Martti Haukioja siirtyy Vepsuun Ilveksestä

HaukiojaM260918-1

Vaasan Palloseura on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen puolustaja Martti Haukiojan, 19, kanssa.

Kesällä U19 EM-kisajoukkueessakin mukana ollut Haukioja siirtyy Vepsuun Ilveksestä. Ilveksen lisäksi Haukioja on pelannut lainasopimuksella viime vuosien aikana FC Jazzin ja JJK:n paidassa, sekä italialaisseura Chievon akatemiassa.

- Martti on nuorten maajoukkuepelaaja. Olemme pyrkineet löytämään nuoria, kotimaisia pelaajia tähän seuraan ja me jatkamme sitä työtä. Meillä on sen suhteen myös hyviä kokemuksia ja onnistumisia näiden nuorten kanssa. Martti tulee täyttämään oman paikkansa, tuomaan kilpailua ryhmään ja tekemään meistä parempia, Vuorinen analysoi.

Pelipaikka Haukiojalla löytyy eritoten vasemman pakin paikalta. 188-senttinen laitapuolustaja pystyy pelaamaan ja on pelannutkin urallaan paljon myös topparina. Kyseessä on siis hyvin monikäyttöinen pelaaja.

- Hänellä on hyvä vasen jalka ja hyvä syöttövalikoima, Vuorinen sanaili.

Haukioja halusi tulla Vepsuun, vaikka muitakin vaihtoehtoja oli pöydällä.

- Positiivisin fiiliksin tulen Vaasaan. Olen oikein tyytyväinen tuoreesta sopimuksesta. Itselläni oli suuri kiinnostus tulla VPS:aan ja seura oli kiinnostunut minusta. Kävin tapaamassa Petri Vuorista ja olin hyvin vakuuttunut. Pitkään mietin, mutta tämä oli silti aika selvä valinta, Haukioja kommentoi.

Haukiojan vakuuttivat syyt niin itse jalkapallon osalta kuin olosuhteidenkin puolesta.

- Ihan lähtien siitä miten VPS pelaa, niin koen, että tämä on minulle se oma juttu. Olosuhteetkin näyttivät olevan tosi hyvät. Ne olivat ehkä ne eniten minua houkuttaneet asiat.

Nuorukaisen tavoitteet siintävät tulevaisuudessa ulkomailla.

- Vähintään seuraavan vuoden VPS on minun paikkani ja toivottavasti pääsen näyttämään parastani Veikkausliigassa ja sitä kautta pääsisi jossain vaiheessa ulkomaille.

Ulkomailla nuori puolustaja, kuten todettua, on jo ehtinyt pelaamaankin.

- Kymmenisen kuukautta pelasin Italiassa ja kyllähän siihen ihastui ja rakastuikin, että pääsi maailmalla näyttämään, mitä suomalaiset osaavat. Toivottavasti sauma aukeaa siihen vielä tulevaisuudessakin.

U19 EM-kisoissa vastuu jäi vielä vähälle, mistä Haukioja kokee saaneensa vain virtaa harjoitteluun.

- Jäi se vähän kalvamaan, kun vastuuta ei oikein tullut, mutta siitä sisuuntuneena olen tehnyt töitä treenikentillä entistä kovemmin. Se oli kuitenkin hieno kokemus ja pääsihän siinä näkemään jo vähän Vaasaakin. Oikein hyvältähän se näytti, Haukioja totesi iloisesti.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.

OSTA KAUSIKORTTI 2019 LOISTOHINTAAN TÄSTÄ.

VPS pelaa viikon päästä treenipelin - harjoituksis...
VPS vietti kauden päättäjäisiään - Lahti ja Strand...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio