Ennakko: VPS matkustaa sarjakärjen vieraaksi

Ennakko

VPS kohtaa tiistaina Turussa Veikkausliigaa johtavan FC Interin. Vaasalaiset lähtevät otteluun hakemaan kauden avausvoittoaan ja katkaisemaan 15 voitottoman ottelun putkeaan. Sarjakärki vieraskentällä tulee olemaan kova haaste, mutta joukkueen sisällä uskotaan vahvasti VPS:n mahdollisuuksiin.

"Massiivinen haaste"

VPS on päässyt valmistautumaan Interin kohtaamiseen huolella juhannuksesta huolimatta. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan joukkue on iskussa.

- Valmistautuminen on ollut hieman poikkeuksellista juhannuksen takia. Perjantai ja lauantai olivat pakolliset vapaapäivät. Harjoittelimme eilen ja tänään Palosaarella luonnonnurmella. Aloitimme valmistautumisen tähän otteluun oikeastaan jo torstaina ja pelasimme harjoituksissa 11 vs 11 -peliä. Nyt olemme käyneet läpi muita asioita, Vuorinen kommentoi.

VPS koki viime maanantaina neljännen peräkkäisen tappionsa Veikkausliigassa, kun KuPS haki pisteet Elisa Stadionilta lukemin 1-2. VPS:n esitys KuPS:ia vastaan oli yksi kauden parhaista tappiosta huolimatta. Vuorisen mukaan KuPS-ottelusta on otettavissa paljon hyviä asioita.

- Peli-ilme pitää olla koko ajan samanlainen kuin KuPS-pelissä. Maaottelutauon jälkeen sen muutoksen pitikin näkyä. Meillähän on massiivinen haaste tällä hetkellä Veikkausliigassa, joten sen pitääkin näkyä peli-ilmeessä. Muutos oli selkeä ja hyvä niin. Olimme jollain tavalla varmasti suoraviivaisempia, mutta pelissä oli muitakin asioita, mitkä tekivät siitä erilaista, Vuorinen sanoo.

FC Inter on pelannut Veikkausliigassa 12 ottelua ja kerännyt niistä 20 pistettä. Turkulaisjoukkueen johtotähtenä on toiminut slovenialainen Filip Valencic, joka johtaa Veikkausliigan maalipörssiä yhdeksällä osumallaan. Kokenut Mika Ojala toimii useimpien Inter-hyökkäyksien pääarkkitehtina ja mies johtaakin syöttöpörssiä kuudella maalisyötöllään.

Inter ja VPS kohtasivat liigassa ensimmäistä kertaa jo huhtikuun alkupuolella. Tuolloin Inter nappasi 1-2 -voiton Vaasassa arktisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa. Joukkueet kohtasivat aiemmin myös Turussa Suomen Cupin puolivälierissä. Tuolloin VPS vei voiton Steven Morrisseyn ja Jerry Voutilaisen maaleilla.

- Olemme ennenkin hakeneet Turusta pisteitä ja pääsimme siellä Cupissa jatkoon. Se vaatii paljon onnistumisia omassa pelaamisessa, asenteessa ja ottelusuunnitelmassa. Se vaatii paljon, se on fakta. Mutta turha sitä murehtia, koska olemme pystyneet pelaamaan hyviä pelejä hyviä joukkueita vastaan tänä vuonna aiemminkin. Sarjataulukko näyttää jotain ja joku voi ajatella, että tässä ei ole mahdollisuuksia. Se on päinvastoin. Kaikki pelit ovat olleet tiukkoja ja meillä on kaikki mahdollisuudet, Vuorinen pohtii.

Vepsun pelaajatilanne on hyvä Turkuun lähdettäessä. Loukkaantumisista kärsineet Jesper Engström ja Kostas ovat todennäköisesti kokoonpanossa ja vain muutama pelaaja jää Vaasaan kolhujen takia.

- Pelaajatilanne on erittäin hyvä. Kaikki penkillä olevat pelaajat eivät pysty vielä pelaamaan täyttä peliä, mutta kaikki ovat käytettävissä. Vain kaksi pelaajaa jää kokoonpanon ulkopuolelle. Tänään pystyttiin pelaamaan 11 vastaan 11 harjoituksissa. Meillä on todella hyvä tilanne pelaajien kanssa, VPS-luotsi kehuu.

FC Interin ja VPS:n välinen ottelu potkaistaan huomenna käyntiin klo 18:30. Ruutu+ näyttää Veritas Stadionilla pelattavan ottelun suorana lähetyksenä. 

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI SEURAAVAAN KOTIMATSIIN

Raportti: VPS haki arvokkaan pisteen Interiltä
Vierasmatka KPV-VPS -otteluun

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio