Ennakko: VPS kohtaa siirtoikkunassa vahvistuneen KuPSin

untitled-5

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina vieraissa Kuopion Palloseuran. Ottelu alkaa Savon Sanomat Areenalla kello 17:00.

VPS on valmistautunut KuPS-otteluun huolellisesti, sillä se on viime viikolla vietetyn lomaviikon jälkeen harjoitellut tätä kamppailua varten maanantaista lähtien.

- Pieni irtiotto jalkapallosta viime viikolla teki hyvää. Olemme jatkaneet nyt hyvin ja meillä on hyvä harjoitusviikko alla. Olen tosi tyytyväinen ja positiivisin mielin tässä voi lähteä pelaamaan KuPSia vastaan, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Alkukaudella kovassa iskussa ollut KuPS on Veikkausliigassa kärsinyt hieman vaikeammasta vaiheesta viime aikoina, sillä viidestä viimeisestä liigapelistä se on voittanut vain edellisessä pelissä Interin. Neljästä aiemmasta joukkue keräsi vain kaksi pistettä.

Tästä huolimatta taulukon viidentenä ja pisteen Vepsua perässä majaileva KuPS on todella vaarallinen joukkue. Eurooppa-liigan karsinnoissa se laittoi tasapäisesti kampoihin Tanskan suurseura FC Kööpenhaminalle, vaikka tippuikin avauskierroksella yhteismaalein 2-1.

- Tiedämme, että vastassa on vaarallinen joukkue, jossa on paljon hyviä, hyökkääviä pelaajia. He ovat myös jatkaneet joukkueeseen panostamista kovasti, Vuorinen sanaili.

KuPS on todella kokenut mielenkiintoisia muutoksia, kun Urho Nissilä siirtyi ulkomaille ja Stiwar Garcian sopimus purettiin. Vastaavasti joukkueeseen hankittiin brassihyökkääjä Lucas Rangel, sekä lainasopimuksella Ruotsista Kuopioon saatu toppari Juho Pirttijoki. Molemmat tekevät mahdollisesti Veikkausliiga-debyyttinsä huomisessa ottelussa.

-Ei joukkue ainakaan heikentynyt varmasti ole näiden hankintojen myötä. KuPS on suorittanut tasaisesti omaa pelitapaansa ja heillä on todella tasainen ja juoksuvoimainen joukkue, Vuorinen pohti.

VPS:n pelaaminen on ollut viimeisimmissä peleissä hyvällä mallilla. Joukkue on Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä, sillä viidestä viime pelistä on kasassa 12 pistettä. Edellisessä kamppailussa kaatui Honka, joka ei ollut hävinnyt peliäkään kotona tällä kaudella.

- Olemme pelanneet suhteellisen tasaisesti viime peleissä. Pelaaminen on ollut paremmin tasapainossa 90 minuutin ajan kuin alkukaudella. Haluamme jatkaa tuota kehitystä. Isompia muutoksia ei varmasti ole tulossa, vaan pelaamme omien periaatteidemme mukaisesti ja katsomme ottelukohtaisesti pieniä viilauksia.

- Isoin asia on, että pystymme jatkamaan hyvää suoritustasoamme. Tämän viikon ehjä harjoitusviikko auttaa siinä ja meillä myös jatkuu suhteellisen hyvin tällainen rytmi seuraavien pelien aikana. Pelien välissä on enemmän päiviä ja se on ehdottomasti hyvä juttu, Vuorinen tuumi.

Valmistautuminen on tapahtunut kuitenkin poikkeuksellisissa olosuhteissa, sillä joukkue on harjoitellut viikon sisällä Fennia Arenassa.

- Sen vaikutukset me näemme nyt. Jalkapallosta tässä kuitenkin on kyse ja keskitymme aiheisiin, joita teemme kentällä. En näe, että hallissa harjoittelusta on meille ongelmaa. Otamme asian positiiviselta kantilta, sillä olemme saaneet harjoitella todella rauhassa ja keskittyä asioihin todella hyvin. Emme ole nähneet kuin Englannin U19-maajoukkueen, joka on harjoitellut pari kertaa meidän jälkeemme Fenniassa.

Isompi poikkeus on myös se, ettei joukkue vietä tällä hetkellä arkeaan omassa pukukopissa, vaan on niin sanotusti evakossa jäähallilla.

- Tavallisesta poiketen emme pidä palavereita ja videopalavereita pukukopissa, eikä meillä ole aivan samoja asioita käytössä kuin normaalissa arjessamme. Positiivisempi puoli on kuitenkin esimerkiksi jäähallin isompi punttisali. Olemme myös ottaneet tämän hyvänä vaihteluna. Erilainen ympäristö pitää meidät virkeänä.

Terveystilanne ottelun alla on suhteellisen hyvä.

- Kaikki ovat terveenä, eikä ole ollut flunssia tai mitään. Loukkaantumisten suhteen sivussa ovat Berkant Güner, Aatu Kujanpää, Elhadji Ciss, sekä Aatu Laatikainen.

Lähimpänä pelikuntoa kvartetista on Laatikainen.

- Katsotaan, missä vaiheessa Aatu (Laatikainen) pääsee takaisin palloharjoituksiin. Kuntoutuminen on mennyt hyvin ja suunnilleen pari viikkoa varmaankin vielä menee Aatun kohdalla.

Huomisessa ottelussa pelikelpoinen on myös siirtoikkunassa Raitaan takaisin hankittu oma kasvatti Samu Alanko.

KuPS-VPS -ottelu näkyy tavanomaiseen tapaan Ruudussa. Lähetykseen voit siirtyä huomenna tästä. 

Seuraava kotipeli pelataan maanantaina 30.7. FC Lahtea vastaan. Tuohon kamppailuun liput voit ostaa jo tässä vaiheessa täältä. 

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voit halutessasi betsata maanantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio


VPS:n harjoituksissa kaksi testipelaajaa Ghanasta
Sarja puolivälissä - VPS J Akatemia nousi Kolmosen...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio