Ennakko: VPS kohtaa FC Lahden vieraskentällä vappuaattona

Ennakko

Vaasan Palloseura kohtaa FC Lahden vieraskentällä vappuaattona. Joukkueet lähtevät otteluun melko samanlaisista lähtökohdista. Molemmat pelasivat viimeksi perjantaina ja molemmilla joukkueilla on takanaan neljä ottelua Veikkausliigassa. FC Lahti on kerännyt viisi pistettä ja voittanut kerran. VPS on kerännyt 3 pistettä, mutta joukkue on kärsinyt vain yhden tappion.

VPS pelasi viime perjantaina kotikentällään SJK:ta vastaan 1-1 -tasapelin. Joukkue matkusti Lahteen jo tänään. Ottelu FC Lahtea vastaan tulee nopeasti, mutta päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan välissä on ollut riittävästi aikaa palautua.

- Pelit tulee vähän tiiviimpään tahtiin nyt, mutta välissä on riittävästi päiviä. Kävimme läpi edellisen pelin ja nyt pitäisi saada joukkue viritettyä huomiseen otteluun samalla tavalla kuin ennen SJK-peliä. Koitamme kehittyä koko ajan, Vuorinen kertoo.

VPS pelasi kauden parasta peliään SJK-ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Joukkueen tavoitteena on kehittyä jatkuvasti. Edellisestä pelistä otetaan mukaan hyvät asiat ja joitain asioita lähdetään parantamaan.

- SJK-ottelun ensimmäinen puoliajan pallollinen pelimme oli askel eteenpäin KPV-ottelusta ja näin sen pitää ollakin, että homma menee eteenpäin. Puolustuspelissämme oli myös paljon hyvää, mutta pelissä oli muutamia samoja asioita kuin aiemmin, joita pyrimme korjaamaan koko ajan. Se on oikeastaan se, mitä me teemme tällä hetkellä. Bit by bit, inch by inch. Sitten, kun kehitystä näkyy, olemme matkalla jonnekin, sanoo VPS-luotsi.

FC Lahti on aloittanut kautensa yhdellä voitolla, kahdella tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Sami Ristilän luotsaamasta joukkueesta löytyy sekä nuoruutta että kokemusta. Joukkueen maalia vartioi Bundesliigassakin pelannut Patrick Rakovsky, jonka kanssa Vepsun Martin Kompalla kamppailee Veikkausliigan parhaan saksalaismaalivahdin tittelistä. Lahtelaisten puolustuksesta löytyy muun muassa kokeneet Jani Tanska sekä Mikko Hauhia. Puolustuslinjassa pelaa myös VPS-faneille tuttu Mikko Viitikko. Joukkueen paras maalintekijä kahdella osumallaan on espanjalainen Josue, jolla on vaaralliset kaukolaukaukset. FC Lahden kärjessä pelaa todennäköisesti isokokoinen Erik Törnroos.

- Lahdelta löytyy erittäin isokokoisia pelaajia. He tulevat olemaan vaarallisia erikoistilanteissa. Heillä on myös paljon kokeneita pelaajia meihin verrattuna. Tämä on heidän kotiottelunsa ja heillä hyviä laukojia, jotka ovat tehneet vapareista ja kulmista maaleja. Joudumme tekemään taas ison työn pisteiden eteen, Vuorinen kommentoi.

Päävalmentaja haluaa nähdä kehitystä joukkueen pelissä vappuaaton ottelussa. Lahdessa on mukana lähes samat pelaajat kuin SJK:ta vastaan, vaikka muutamat loukkaantumisista kärsineet pelaajat ovat jo lähellä pelikuntoa.

- Avain Lahti-ottelussa on se, että pelimme menee parempaan suuntaan koko ajan. Tekemisen pitää olla samanlaista kuin SJK:ta vastaan. Siitä on hyvä lähteä. Lähdemme otteluun vielä suunnilleen samoilla pelaajilla kuin SJK-peliin. Annamme joillekin pelaajille vielä viikon aikaa palautua. Sen jälkeen on jo mahdollista, että kokoonpanossa on lisää pelaajia, Vuorinen sanoo.

FC Lahti-VPS pelataan huomenna Lahden Kisapuistossa klo 18:30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI HJK-OTTELUUN

Raportti: VPS ja FC Lahti tasasivat pisteet vappua...
Raportti: Tiukka derby päättyi tasatulokseen
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio