Päävalmentaja Vuorinen Lahti-tappion jälkeen: ”Ei sovi vaipua pessimismiin”

14.8.2017

Vaasan Palloseura koki tänään 0-2 -kotitappion kovassa iskussa olevalle FC Lahdelle.

VPS-FC Lahti 0-2 (0-1)
38' Stenio 0-1
55' Sadat 0-2

VPS aloitti ottelun hyvin. Jo neljän minuutin kohdalla VPS hyökkäsi nopeasti laidalta ja Jesper Engströmin matala keskitys löysi Juha Hakolan maalin edestä. Jatko jäi kuitenkin voimattomaksi.

Kymmenen minuutin kohdalla nähtiin sama juttu, mutta nyt paikka pedattiin Steven Morrisseylle. Jamaikalaisen laukaus tyssäsi kuitenkin viime hetkellä Lahden puolustukseen. Parinkymmenen minuutin paikkeilla Hakolalla oli paikka ampua vähän kauempaa, mutta Aleksandr Vasjutin Kuhnureiden tolppien välissä veti pidemmän korren.

Tämän jälkeen ote alkoi siirtyä vieraille. Ensin Lahti kokeili pariin otteeseen kaukolaukauksilla, jotka eivät osuneet maalipuiden väliin, mutta 26 peliminuutin kohdalla valkopaidat saivat kulman jälkitilanteesta aikaan vaarallisen puskun, jonka vain Marko Meeritsin mainio reaktiotorjunta pelasti. Hetkeä myöhemmin Santeri Hostikka pääsi laukomaan pienestä kulmasta ja Meerits venytti jälleen kerran mainiosti pallon tielle.

Vajaan 40 minuutin kohdalla brassihyökkääjä Stenio löytyi kuitenkin aivan yksin VPS:n boksista ja hyökkääjä täräytti rehdillä kärkkärillä pallon vastustamattomasti alakulmaan ohi Meeritsin. Paria minuuttia myöhemmin sama herrasmies kolautti vielä tolppaan. Tauolle mentiin kuitenkin 0-1 -vierasjohdossa.

Puoliajalla VPS joutui vaihtamaan Mikko Viitikon loukkaantumisen myötä hieman formaatiota. Viitikon korvasi keskikentälle tullut Sebastian Strandvall. Pelin jälkeisessä pressissä päävalmentaja Petri Vuorinen ei osannut vielä sanoa tarkemmin Viitikon vammasta.

VPS aloitti jälleen puoliajan hyvin ja tuntui, että homma on hallinnassa. Kirivaihde koki kuitenkin turhan kovan kolauksen, kun nopeasta vastaiskusta Fareed Sadat pääsi viimeistelemään vuorenvarmasti lahtelaisten 0-2 -osuman.

Heti seuraavien minuuttien aikana VPS:lla oli sauma aloittaa kiri toden teolla, kun ensin Morrisseyn läpiajo kuivui kokoon pallon tartuttua liiaksi nopean kärkimiehen jalkoihin ja laukausta ei kuulunut. Sen jälkeen Juho Lähteelle pedattiin aivan mainio maalipaikka boksin sisälle, mutta Vasjutin venyi huippupelastukseen.

Tämän jälkeen VPS piti palloa, mutta Lahti puolusti Raidan pois vaarallisimmilta paikoilta, eikä kunnollista takaa-ajoa enää saatu aikaan. Ottelun lopun paras tontti siunaantui Lahden Santeri Hostikalle, joka kuitenkin tulitti pallon avopaikasta kolmanteen kerrokseen. Näin pisteet matkasivat etelään kahden maalin erolla.

– Se on pitkän ajan tulos, että olemme tässä tilanteessa. Jo viime syksynä yhdeksästä viimeisestä pelistämme saalistimme 16 pistettä ja hävisimme ainoastaan viime kauden Suomen mestarille. Keväällä olimme pitkään voittamattomin joukkue tässä sarjassa. Tasapeliputken jälkeen olemme nyt kääntäneen pelit voitoiksi. Tämä on loogista jatkumoa työlle, jota meidän seurassamme on tehty. Onnistumiset ovat ruokkineet vielä itseluottamusta ja tukeneet menestystä, Lahti-luotsi Toni Korkeakunnas suitsutti.

– Upea esitys tänään. Aika hyvin saimme Vaasan pelin eliminoitua. Ei tässä oikein voi olla kuin tyytyväinen, Korkeakunnas jatkoi.

– Aloitimme hyvin ja tuntui, että peli oli kontrollissa. Muutaman kerran pääsimme murtautumaan laidalta. Sitten pikkuhiljaa ote siirtyi Lahdelle ja he saivat 1-0 -maalinsa. Toinen jakso aloitettiin taas hyvin. Vaihdoimme hieman formaatiota, osittain toki loukkaantumisen vuoksi. Takaa-ajo kuitenkin tyssäsi nopeasti, kun Lahti iski 2-0 -maalin. Saimme vielä muutaman maalipaikan rakennettua, mutta emme sen kummempaa, VPS-käskijä Vuorinen puolestaan sanaili.

– Lahti on pelannut pitkällä tähtäimellä hyvin. Me olemme lyhyellä tähtäimellä nyt hävinneet kaksi peliä. Niin paljoa ei ole tässä sarjassa vielä menetetty. Menestyksessä on helppo olla ja silloin sinulle hurrataan. Nyt kaikki riippuu siitä, miten nousemme taas näistä kahdesta tappiosta. Ei sovi jäädä makaamaan, eikä vaipua pessimismiin. Sarja on tasainen tänä vuonna ja tällaisissa tilanteissa joukkuetta mitataan. Tilanne on vielä auki ja paljon pelejä on jäljellä. Laitamme fokuksen tuleviin otteluihin, Vuorinen jatkoi.

Seuraavan kerran VPS pelaa sunnuntaina 20.8. Tuolloin Elisa Stadionille saapuu vieraaksi Ilves.

VPS tänään: Meerits – Koskimaa, Lahti, Viitikko (46' Strandvall) – Engström, Lähde (68' Clennon), Voutilainen, Hakola, Levänen – Vahtera, Morrissey.

Penkillä: Volotinen (mv), Böling, Jürgenson, Sohna.

Tyly tappio Rovaniemellä – ”Jätimme itsestämme huo...
Voitto lipui käsistä viime hetkillä hyvästä esityk...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio