Ennakko: VPS matkaa napapiirille akut ladattuina

pete-ennakko

Vaasan Palloseura kohtaa tiistaina 12.6. vieraskentällä Rovaniemen Palloseuran. Ottelu alkaa kello 18:30.

Molemmat joukkueet pääsevät iskemään kamppailuun tuoreilla jaloilla, sillä alla on vietetty maaottelutauko. Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen oli tyytyväinen tauon antamaan mahdollisuuteen hieman levähtää.

Muutaman päivän pidimme vapaata ja pääsimme lataamaan akkuja, ja hyvä niin. Kaikki ovat tulleet tosi hyvällä sykkeellä takaisin treeneihin, Vuorinen kommentoi.

Maaotteluille pyhitettyjen päivien ajan VPS pääsi pohtimaan myös asioita, jotka ovat sujuneet tähän mennessä hyvin ja joissa on vielä parannettavaa. Perinteisessä ehjän 90-minuuttisen etsinnässä riittää vielä palaa purtavaksi.

Ottelun kannalta ratkaisevia vaiheita niin hyvässä kuin pahassa on nähty, mutta vielä VPS-luotsi kaipaa kykyä parantaa tiettyjä osa-alueita pelistä, jotta homma luonnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla kokonaisuutena.

- Me pääsemme kyllä boksin lähettyville hyvin, mutta siinä kohdin pitää vielä kehittää tekemistä. Sitä, millaisia syöttöjä annamme boksiin ja miten pääsemme viimeistelemään niistä, voi vielä petrata.

- Olemme puolustaneet suhteellisen hyvin, mutta se ei ole aina onnistunut koko pelin ajan. Lisäksi vaihdoista on keskusteltu, että missä vaiheessa niitä tulisi ottaa, jotta pystyisimme pallon kanssa pitämään peleissä vauhtia yllä.

RoPS oli kauden avauskolmanneksen yksi pirteimmistä yllättäjistä. Toni Koskelan luotsaama napapiiriläisryhmä voitti myös Vepsun lukemin 1-0 joukkueiden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

- Ilman muuta revanssia lähdetään hakemaan. Veikkausliiga on tosi tasainen sarja, eikä tässä ole helppoja pelejä. Paljon pelataan ristiin ja RoPS on kova vastustaja etenkin kotonaan. Me pyrimme jatkamaan omaa pelaamistamme ja haluamme ehdottomasti voittaa sen ottelun. Haluamme kivuta ylemmäs sarjataulukossa ja tasurit eivät vie meitä kohti kärkeä.

RoPS on sarjassa kolmantena ja kerännyt pisteitä kuusi kappaletta Vepsua enemmän. Rovaniemeläisten pelissä on nähty paljon elementtejä, jotka ovat tuttuja myös Raidan pelikirjasta. Siinäkin mielessä RoPSin ryhmän koostumus on hieman samantyyppinen, että joukkueen riveistä löytyy paljon nuoria lupauksia muutamilla ulkomaisilla ja Antti Okkosen kaltaisilla kokeneemmilla kotimaisilla pelaajilla hyöstettynä.

RoPSin rosteri ei vain ole yhtä leveä kuin Vepsulla. Etenkään nyt, kun VPS saa sairastuvalta pelaajia takaisin kentän puolelle. Pitkäaikaisloukkaantuneiden suhteen tämä viikko on niin ikään merkittävä. Joonas Vahteran suhteen tilanne on jo erittäin hyvä.

- Jokunen pelaaja saadaan jo tähän peliin mukaan. Tämän viikon aikana selviävät myös paremmin Joonas Vahteran ja Steven Morrisseyn tilanteet. Vahtera pelaa maanantaina Akatemian kanssa vähän aikaa ja se on hänelle tietynlainen lähtöpiste. 

- Stevenin tilanne puolestaan selviää perjantaina. Hän olisi meille iso apu tässä vaiheessa. Kausi on pitkä ja näiden pelaajien paluu toisi meille lisää virtaa.

Aiemmin mainitut Vepsun murtautumisvaihe ja puolustuspelaaminen saavatkin toimia tiistaina hyvin, sillä haaste on napapiirillä kova.

- RoPS on ollut sarjan ehkä parhaiten puolustava joukkue. He päästävät tosi vähän maaleja ja he ovat puolustaneet tiiviisti ja hyvin. He kykenevät pitämään maalin puhtaana, mutta heillä on myös ratkaisijoita, jotka tarvittaessa pystyvät ratkomaan pelejä. Johtoasemassa he ovat myös pelanneet hyvin, Vuorinen kommentoi.

Sydämentykytyksiä Kolmosen kärkiottelussa - Akatem...
Raportti: Derby päättyi tasatulokseen

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio