Otteluraportti: KuPS voitti kahden rankkarin turvin

25.11.2017

Vaasan Palloseura ja KuPS väänsivät eilen harjoituspelin Jyväskylässä. KuPS oli lopulta parempi 2-0.

Molemmilla joukkueilla oli mukana nuori kokoonpano ja paljon testipelaajia. Aivan ottelun alussa KuPS piti pari minuuttia palloa, mutta sen jälkeen hallinnan otti VPS. Vepsu puolusti avausjakson aikana matalalta ja piti pakan tiiviinä. Täten Raita pääsikin riistämään hyvin ja iski nopeilla hyökkäyksillä. VPS sai rakennettua jakson aikana muutaman maalipaikankin.

– Meillä oli pelaajia, jotka eivät ole pelanneet yhdessä. Ensimmäisten minuuttien jälkeen tekeminen oli kuitenkin yllättävän hyvää siihen nähden pelillisesti. Olin positiivisesti yllättynyt, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Avausjakson lopussa KuPSille vihellettiin kuitenkin rangaistuslaukaus. Sen ampui maaliin tuore hankinta Rasmus Karjalainen ja tauolle mentiin kuopiolaisjohdossa.

Toisella jaksolla vaasalaisten tekemisen taso laski hiljalleen. Myös toisella jaksolla matalalta prässännyt VPS hieman väsähti, eikä pallollista prässätty enää niin ahnaasti. Sen myötä linjoja alkoi VPS:n muodon sisältä löytyä ja KuPS pääsi painamaan pidempiä hyökkäyksiä ja luomaan toisella jaksolla Vepsua enemmän maalipaikkoja.

– Tämän pelin päätarkoitus oli testata pelaajia ja kaikki saivat vähintään 45 minuuttia peliaikaa ja pääsivät näyttämään osaamistaan. Tappiosta huolimatta näkyi hyviäkin suorituksia paljon. Tärkeää oli myös, että omat juniorimme Fabrice Gatambiye ja Samba Sillah pääsivät pelaamaan edustuksen kanssa, Vuorinen tuumi.

Toisen jakson aikana KuPS sai toisenkin rankkarin. Tämän Samu Volotinen maalilla torjui, mutta paluupallon ampui sisään päivän toisensa tehnyt Rasmus Karjalainen. Rangaistuspotkuja joku olisi voinut sanoa hieman heppoisiksikin vihellyksiksi.

– Toinen niistä ehkä olikin vähän herkkä vihellys. Ehkä se on luonnollistakin, että harjoitusottelussa pilli soi kevyemmin kuin virallisessa pelissä, en tiedä. Kaikesta huolimatta tuollaisissa tilanteissa pitää näissäkin peleissä osata olla varovainen ja se, miten rankkarit syntyivät, johtui meidän hieman huolimattomasta pelaamisestamme niillä hetkillä, Vuorinen kommentoi.

Carlos Fradaosta Vepsun uusi fysiikkavalmentaja
VPS kohtaa harjoitusottelussa KuPSin

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio