Johto hukkui jälleen heikon toisen jakson alun myötä – ”Se on minun vastuullani”

29.9.2017

Vaasan Palloseura koki tänään 2-1 -kotitappion Helsingin IFK:lle. VPS-maalin iski Kim Böling.

Ottelun avausjakso oli VPS:n. Raita rakensi laidoilta hyviä hyökkäyksiä matalalta puolustanutta IFK:ta vastaan ja pääsi jonkin verran myös maalipaikoille. Ratkaisevat syötöt viimeisellä kolmanneksella jättivät ajoittain toivomisen varaa, mutta 24. peliminuutilla Steven Morrissey vapautti Kim Bölingin maalintekoon. Närpiöläinen iski lähietäisyydeltä kauden toisen liigamaalinsa.

Avausjaksolla HIFK ei kyennyt rakentamaan oikeastaan mitään vaarallista vaasalaispäätyyn ja näin ollen tauolle lähdettiin Vepsun 1-0 -johdossa.

Toisen jakson alku puolestaan oli Vepsun näkökulmasta karmaiseva. HIFK onnistui yllättämään kahden erikoistilanteen jälkilanteesta VPS:n ja jo 54 peliminuutin kohdalla punaiset olivat nousseet rinnalle ja ohi. IFK:n maalit iskivät Pekka Sihvola ja Juho Mäkelä, kyseisessä järjestyksessä.

Jakso oli kokonaisuudessaan Vepsulta heikko ja peli aaltoili vahvasti päästä päähän. Ratkaisut nopeissakin hyökkäyksissä jäivät niin sanotusti "piippuun" useampaan otteeseen. Molemmilla joukkueilla oli jokunen aihio maalipaikoille, helsinkiläisillä oli pitkään toisen jakson paremmat maalintekotilanteet. Vasta aivan lopussa VPS onnistui punnertamaan pallon maaliviivalle ja sisätolppaan saakka, sekä kertaalleen aivan tyhjän maalin eteen, mutta HIFK-puolustus onnistui kuin onnistuikin tilanteet selvittämään.

– Ehkä toisella jaksolla näkyi, että me tarvitsimme tätä kuitenkin vähän enemmän. Ensimmäisellä jaksolla oli tarkoituskin ottaa vähän varovaisemmin, siinä sattui vain se epäkohta, että VPS teki maalin ja homma vaikeutui. Toisella jaksolla oli tarkoituskin ottaa ylhäältä rohkeasti kiinni. Saimme kaksi nopeaa maalia ja se toi hyvän tuloksen. Taisteluilmeestä kiitokset joukkueelle. Faneille myös kiitos. Nämä olivat meille tärkeätäkin tärkeämmät pisteet, HIFK-luotsi Antti Muurinen kommentoi jatkaen:

– Lopussa pallo kävi jo sisätolpassakin. Olemme usein tällä kaudella olleet johtoasemassa aivan ottelun lopussakin, kuten täällä viimeksi 1-1 -päättyneessä pelissä. VPS on hyvä joukkue ja meillä oli tänään onneakin matkassa.

VPS-luotsi Vuorinen harmitteli sitä, että johto karkasi taas. Pitkän voitottoman putken aikana VPS on seitsemässä pelissä menettänyt johtoasemansa.

– Ennen peliä puhuimme, että otamme homman haltuun. Onnistuimme ja meillä oli jokunen paikka tehdä lisääkin. Sitten, kuten niin usein aiemminkin, menetimme johdon toisen jakson alussa. Se on minun vastuullani keksiä keinot johtoasemassa pelaamiseen. Toisen jakson alku koitui meille kohtaloksi. Tuli kaksi erikoistilannetta, jotka olemme hoitaneet yleensä hyvin, ja puolustimme ne nyt heikosti. HIFK jatkoi prässäämistä ylempää ja meillä oli vaikeampaa. Sitten peli alkoi aaltoilla ja lopussa kävimme lähellä, mutta maaliviivaa lähemmäksi tasapeliä emme tänään päässeet enää, Vuorinen analysoi.

Kokenut HIFK-käskijä antoi tämänhetkisestä tilanteesta huolimatta tunnustusta VPS:lle.

– Varmasti vaikuttaa, että Vepsulla on noin monta peliä ilman voittoa, mutta se on upea joukkue. Petri (Vuorinen) on tehnyt hyvää työtä. Heidän pelaavuutensa ja syöttötyöskentelynsä on todella vaikea ottaa pois. Se on sitten Petrin homma, että mikä on riski ja mikä ei. Se lienee seuraava aste siinä. Voitto ei ollut meille missään nimessä helppo. Tämä oli tosi vaikea ottelu.

– Joskus jalkapallossa vain joku vastustaja sopii paremmin kuin joku toinen. Jotenkin VPS on vain sopinut meille tällä kaudella siitä huolimatta, että he ovat todella laadukas joukkue. Siihen on aina monta syytä, miksi asiat eivät mene aina odotetusti, mutta VPS:n pitäisi pelata korkeammalla sarjassa. Taitotaso ja muu riittää tässä sarjassa vaikka mihin, Muurinen päätti.

VPS tänään: Meerits – Lampi, Koskimaa, Viitikko – Jürgenson, Laatikainen (46' Hakola), Voutilainen, Strandvall (79' Clennon), Lähde – Böling (77' Levänen), Morrissey.

Penkillä: Volotinen (mv), Sohna, Haas.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voitto lipui käsistä viime hetkillä hyvästä esityk...
Vaasan Palloseura tänään 93 vuotta!

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio