Ennakko: VPS kohtaa Brommapojkarnan – ”Voittamiseen ei tarvita taikatemppuja”

Suomen-Cup-VPS-TPV-17.02.2018-29-860x572

Vaasan Palloseura pelaa huomenna harjoitusottelun Allsvenskaniin valmistautuvaa Brommapojkarnaa vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 15:00.

Päävalmentaja Petri Vuorinen muistuttaa, että Brommapojkarna -ottelussa on jo heti yksi uusi asia sen lisäksi, että kyseessä on tämän vuoden puolella ensimmäinen kerta kun VPS kohtaa Ruotsin pääsarjajoukkueen.

– Jos miettii olosuhteita, niin pelaamme ensi kertaa ulkona tällä kaudella. Emme ole harjoitelleetkaan vielä kertaakaan ulkona. Huomenna pitäisi olla pari lämpöastettakin. Näin ollen olosuhteet ovat aiempaan nähden erilaiset. Se on meille hyvä, että pääsemme pikkuhiljaa ulos. Suunitelmissa olisi harjoitella Vaasassakin jo ensi viikolla Elisa Stadionilla, jos se vain on mahdollista, Vuorinen kommentoi.

Grimsta IP:llä pelattava ottelu on ensimmäinen kerta sitten kesän 2014, kun VPS kohtaa Brommapojkarnan. Tukholmalaiset ovat sen jälkeen tippuneet Allsvenskanista Superettaniin, sekä seuraavalla kaudella Superettanista Division 1:een, mutta nousseet taas kaksi sarjatasoa ylös kahdessa vuodessa ja nyt he valmistautuvat siis taas kauteen Allsvenskanissa.

Nousukausien aikana Brommapojkarnaa valmensi ruotsalainen entinen tähtipuolustaja Olof Mellberg, mutta täksi kaudeksi organisaatiossa tapahtui isoja muutoksia. Niin ikään entinen Ruotsin maajoukkuepelaaja Daniel Majstorovic valittiin seuran urheilutoimenjohtajaksi ja ryhmä on muuttunut reippaasti. Päävalmentajan pestissä on nykyään portugalilainen Luis Pimenta.

– Brommapojkarna tippui kaksi askelta perättäin ja sen jälkeen nousi kaksi askelta putkeen. Heillä on tälle kaudelle 13 uutta pelaajaa ja valmennusporras on muuttunut lähes täysin portugalilaiseksi, Vuorinen kommentoi.

Aggressiivinen prässi vastaan

Kuten olettaa sopii, joukkue on muuttunut edellisistä keskinäisistä kohtaamisista kesän 2014 europeleissä Tehtaan kentällä ja Tele2:lla lähes täysin.

– Joukkueessa on vielä muutama sama pelaaja, jotka kohtasimme viimeksi. Olen nähnyt heidän pelejään tältä talvelta ja he prässäävät aggressiivisesti pyrkien riiston jälkeen etenemään vauhdilla.

– Heillä on peliajatuksen taustalla kuitenkin pallonhallinta jo monen, monen vuoden takaa. Sitäkin siis näkee edelleen, että he haluavat hallita pelejä pallon kanssa, mutta sen pystyy myös erottamaan, että prässi on aggressiivisempaa kuin esimerkiksi silloin, kun me aikanaan heitä vastaan pelasimme.

VPS itse pyrkii parantamaan hävitystä SJK-ottelusta tiettyjä asioita niin pallollisena kuin pallottomana.

– Odotan, että pallollinen pelimme paranee SJK-ottelusta. Meillä oli sielläkin kaikki mahdollisuudet viedä peliä selkeämmin. Niitä on nyt käyty läpi. Vastus kovenee, mutta vaatimukset eivät muutu.

– Puolustussuuntaan asioita, jotka eivät ole toimineet, tulee tässä pelissä petrata myös. Meidän pitää pystyä paremmin puolustamaan matalammaltakin, kun on tarve, emmekä pysty itse hallitsemaan palloa.

– Tärkein tehtävä on kuitenkin tehdä perusasiat hyvin. Se on ratkaisu tähän peliin. Ei voittamiseen tarvita taikatemppuja, vaikka vastassa onkin Brommapojkarna, kunhan perustaso on korkealla.

Poissaoloja ja paluita

Reissulta puuttuu muutama pelaaja. Elhadji Ciss ja Ibrahima Gueye pelaavat reservien kanssa viikonloppuna ja loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Aatu Kujanpää ja Juho Lähde.

– Juhon kuntoutuminen on alkanut ja laskelmien ja ennusteiden mukaan hän on Veikkausliigan alkaessa pelikunnossa. Aatu on tämän hetken diagnoosin mukaan pidempään poissa.

Myöskään Steven Morrissey ei ole mukana reissussa.

– Stevenillä on ollut pientä vaivaa ja totesimme, että hänen on parempi jäädä kotiin kuntoutumaan, vaikka kyse onkin vain pienestä asiasta.

Vaan onpa pelaajiston suhteen positiivisempiakin uutisia.

– Timi Lahti ja Joonas Vahtera tekevät paluuta pikkuhiljaa. Askel kerrallaan mennään, mutta paluun suhteen ollaan hyvällä mallilla ja he ovat mukana reissussa.

VPS:n tiedotus ei ole mukana huomisessa ottelussa, joten valitettavasti paikanpäältä ei ole tiedossa livetwiittejä. Muutoin uutisoimme ottelusta normaalisti.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Raportti: VPS tasapeliin Brommapojkarnan kanssa – ...
VPSTV: Pre-season höpinää! Jakso 2 (3/3) – Matala ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio