KuPS vahvempi treenipelissä - nuorille runsaasti peliaikaa

untitled-10

Vaasan Palloseura kohtasi viime perjantaina KuPSin harjoitusottelussa. Kamppailu päättyi kuopiolaisten 3-1 -voittoon.

Puoliajalla tilanne oli 2-1. Vepsun maalista vastasi hyökkääjänä pelannut Joonas Vahtera. Maali syntyi rankkarista.

Kentällä nähtiin paljon nuoria pelaajia molemmilta joukkueilta, mikä on hieno asia. Meillä vastuuta saivat omat akatemiapelaajat, sekä muutama testipelaaja.

Niin, ottelussa liigajoukkuetta edustivat ensi kertaa Akatemian pelaajista Khamis Maki, Miikka Vedenjuoksu, Augustin Irumwa, Giuseppe Lo Giudice, sekä maalivahti Mika Kaarre.

Testimiehistä kentällä esiintyivät lähes kaksimetrinen toppari Alieu Ceesay, keskikenttäpelaaja Moises Luiz Correa, sekä nuori maalivahti Eetu Lindfors.

- Alieu pelasi avauspuolikkaan. Häneltä löytyy fyysiset raamit ja hän on hyvä eritoten matalassa blokissa ja erikoistilanteissa. Kysymys liittyy enemmänkin siihen hänen kohdallaan, että löytyykö häneltä isossa kuvassa jotain, mitä meidän omilta pelaajiltamme tai nuorilta kasvateiltamme ei löydy? Päävalmentaja Vuorinen pohti.

- Moises on todella pallovarma pelaaja, joka liikkuu hyvin pelattavaksi koko ajan. Hän riistää hyvin ja pelaa hyvin molempiin suuntiin. Suoritti hyvin läpi pelin, joskin kokeneempien pelaajien kanssa Moisesin pelaaminen olisi voinut olla vieläkin sujuvampaa. Pohdintaa aiheuttaa lähinnä se, että onko hänestä ottamaan riittävän isoa roolia kutos- tai kasipaikalla siihen nähden, mitä vahvistukselta odotetaan, Vuorinen analysoi.

- Eetu Lindfors pelasi puolestaan maalilla toisen puoliajan. Hän oli rauhallinen ja stabiili pelaamisessaan. Vahvuudet ovat juuri rauhallisuudessa ja pelin avaamisessa. Torjuntatekniikatkin ovat hyviä. Kysymys kuuluu: Onko Eetu kuitenkaan riittävällä tasolla johtamaan puolustuslinjaa ja olemaan Veikkausliiga-maalivahti? Vuorinen summasi.

Akatemiapelaajista liigakasteensa jo saanut Mudu Sarr pelasi koko pelin, samoin vasta 2002 syntynyt Khamis Maki.

- Mudu teki töitä laajalla säteellä laidalla, mikä on vähän eri pelipaikka kuin mihin hän on kaudella tottunut. Mudu on työteliäs ja jaksaa juosta koko 90 minuutin ajan. Hän riisti hyvin palloja. Kehitettävää on pelikäsityksessä ja siinä, että riistojen jälkeen pystyy pitämään pallon omilla. Pelissä noissa tilanteissa tuli jonkin verran menetyksiä.

- Khamis pelasi toisella laidalla koko pelin ja väsyi hiukan lopussa. Hänen vahvuudet ovat lähellä boksia haastamisessa ja hän järjesti rankkarinkin, josta Joonas Vahtera teki maalin. Kehitettävää on pelin ymmärtämisessä. Puolustuspelaamisesta löytyvät isoimmat puutteet pelillisesti.

Keskikentällä toisen jakson operoi Augustin Irumwa ja hyvin nuori mies onnistuikin. Hän pelasi kutospaikalla ja testipelaaja Moises Luiz Correa siirtyi toiseksi jaksoksi kasipaikalle.

- "Ogi" (Irumwa) on tosi rauhallinen pallon kanssa. Hän pärjäsi hyvin ja kestävyyden puolesta ominaisuudet ovat hyvät. Kehityskohteet liittyvät puolustuspelaamiseen.

Puolustuksessa nähtiin tänään akatemiapelaajista Miikka Vedenjuoksu ja Giuseppe Lo Giudice, sekä avausjakson maalia vartioinut Mika Kaarre.

- Miikka pelasi oikeana topparina. Hän on pitkä ja raamikas ja juoksunopeus on hyvällä tasolla. Pelin lukeminen ja valmius ja keskittyminen eri tilanteisiin ei ole vielä niin hyvää liigatasolle. Vahvuudet löytyvät pelin avaamisesta.

- Giuseppe pelasi omalla tasollaan ja pystyi puolustamaan hyvin. Hän oli erittäin valmiina pelaamaan tullessaan sisään toisella jaksolla.

- Maalissa Mika Kaarre pelasi avausjakson. Hän operoi rauhallisella olemuksella ja varsin tasaisesti maalinsuulla.

Kaikkiaan VPS halusi saada pelistä marraskuun harjoitusjaksolle omanlaisensa kohokohdan. Lisäksi nuoret pelaajat saivat tärkeitä mahdollisuuksia näyttää osaamistaan, samoin kuin testimiehet.

- Nyt oli aiempia kausia pienempi rinki, eikä tilanne ollut siinä mielessä täysin verrattavissa aiempiin vuosiin. Peli palveli varmasti parhaiten nuoria pelaajiamme. Tämä oli hyvä kauden lopetus tai uuden aloitus akatemiapelaajille, miten päin nyt haluaakin asian nähdä, Vuorinen sanaili ja jatkoi:

- Valmennuksellekin oli tärkeä saada nähdä nuoria mukana sellaisessa tilanteessa, mikä ei ole kilpailullinen peli. Tästä on hyvä jatkaa monen heistä kanssa ja se on varmasti isoin anti pelin suhteen. 

VPS: Kaarre (46' Lindfors); Ojamaa - Lahti (46' Vedenjuoksu) - Ceesay (46' Lo Giudice) - Auvinen; Correa; Maki - Voutilainen (46' Irumwa) - Gatambiye - Sarr; Vahtera.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

OSTA VEPSUN KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019.

Kujanpään optio käytetty - sopimustilanne näyttää ...
KAUSIKORTTITARJOUS PÄÄTTYY PERJANTAINA - OSTA OMAS...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio