Ennakko: VPS ja RoPS kohtaavat maanantaina Hietalahdessa

Ennakko

VPS:n pelit jatkuvat huomenna kotiottelulla Rovaniemen Palloseuraa vastaan. RoPS on sarjassa yhdeksäntenä kerättyään seitsemän pistettä kahdeksasta ottelusta. VPS on kerännyt kuusi pistettä seitsemästä ottelusta ja majailee sarjataulukon kymmenennellä sijalla. Vepsulla on huomenna erinomainen mahdollisuus napata kauden avausvoitto ja samalla parannella asemiaan tasaisessa sarjassa.

"Se on vain ajan kysymys ennen kuin me voitamme"

VPS koki torstaina harmittavan 1-3 -tappion IFK Mariehamnille Suomen Cupin välierässä. Tärkeää ottelua oli odotettu pitkään ja joukkueella oli isoja unelmia tämän vuoden Suomen Cupin suhteen. Vaikka pettymys oli iso, katseet on suunnattava kohti seuraavaa ottelua.

- Me olisimme voineet tehdä itsellemme paremman pelin siitä. Me pystymme parempaan. Totta kai se oli iso pettymys. Tästä pitää vaan päästä yli, sille ei ole vaihtoehtoja. Jos rakastaa tätä lajia, tätä seuraa ja haluaa tulla paremmaksi joka päivä, niin silloin ei kannata itselleen liian syvää kuoppaa kaivaa. Työnteko on se, joka ratkaisee. Pitää vaan laittaa rinta rottingille, nokka vähän ylöspäin ja itseluottamus seuraavaan peliin. Maanantaina en odota mitään muuta kuin, että otamme homman haltuun. Haluamme, että pelaajat uskaltavat ja pystyvät pelaamaan. Kuoreen ei kannata vetäytyä. Pystymme parempaan peliin, päävalmentaja Petri Vuorinen sanoi perjantaina.

RoPS sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa sensaatiomaisesti toiseksi. Tänä vuonna rovaniemeläisten peli ei ole kulkenut yhtä hyvin. Nuori joukkue on hävinnyt viisi kahdeksasta pelaamastaan liigaottelusta. Timo Stavitskin ja Aleksandr Kokon piti olla joukkueen kantavia voimia, mutta molemmat ovat kärsineet loukkaantumisista. Myös muutamien muiden avainpelaajien loukkaantumiset ovat pakottaneet päävalmentaja Toni Koskelan antamaan erittäin paljon vastuuta nuorille pelaajille.

- RoPS:lla on ollut nyt kaksi erilaista kauden aloitusta. Viime vuonna heillä oli hyvä startti, he pitivät nollat omassa päässä ja voittivat usein yhdellä maalilla. Heidän loistava alkunsa kantoi viime vuonna loppuun saakka. Tämä kausi on lähtenyt eri lailla käyntiin ja se on erilaista varmasti myös henkisesti. RoPS:n pelissä on paljon samoja asioita kuin viime vuonna ja heidän pelinsä perusperiaatteet ovat varmaan samat. Ainoa ero viime vuoteen on varmaan se, että he ovat pelanneet tällä kaudella välillä kolmella topparilla, Vuorinen kommentoi.

VPS on pelannut Veikkausliigassa kuusi peräkkäistä tasapeliä. Maanantain kotiottelu on erinomainen mahdollisuus kauden avausvoiton nappaamiseen ja päävalmentaja uskookin, että joukkue alkaa pian keräämään voittoja.

- Se on vain ajan kysymys ennen kuin me voitamme. Luomiemme tilanteiden valossa tulemme kyllä tekemään maaleja. Siinä on sitten pelaajien vastuu pistä pallo maaliin niistä paikoista. Olemme myös puolustaneet suht hyvin Veikkausliigassa ja meitä vastaan on vaikea tehdä maaleja, kertoo Vuorinen.

VPS:n rosteriin tulee pieniä muutoksia RoPS-otteluun. Steven Morrissey palaa huomenna kokoonpanoon oltuaan pelikiellossa Cupin välierässä. Sen sijaan Jerry Voutilainen joutuu huilaamaan RoPS-ottelun korttitilin täyttymisen johdosta. Kreikkalaislaituri Kostas toipuu vielä loukkaantumisestaan ja ei ole huomenna käytettävissä. Sivussa ovat myös Aatu Kujanpää, Jesper Engström ja Juho Lähde. VPS-RoPS potkaistaan huomenna käyntiin Elisa Stadionilla klo 18:30.

Ohjeet katsojille

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu VAIN STADIONIN ETELÄPÄÄSTÄ (Tennis Centerin pääty). Myös lipunmyynti sijaitsee eteläpäädyssä. Pohjoispäädyn sisäänkäynti ja lipunmyynti eivät ole käytössä tietyömaasta johtuen. Katsojien toivotan saapuvan otteluun hyvissä ajoin, jotta sisäänkäynnillä vältytään pitkiltä jonoilta. Portit aukeavat klo 17:30, eli tunti ennen ottelun alkua.

Hanki lippusi otteluun TÄÄLTÄ

Artikkelikuva: Harri Bragge

Kuuntele alta lisää päävalmentaja Vuorisen kommentteja välierästä ja RoPS-ottelusta 

Raportti: Akatemialle tappio Kokkolassa
Futisfesteillä juhlittiin kauden alkamista ja päät...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio