FCV voitti Akatemian niukasti

Akatemia-Raportti

FCV – VPS J Akatemia 2-1 (1-0)

28' Lintinen (rp) 1-0

46' Kankaanpää 1-1

48' Lintinen 2-1

VPS J Akatemian Kakkosen kausi jatkui vieraissa Vaajakoskella viime lauantaina, kun sitä isännöi FCV. Otteluun lähdettiin vaikeista lähtökohdista, kun joukkue oli edellisessä ottelussaan hävinnyt rajuin lukemin GBK:lle, ja VPS:n edustusjoukkue pelasi kotipelin samaan aikaan. Seurassa on ollut hiljattain ongelmia pelikieltojen ja loukkaantumisten kanssa, joten edustusjoukkueesta ei tällä kertaa liiennyt yhtään vahvistusta ja Akatemiankin penkille riitti vain kaksi pelaajaa.

Peli käynnistyi FCV:n lievällä hallinnalla, ja se loi muutaman maalipaikan. Erityisen paljon vaikeuksia aiheutti vaajakoskelaisten kova prässi, mikä hankaloitti Akatemian avauspeliä, ja parikin vaarallista maalipaikkaa syntyi pallonmenetyksistä aivan VPS:n oman kuudentoista alueen tienoilla. Vain puolustaja Jeremiah Dabrowskin venytykset palloon aivan maaliviivalla pelasti Akatemian takaiskuilta minuuteilla 13 ja 26, mutta jälkimmäisessä tilanteessa maalivahti Mika Kaarre oli joutunut rikkomaan FCV-pelaajaa ja pallo vietiin silti pilkulle. Kotijoukkueen Peetu Lintinen ei erehtynyt ja siirsi punapaidat 1-0 -johtoon.

Tämä ei kuitenkaan Raitaa lannistanut, vaan Jesse Kankaanpää pelattiin ensimmäisen nelivitosen lopuksi parikin kertaa vasemmalta läpi. Ensimmäistä laukausta edelsi Akseli Lehtimäen komea läpisyöttö. Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Heti avauspotkun jälkeen VPS-toppari Giuseppe Lo Giudice lähetti komean pitkän pallon vasenta laitaa rynnistäneelle Rasmus Häggbackille, joka syötti Akseli Lehtimäen tekopaikkaan. Lehtimäen laukaus blokattiin, mutta Jesse Kankaanpää oli irtopallossa ensimmäisenä ja laukoi pelivälineen voimalla verkon perukoille ennen, kuin toista jaksoa oli ehtinyt kulua edes 30 sekuntia.

Tästä ehti kulua tuskin minuuttia, kun FCV jo kuittasi ja siirtyi 2-1 -johtoon. Nopea vastahyökkäys puhkoi VPS-linjat helposti ja Mika Kaarteen torjunnasta pallo kimposi suoraan maalin edessä odotelleelle Peetu Lintiselle, joka ei taaskaan erehtynyt. Tämän jälkeen kunnon loppukiriä Akatemia ei saanut aikaan, vaan loput maalipaikat siunaantuivat lähinnä kotijoukkueelle. Lähimpänä maalintekoa oltiin minuutilla 56, kun Valtteri Lohi oli puskea vaajakoskelaisille vielä toisen maalin, mutta pallo kimposi tolpasta ulos. Ottelu päättyi siis lukemin 2-1. Akatemian seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 10.8. Silloin vastaan asettuu PK-37 Iisalmesta.

VPS J Akatemia: Kaarre - Lehtonen, Dabrowski, Lo Giudice, Salmi - Ahola, Järvinen, Polvilampi, Häggback (61' Björkqvist) - Lehtimäki, Kankaanpää

VPS vahvistaa maalivahtiosastoaan – Valeri Voskoni...
Raportti: Vepsun johto ei kestänyt Honkaa vastaan