Ennakko: VPS matkaa Turkuun: "Marginaalit tällä hetkellä tosi pienet"

VPS-SJK-01062018-31

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna lauantaina 16.6. Turun Veritas stadionilla FC Interin. Ottelu alkaa kello 18:30.

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kauden ensimmäisessä ottelussa. Tuolloin VPS oli silloista ennakkosuosikkia, FC Interiä, parempi maalein 2-0. Tilanteet ovat kuitenkin muuttuneet ja voimasuhteet ovat tämän hetken todella tasaisessa Veikkausliigassa melko samalla viivalla. Kauden alla Inter oli pelannut loistavan talven ja edennyt Suomen cupin finaaliin, jonka se sittemmin voitti.

- Molempien pelissä on tapahtunut kauden edetessä parannusta. Eka peli oli meillä hyvin hallussa ja voitimme sen 2-0. Se oli pitkään 1-0, vaikka loimme siinä paikkojakin. Sen pelin ratkaisu tuli kuitenkin vasta lopussa, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

FC Interissä on tapahtunut muitakin muutoksia. Valmennusvastuun turkulaisryhmästä kantaa tällä hetkellä John Allen, eikä Fabrizio Piccareta, joka luotsasi ryhmää aiemmin. Piccareta sai potkut vain tovi takaperin.

- He ottivat Kemiä vastaan uuden valmentajan alaisuudessa ensimmäisen ja joukkueelle näin ollen tärkeän 1-0 -voiton ja he ovat voittaneet nyt kaksi peliä putkeen. Heillä on varmasti puolustuspeli enemmän syynissä kuin aiemmin, koska he ovat päästäneet kaudella aika paljon maaleja.

Joukkueessa ovat kuitenkin edelleen samat pelaajat ja sitä kautta tutut nimet ovat ennakkoon heidän hyökkäyspelaamisensa vaarallisimpia aseita.

- Källman ja Furuholm ovat hyökkääjinä yhdessä pelaajia, jotka osaavat ja haluavat ja tekevät maaleja. Se kaksikko tuo meille omanlaisensa haasteen.

VPS puolestaan lähtee otteluun tiistain niukkaakin niukemmasta RoPS-tappiosta kimpaantuneena.

- Sarjataulukkokin näyttää, että marginaalit Veikkausliigassa ovat tällä hetkellä tosi pienet. Tosi pienet asiat vaikuttavat siihen, kumpi voittaa. Meitä kirpaisi kovasti tappio Rovaniemellä, mikä suututti meidät. On tärkeää miten reagoimme edellisen pelin viime hetken tappioon ja miten handlaamme tilanteen tähän peliin lähdettäessä, Vuorinen analysoi.

Pelillisesti viikolla onkin nimenomaan käyty läpi asioita, joissa ollaan aiemmissa peleissä onnistuttu ja mietitty mitä kaikkea voidaan vielä parantaa, jotta tuloksia tulee.

- Niitä juttuja, jotka toimivat, pitää pystyä jatkamaan ja vahvistamaan. Meille tulee kuitenkin otteluissa hetkiä, jolloin puolustamme heikommin, joten noita tilanteita pyrimme vahvistamaan, jotta saisimme vieläkin kovemmaksi meidän puolustuksemme.

VPS on kokenut tällä kaudella otteluissaan harmittavia pistemenetyksiä ja hampaankolossa on edellisistä kamppailuista sopivasti.

- Me tiedämme tilanteen jatkuvasti. Meillä on ollut monta peliä, että olemme tienneet miten voitto vaikuttaisi tilanteeseen. RoPS-voitolla olisimme nousseet kolmen pisteen päähän RoPSista ja jo sitä ennen SJK-voitolla olisimme tehneet rakoa peräpäähän. Nyt olemme sarjataulukossa vähän alempana ja tilanne on tulosten myötä erilainen. Tiedämme missä mennään ja edelleen keskitymme yhteen peliin kerrallaan. Siitä ammennamme virtaa tekemiseemme.

Terveystilanteen suhteen on huonompia uutisia, sekä oikeinkin iloisia uutisia.

- Huonompi uutinen on se, että Alexander McQueen on vielä muutaman viikon sivussa ennen kuin pääsee pelikuntoon ja Elhadji Ciss on sivussa pidempään, sillä hänen vammansa on leikattu.

- Käytettävissä ovat siis aika lailla samat pelaajat kuin edellisessä pelissäkin, mutta tänään perjantaina selvisi lääkärin tarkastuksissa, että Jesper Engströmin ja Steven Morrisseyn tilanteet ovat hyviä. Kuntoutuminen on mennyt todella hyvin ja he saavat pikkuhiljaa osallistua pallollisiin treeneihin. Mikäli kaikki menee hyvin, niin he ovat parin-kolmen viikon sisällä käytettävissämme.

Tämän lisäksi Joonas Vahtera kuntoutuu hyvää vauhtia pelikuntoon, mutta on vielä tästä ottelusta sivussa. Vahtera pelaa vielä perjantai-iltana VPS J Akatemian kanssa VPV:tä vastaan Kolmosen ottelussa.

Halutessasi voit lyödä vetoa huomisen Veikkausliiga-kierroksen otteluista näistä linkeistä:

Pitkävetokohteisiin pääset tästä.

Monivetokohteisiin pääset tästä.

Vakion pariin pääset tästä.


Artikkelikuva: Harri Bragge.

Mäkilän maalit toivat voiton Akatemialle
Raportti: Viime hetken maali synkensi illan Rovani...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio