Omar Jama Vaasan Palloseuraan PS Kemistä

17.1.2018-Omar

Vaasan Palloseura on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen keskikenttäpelaaja Omar Jaman kanssa.

Jama pelasi viime kaudella PS Kemissä 26 ottelua. Noissa kamppailuissa Jama onnistui maalinteossa kertaalleen.

Kausi oli Jaman debyyttikausi liigassa. Sitä ennen nuori keskikenttämies pelasi Klubi04:ssa Kakkosta ja harjoitteli HJK:n liigaryhmän mukana. Hän on lisäksi käynyt läpi Suomen juniorimaajoukkueet U16-U19-ikäluokissa.

– Omar pelasi paljon liigaminuutteja ensimmäiseksi liigakaudeksi jo viime kesänä. Hän on pelaaja, joka halusi kovasti tulla tänne. Hän on tullut hakemaan paikkaa avauksesta, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

– Omar on kevytrakenteinen keskikenttäpelaaja. Olemme kehittäneet hänelle ohjelman, jolla saamme kehitettyä fysiikkapuolta. Pelinäkemys riittää todella hyvin Veikkausliigaan ja hänellä on hyvä pallokosketus. Hän sopii mainiosti pelitapaamme ja nyt meillä on kaksi pelaajaa per pelipaikka keskikentälle, joten kilpailu on sillä alueella kovaa. Se ruokkii ja ruoskii pelaajia, Vuorinen jatkoi.

Lähtökohtaisesti Jama pelaa keskikentän pohjalla. Viime kaudella hän vietti suurimman osan kaudesta pohjapelaajana, mutta pelasi myös muissa keskikentän keskustan rooleissa.

– Pohjapelaajana olen pääasiassa pelannut. Siitä aion paikan ottaa täälläkin. Tulevan kauden tavoite on murtautua avauskokoonpanoon ja pelata sitä kautta hyvä kausi. Pitkällä tähtäimellä tavoite on ulkomailla, mieluusti mahdollisimman pian, Jama itse kommentoi.

Jama on mielissään tuoreesta sopimuksesta, sillä kauden jälkeen uuden osoitteen löytäminen ei ollut täysin selvää.

– Tässä ovat tovin olleet omat kuviot vähän auki, mutta nyt on vihdoin sopimus tehty ja olen todella iloinen, että olen täällä. Katsoin ulkomaan vaihtoehtojakin, mutta lopulta tulin siihen päätökseen, että VPS on paras paikka minulle nyt.

Nuori mies seurasi Palloseuraa jo ennen kauden päättymistäkin.

– Jo viime kauden aikana seurasin Vepsua sivusta. Joukkue näytti tosi hyvältä ja idea pelistä sopii omaan pelityyliini. Meno on maistunut tosi hyvältä treeneissä ja meininki on ollut todella ammattimaista, Jama kehaisee.

Helsingistä lähtöisin oleva Jama vietti viime kauden Kemissä. Vaasa on jälleen erilainen ympäristö.

– Vaasa vaikuttaa aika rauhalliselta kaupungilta. Tämä on isompi kuin Kemi, mutta omalla tavallaan vähän samantyyppinen. Ihan hyvin olen viihtynyt.

Lupaavan keskikenttämiehen ensimmäinen kotiottelu tulee nopeasti. VPS kohtaa Umeå FC:n jo tulevana lauantaina.

– Tosi hieno juttu, että pääsee heti pelaamaan. Fanit pääsevät heti katsomaan meitä uusia pelaajia ja itse pääsee saman tien näyttämään millainen jätkä täältä on tulossa tosissaan taistelemaan paikasta.

Voitko hiukan etukäteen valottaa millainen peluri Omar Jama on?

– Sanoisin, että fanit tulevat näkemään tosi työteliään ja taitavan pelaajan.

HUOM! Umeå FC -ottelun alkamisaika siirtyy kolme varttia eteenpäin. Ottelu alkaa lauantaina 20.1. kello 17:45.

Otteluennakko: VPS-Umeå FC – ”Uudet pelaajat halua...
Veikkausliigan otteluohjelma julkaistu – Vepsulla ...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio