Ennakko: VPS Tammelaan ilvesjahtiin

pete

Vaasan Palloseura kohtaa perjantai-iltana Tampereella, Tammelan stadionilla, Ilveksen. Ottelu alkaa kello 18:30.

Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan joukkue lähtee Tampereelle hyvillä mielin. Hyvät sääolosuhteetkin ovat piristäneet viime viikkoina entisestään.

- Päästään pelaamaan hyvälle nurmelle ja hyviin olosuhteisiin. Tammelassa on varmasti myös hyvä tunnelma, Vuorinen tuumii ottelun alla.

Vepsun joukkue on suhteellisen hyvässä iskussa tällä hetkellä. Tasaisia pelejä on väännetty tällä kaudella useampia. Oman tason tasaisuuteen keskitytään jatkossakin.

- Joukkueen tila on OK. Tarkoitus on jatkaa siitä, mitä olemme nyt viime aikoina tehneet. Joitain poissaoloja ja muutoksia voi tulla ryhmitykseenkin, mutta oma tekeminen on pääasiassa. Se, että pelaamme haluamallamme tavalla ja se, ettei omassa tekemisessämme olisi suurempia heittelyitä, Vuorinen kommentoi.

Satavarmasti ei vielä pelipäivän aattona ottelusta jää sivuun kuin jo aiemminkin loukkaantuneiden listalle kuuluneet Jerry Voutilainen, Joonas Vahtera, Steven Morrissey ja Aatu Kujanpää.

Ilves on Vepsulle ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka kohdataan toistamiseen.

- Jos muistan oikein, niin viime vuonna kohtasimme Ilveksen kolmannen kerran jo aika aikaisessa vaiheessa emmekä nähneet heitä enää loppukauesta. Nytkin toinen kohtaaminen tulee jo nopeasti. Sarjasysteemi on vähän sellainen, että joukkueet tulevat eri rytmissä vastaan, Vuorinen tuumii.

Se, että hiljattain on kohdattu edellisen kerran, on Vuorisen mukaan molempien joukkueiden etu.

- Tunnetaan toisemme vähän paremmin tämän kauden osalta. Ehkä sen suhteen miten toinen pelaa, mutta etenkin millaisia pelaajia vastaan pelataan. Pelaajat tietävät millaisia vastustajia kentällä on ja mitä he tekevät. Varmuudellahan ei tiedetä miten Ilves tähän peliin lähtee.

Huomennakin VPS-luotsi odottaa vastaansa pisteet hinnalla millä hyvänsä tahtovaa tamperelaisryhmää.

- Olen monesti sanonut, että Ilves muokkaa peliään jonkin verran vastustajan mukaan, sekä sen myötä, miten heidän edelliset pelinsä ovat menneet. Jos jokin ei ole toiminut, niin sitä on selkeästi lähdetty seuraavaan peliin korjaamaan. He valitsevat usein sellaisen ottelusuunnitelman, jonka toivovat tuottavan heille juuri siinä tilanteessa parhaan mahdollisen tuloksen, Vuorinen sanoo.

Vepsun ja Ilveksen otteet toisiaan vastaan ovat olleet viime aikoina tasaisia ja keskinäiset voimasuhteet eivät ole merkittävästi muuttuneet tämänkään kauden tasaisessa Veikkausliigassa. Molempien joukkueiden pelisuunnitelmiin huomenna vaikuttavat luonnollisesti käytettävissä olevat pelaajat, sekä tuleva tai oikeastaan meneillään oleva otteluruuhka.

- Saa nähdä millaisen pelijärjestelmän valitsemme ja miten se vaikuttaa peliin. Paljon pelejä tässä on taas nopealla aikataululla edessä ja pitää miettiä miten ne pelit pystytään parhaiten viemään läpi maajoukkuetaukoon saakka. Peli kerrallaan mennään ja ottelun sisälläkin pitää reagoida, jos siltä näyttää.

Tärkeä asia on sekin, että avauskokoonpanoon valittavat pelaajat ovat tuoreessa kunnossa. VPS pelaa nyt muutaman seuraavan ottelun joka toisen kotona ja joka toisen vieraissa.

- Tärkeää on valita ne, jotka ovat palautuneet parhaiten ja ovat parhaimmassa pelikunnossa. Matkustaminen ei välttämättä ole sinällään iso asia. Joskus voi vaikuttaa se, ketä vastaan pelaat. Jos kohdataan joukkueita jotka ovat hyvässä iskussa ja onnistuvat juoksuttamaan meitä tai pitää vääntää paljon kaksinkamppailuita, niin se vaikuttaa rasitukseen. Iso asia on myös alusta ja alustan vaihtaminen, Vuorinen kommentoi.

Juuri Ilves-otteluun VPS vaihtaa tekonurmelta luonnonnurmelle ja sen jälkeen taas takaisin. Tällä kertaa joukkue teki kuitenkin valinnan, että luonnonnurmelle ei siirrytty harjoittelemaan ottelun alla.

- Olemme harjoitelleet vain tekonurmella. Valitsimme näin, jotta vältämme mahdollisia jumeja ja lihaskireyksiä ennen peliä. Otamme pelistä sitten sen iskun, mitä nurmikentästä tulee. Tarkoituksena on, että lähtötila peliin on parempi, Vuorinen analysoi. 

Raportti: Maaliton tasapeli Tammelassa
Raportti: Hallinnasta huolimatta tasapeli Hongan k...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio