Mäkilän maalit toivat voiton Akatemialle

VPS-SJK-01062018-40

VPS J Akatemia pelasi tänään kauden seitsemännen ottelunsa Palosaaren kentällä. Vastaan asettui VPV.

Akatemia oli ottelussa parempi lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 2-1. Vepsun molemmat maalit iski Leevi Mäkilä.

Avausjaksolla peli oli Akatemian hallintaa ja mustavalkopaidat johtivatkin 1-0. Mäkilän johto-osuma syntyi pelin 21. minuutilla.

Toinen jakso oli pelillisesti VPS:n selvää hallintaa, mutta VPV onnistui iskemään ajoittain vastaan ja sai muutaman hyvän vaiheen jakson aikana. Ensimmäinen sauma tuli heti toisen puoliajan alussa, kun Jeremias Ketonen asetteli pallon pilkulle. Laukaus meni kuitenkin ohi ja Vepsu säästyi takaiskulta.

Kun reipas 70 minuuttia oli pelattu, VPV sai kuitenkin hyvästä paikasta vapaapotkun. Miikka Virta asetteli pallon paikalleen ja latasi upean osuman ohi VPS-vahti Mika Kaarteen.

Tämän jälkeen VPS loi kuitenkin hyviä hyökkäyksiä ja paikkoja hetki toisensa jälkeen, mutta näytti siltä, että VPV kestää. Akatemian Momodou Sarr haastoi kuitenkin ahnaasti boksin sisään aivan lisäajan viimeisellä minuutilla ja lopulta Ville Kukkanen rikkoi pilkun arvoisesti. Rankkarista Mäkilä pommitti pallon varmasti maaliin ja Akatemia nappasi jälleen kerran kolme pistettä.

Edustuksen sopimuspelaajista kentällä nähtiin Mäkilän ja Sarrin lisäksi Akseli Lehtimäki, sekä Khamis Maki.