Ennakko: VPS kohtaa KuPSin Suomen Cupin kotiavauksessa

Laatikainen-artikkelikuva

VPS aloitti Suomen Cup-taipaleensa viime viikon perjantaina hienolla voitolla SJK:sta. Cupin kotiavaus pelataan lauantaina Fennia Arenassa klo 17:45. Silloin vastaan asettuu Kuopion Palloseura.

Kuopio-hallin nurmimaton heikko kunto on pakottanut Kuopion Palloseuran pelaamaan kaikki Suomen Cupin pelinsä vieraskentillä. Jani Honkavaaran miehistö on ehtinyt pelaamaan jo kaksi ottelua Cupissa. Kuopiolaiset hävisivät ensimmäisen ottelunsa Ilvestä vastaan lukemin 4-1. Toinen ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen KPV:tä vastaan. Kahden ottelun jälkeen KuPSilla on siis kasassa yksi piste.

- KuPSin runko on pysynyt melko samana ja joukkue on jo aika hyvin kasassa. Heidän saamansa tulokset ovat olleet heikkoja. Uskon kuitenkin, että KuPSin pelin pitäisi olla jo aika valmista, kommentoi VPS:n keskikenttäpelaaja Aatu Laatikainen.

Päävalmentaja Petri Vuorinen korostaa joukkueen keskittymistä omaan peliin ja päivittäiseen tekemiseen.

- KuPS on kokenut, fyysisesti vahva ja kova joukkue. Talven tuloksia ei saa tuijottaa liikaa, koska hallipelit ovat aina erilaisia. Suomen Cupissa me keskitymme omaan peliimme emmekä vastustajiin, kertoo Vuorinen.

VPS aloitti Cupissa voitokkaasti, mutta Kuopiossa syntynyt ja KuPSissa pelannut Laatikainen näkee paljon kehitettävää Vepsun pelissä.

- Kyllä meidän täytyy parantaa omaa peliä tosi paljon. Seinäjoelta saatu tulos oli hyvä, mutta pelimme ei ollut lähelläkään valmista vielä. Sitä ollaan käyty tässä viikolla läpi ja uskon, että se näkyy lauantain pelissä, sanoo Laatikainen.

Myös päävalmentaja Vuorinen haluaa nähdä kehitystä joukkueen pelissä KuPSia vastaan.

- Emme lähde varsinaisesti muuttamaan mitään, mutta lähdemme parantamaan tiettyjä asioita. SJK-pelissä oli paljon hyviä asioita ja loimme paljon maalipaikkoja. Pallollisessa ja pallottomassa pelissä oli kuitenkin paljon asioita, jotka eivät toimineet. Ne ovat yksinkertaisia asioita, jotka pitää saada paremmalle tasolle. On erittäin tärkeää, että kehitymme peli peliltä ja opimme kaikista otteluista.

Vepsulla oli SJK-ottelussa useita poissaoloja. KuPS-peliin saadaan jalkeille hieman laajempi rosteri. Jonas Häkkinen ja Jesper Engström eivät pelanneet Seinäjoella, mutta he ovat todennäköisesti käytettävissä lauantaina. Armeijaa käyvät Samu Alanko ja Aatu Laatikainen ovat myös kokoonpanossa lauantaina. Armeijan suorittaminen pelaamisen ohella on asettanut erilaisia haasteita Laatikaiselle.

- Viime vuoden lokakuussa menin armeijaan ja ensimmäisinä kuukausina pallon kanssa harjoittelu jäi aika vähäiseksi. Siellä on kuitenkin pystynyt tekemään fysiikkatreeniä todella hyvin. Pre-seasonilla olen päässyt käymään treeneissä hyvin. Nyt armeijan suorittaminen alkaa olla jo voiton puolella, kertoo Laatikainen.

VPS-KuPS pelataan lauantaina Fennia Arenassa klo 17:45. Osta lippusi Vepsun verkkokaupasta.

Kuva: Juha Tamminen

OSTA KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019 TAI LIPPU KUPS-MATSIIN TÄÄLTÄ

Raportti: VPS nappasi toisen peräkkäisen voiton Cu...
VPS testaa FC Barcelonan akatemian kasvattia

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio