasta ohi.

Neljä minuuttia myöhemmin KuPS sai vapaapotkun aivan boksin tuntumasta. Tämä osoittautui ottelun käännekohdaksi, sillä Petteri Pennanen latasi pallon voimalla taka-alanurkkaan suoraan vaparista. Vain tovi myöhemmin Ville Saxmanin taidokas pusku lisäsi johdon jo kolmeen maaliin ja loppu meni hieman pelailuksi.

VPS loi aivan lopussa vielä pari tonttia ja muun muassa Strandvallille aukesi vielä lisäajalla hyvä tontti. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi takakulmasta ja näin pisteet matkasivat Kuopioon maalein 0-3.

- Oli ehkä tylyt lukemat, mutta ne olisivat voineet olla erilaisetkin. Vepsulla oli pelissä muutama hyvä paikka. Meiltä hyvä, nousujohteinen peli. Alku oli tahmea, mutta paransimme pelin edetessä ja toinen puoliaika oli jo hyvä. Siinä oli muutama tilanne, joista huonommalla tuurilla peli olisi voinut kääntyä toisinkin, mutta hyvällä joukkueellamme oli tänään onneakin. Paikka paikoin nähtiin meiltä myös varsin vakuuttavaa pelaamista ja olen tyytyväinen tulokseen, KuPS-luotsi Jani Honkavaara jutteli pelin jälkeen.

VPS-valmentaja Petri Vuorinen ei lähtenyt sen kummemmin tappiota avaamaan.

- Lähdettiin peliin hyvin ja muutama paikka oli molemmilla ottelussa. Meillä oli ekalla puoliajalla Seballa (Strandvall) yksi hyvä paikka ja toisella 1-0 -tilanteessa Douglasilla (Caé) yksi avopaikka. KuPS teki hienosti niistä paikoista maalit, mitä heillä oli. Tänään KuPS oli vahvempi ja ansaitsi voittonsa, kun teki kolme maalia meille kotikentällä. Onnittelut heille, Vuorinen kommentoi.

VPS tänään: Volotinen - Voutilainen, Lahti, Auvinen, Ojamaa - Strandvall, Laatikainen, Lähde, Vahtera (68' Gueye), Alanko (46' Hakola) - Caé (78' Morrissey) 

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: Suomen mestarin vieraaksi sunnuntaina
Ennakko: VPS lähtee hämmentämään soppaa - "Peli ke...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio