Ennakko: VPS kohtaa FC Hongan lauantaina vieraskentällä

Honka-ennakko

VPS kohtaa FC Hongan lauantai-iltapäivänä Tapiolan urheilupuistossa Espoossa. Molemmilla joukkueilla on takanaan kuusi ottelua Veikkausliigassa. FC Honka on kerännyt sarjassa 10 pistettä ja VPS 5. VPS on hävinnyt vain yhden ottelun Veikkausliigassa, mutta joukkue hakee yhä kauden avausvoittoaan.

"Astetta kovempi haaste"

VPS kohtasi tiistaina HJK:n kotikentällään. 1-1 lukemiin päättynyt ottelu oli jo kauden viides peräkkäinen tasapeli. Aiemmissa otteluissa VPS on menettänyt johtoasemansa, mutta HJK:ta vastaan joukkue nousi tappioasemasta dramaattisella ja unohtumattomalla tavalla. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan HJK-ottelussa oli paljon hyviä asioita.

- HJK-pelistä jäi tietyllä tavalla parempi fiilis, koska nousimme tasapeliin. Se oli myös pelinä erilainen kuin aiemmat ottelumme. Ottelusta tuli haluamamme kaltainen, se oli rock 'n rollia. Pelasimme aika paljon mies miestä vastaan. Saimme sillä peliin vauhtia ja Klubinkin peli näytti varmasti nopeammalta sen takia. Prässäsimme heitä ylhäältä ja peli oli sen takia sellaista. Olisimme voineet myös valita erilaisia blokkeja, mutta valitsimme tämän taktiikan ja se onnistui suhteellisen hyvin, kertoi Vuorinen.

Lauantain ottelu FC Honkaa vastaan tulee olemaan VPS:lle iso haaste. Espoolaisia on kaavailtu sarjan kärkikahinoihin ja joukkue on pelaajamateriaaliltaan Veikkausliigan kärkipäätä. Varsinkin joukkueen hyökkäyspäästä löytyy paljon laatua. Espanjalainen Borjas Martin johtaa Veikkausliigan maalipörssiä viidellä osumallaan ja vielä viime kaudella Vepsua edustanut Juha Hakola on aina vaarallinen. VPS:n täytyy Vuorisen mukaan pelata eri tavalla kuin tiistaina.

- Hongalla on hyökkäyspäässä vaarallisempia pelaajia, joten emme voi pelata samalla tavalla kuin HJK:ta vastaan. Se on erilainen joukkue ja he haluavat varmasti pitää palloa. Honka on erittäin laadukas joukkue ja Espoossa tulee varmasti näkymään vähän erilainen VPS, Vuorinen kommentoi.

Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa, jossa on luonnonnurmi. VPS on pelannut tällä kaudella vain yhden ottelun luonnonnurmella. Joukkue on valmistautunut lauantain otteluun harjoittelemalla Palosaaren jalkapallokentällä.

- Oli vuoden paras treeni. Olimme nurmella, aurinko paistoi ja siellä oli todella mukava olla. Pelasimme pienpelejä ja kävimme taktisia asioita läpi. Se oli todella mukavaa ja olisi huvittanut jäädä paljon pidemmäksikin aikaa, Vuorinen sanoi.

Vuorisen mukaan Vepsulta vaaditaan FC Honkaa vastaan erinomaista peliä, jos kauden avausvoitto halutaan ottaa.

- Honka-ottelu tulee olemaan erittäin kova peli. HJK-peli oli meille jo kova haaste, mutta koen, että tämä ottelu on vielä astetta kovempi haaste. Meidän pitää pelata Espoossa huippupeli, jotta saamme sieltä kolme pistettä, sanoi VPS-luotsi.

VPS saa lauantaina jalkeille iskukykyisen ryhmän, vaikka loukkaantumisistaan toipuvat Aatu Kujanpää, Jesper Engström ja Juho Lähde eivät matkusta Espooseen. FC Honka – VPS potkaistaan käyntiin klo 15:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä. 

Hanki lippusi Cup-välierään

Raportti: FC Hongan ja Vepsun kohtaaminen päättyi ...
Raportti: VPS nousi tasapeliin HJK:ta vastaan

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio