Ennakko: VPS matkaa HJK:n vieraaksi

Ennakko

Vaasan Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu taas lauantaina, kun Raita matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi. Viidentenä sarjataulukossa oleva HJK on keskellä europelikiireitä, kun taas VPS on saanut valmistautua HJK-otteluun rauhassa. Vaasalaisjoukkueella on vahva usko mahdollisuuksiinsa.

"Pyrimme viemään peliä"

VPS pelasi viime lauantaina vahvan ottelun Hietalahdessa FC Lahtea vastaan, mutta joukkue joutui hallinnastaan huolimatta tyytymään tasapelipisteeseen, ja kauden avausvoitto jäi vielä odottamaan itseään. Christian Sundin miehistö on päässyt tällä viikolla nauttimaan helteestä ja kovatempoisista harjoituksista.

- Meillä on ollut hyvä treeniviikko taas, olemme menneet aika kovaa alkuviikolla. Olemme keskittyneet tällä viikolla puolustuspelin tiiviyteen, jotta pystymme laittamaan prässimme ylemmäs. Tämä viikko on näyttänyt, että pelipaikoista on kilpailua, ja se on hyvä merkki. Treenikentällä joutuu tekemään kaikkensa, jotta pääsee viikonloppuna pelaamaan.

- Pallollisessa pelissä temmon pitäisi parantua. Se oli hyvää Lahtea vastaan, mutta pystymme kehittämään sitä vielä lisää. Meillä on ajatus siitä, missä ne maalit tehdään. Kun on se mahdollisuus, niin katsomme missä olemme ja pyrimme pääsemään maalintekopaikoille, Sund kommentoi.

Sundilla on takanaan kaksi ottelua päävalmentajana, ja mies on onnistunut tuomaan Vepsun peliin uusia elementtejä. Lahti-pelissä oli paljon positiivisia asioita, jotka joukkue tahtoo ottaa mukaansa loppukauden otteluihin. VPS haluaa olla loppukaudella aktiivinen ja prässätä vastustajia korkealta. Joukkue ei halua olla Helsingissä ainoastaan puolustuskannalla, vaan määrätä pelin temmon.

- Lahti-pelissä oli eniten laukauksia tällä kaudella. Maalia kohti tai ei, niin ainakin oli yritystä. Saimme vastustajan maalivahdin tekemään torjuntoja. Prässi toimi suht hyvin ja otamme sen mukaan. Kun on hyvä paikka, niin laitamme HJK:n ahtaalle.

- Totta kai nyt on ehkä laadukkaampi joukkue vastassa, vaikka heillä oli peli eilen. Ihan sama, ketä he laittavat kentälle, he ovat laadukkaita. Me kuitenkin pyrimme viemään peliä. Ilman palloa tai sen kanssa. Me päätämme, mitä HJK tekee ja kun meillä on pallo, niin pyrimme laittamaan heidät ahtaalle, VPS-luotsi kertoo.

Vepsun ja HJK:n aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen 1-1 -tasapeliin Vaasassa. Helsinkiläisjoukkueessa on tapahtunut isoja muutoksia tuon ottelun jälkeen. Toni Koskela korvasi Mika Lehkosuon joukkueen päävalmentajana, Lassi Lappalainen myytiin Italiaan ja joukkueeseen hankittiin useita uusia pelaajia. Joukkueeseen on liittynyt  William Parra, Erfan Zeneli, Tim Väyrynen, Victor Luiz ja Sekou Camara.

HJK pelasi keskiviikkona Mestarien Liigan karsinnoissa vieraissa Belgradin Punaista Tähteä vastaan. HJK pyrki hakemaan Serbiasta hyvän tuloksen puolustusvoittoisella pelillä, mutta ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon. Seuraava osaottelu pelataan Helsingissä ensi keskiviikkona, joten HJK tulee todennäköisesti kierrättämään pelaajiaan ottelussaan Vepsua vastaan. Sund keskittyy kuitenkin enemmän omaan joukkueeseensa.

- Mietimme enemmän omaa tekemistämme, vaikka tiedämme kyllä miten HJK tulee. Haluan, että emme odota, mitä HJK tekee, vaan otamme kontrollin heti pelin alussa. Yritämme saada pelin näyttämään siltä, mitä me haluamme. Vastassa on hallitseva mestari ja kunnioitamme niitä kyllä, mutta me pyrimme viemään sitä peliä. Se on se, mitä haluan nähdä ja joukkue haluaa näyttää kentällä. Otamme kontrollin ja saamme tarpeeksi maalipaikkoja luotua.

VPS:n pelaajatilanne näyttää melko hyvältä otteluun lähdettäessä. Samu Alanko ja Aatu Kujanpää eivät ole vielä mukana ja Jerry Voutilaisen pelikunto on kysymysmerkki, mutta Lahti-ottelun väliin jättänyt Jesper Engström palaa lauantaina Raidan kokoonpanoon.

HJK:n ja Vepsun välinen ottelu pelataan lauantaina Helsingissä Telia 5G Arenalla klo 17:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Raportti: VPS taisteli pisteen HJK:lta
Akatemia hävisi Herculekselle

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio