Ennakko: VPS kohtaa FC Interin Suomen Cupin puolivälierässä

Ennakko

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna turkulaisen FC Interin Suomen Cupin puolivälierässä. Turussa pelattavan ottelun voittaja jatkaa Cupissa neljän parhaan joukkoon, joten kyseessä on tähänastisen kauden isoin ottelu. VPS lähtee tärkeään otteluun levollisin mielin.

"Mahdollisuus yllättää"

VPS aloitti otteluun valmistautumisen jo maanantaina. Viikonlopun OLS-ottelua ei käyty joukkueen kanssa läpi ja katseet suunnattiin heti lauantaita kohti. Pelaajat ovat tehneet viikon aikana töitä myös kentän ulkopuolella.

- Meidän keskittymisemme on ollut tässä pelissä koko viikon ajan. Olemme tehneet samoja asioita kuin koko talven ajan, mutta olemme harjoitelleet myös tiettyjä teemoja Inter-peliä varten. Harjoituksissa on ollut melko vähän pelaajia, mutta meillä on erittäin sitoutunut ryhmä. Pelaajat ovat pitäneet palavereja, joissa on puhuttu joukkueen arvoista ja tulevan kauden tavoitteista. Ne ovat kuitenkin vielä vaan sanoja ja meidän pitää näyttää ne asiat kentällä tekoina. Se on se mikä merkitsee, päävalmentaja Petri Vuorinen sanoo.

Lauantain ottelu tulee olemaan hyvä mittari VPS:n tämänhetkiselle tasolle. Monet pitävät FC Interiä selvänä ennakkosuosikkina, mutta VPS-leirissä on luottavainen ja rauhallinen tunnelma ottelun alla. Joukkue tietää, mitä jatkoonpääsy vaatii.

- Meidän täytyy onnistua tietyissä asioissa. Puolustuksellisesti meidän pitää sulkea pois FC Interin suurimmat vahvuudet. Meidän pitää käyttää hyväksi omia vahvuuksiamme, jotta saamme ottelusta haluamamme kaltaisen. Joukkuepuolustamisemme toimiminen on ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevaa. Joukkueessa on levollinen ilmapiiri, mutta latautuminen tulee esiin varmasti pelipäivänä. Meiltä ei välttämättä odoteta kovin paljoa, joten meillä on mahdollisuus yllättää monet, Vuorinen kertoo.

Kova vastustaja

Espanjalainen Jose Riveiro aloitti FC Interin päävalmentajana viime kauden päätteeksi. Riveiron ensimmäinen kausi turkulaisten päävalmentajana on lähtenyt hyvin käyntiin. Inter sijoittui Suomen Cupin alkulohkossaan toiseksi ja jätti taakseen muun muassa HJK:n. Neljännesvälierässä joukkue kaatoi Kakkosen Herculeksen lukemin 0-2.

Tärkeät pelaajat kuten Timo Furuholm, Mika Ojala ja Niko Markkula jatkavat yhä joukkueessa ja turkulaiset ovat tehneet myös uusia hankintoja. Muun muassa Aleksi Paanasen ja Eero Tammisen lisäksi joukkueeseen on liittynyt Filip Valencic. Slovenialaista pidetään yhtenä Veikkausliigan vaarallisimmista hyökkäyspelaajista.

- Inter on tänä vuonna mielestäni yhtenäisempi kentällä ja sen ulkopuolella kuin aiemmin. He ovat muuttuneet myös pelillisesti viime vuoteen verrattuna. Interin hyökkäyspeli on harjoiteltua ja heidän haluamansa näköistä. Puolustuspäässä Inter on tiivis joukkue, joka ei halua päästää vastustajia tietyille alueille. Yksittäisistä pelaajista Valencic on erittäin vahva pelaaja, joka pystyy ratkomaan otteluita omilla suorituksillaan, Vuorinen kommentoi.

Vepsun varmoja poissaolijoita ovat Aatu Kujanpää ja Jesper Engström. Joidenkin pelaajien pelikuntoa selvitellään vielä ottelupäivänä, mutta VPS saa joka tapauksessa jalkeille iskukykyisen ryhmän. FC Inter-VPS pelataan Kupittaan tekonurmella lauantaina 30.3. klo 15:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä. 

HANKI HUIPPUEDULLISET LIPUT LIIGA-AVAUKSEEN TÄÄLTÄ

Raportti: VPS Suomen Cupin välieriin hienolla voit...
Samba Sillah sopimukseen VPS:n kanssa

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio