Ennakko: VPS ja KPV kohtaavat kauden ensimmäisessä Derbyssä

Ennakko

Huomenna on luvassa kauden ensimmäinen Pohjanmaan Derby, kun KPV saapuu Elisa Stadionille. Ottelu toimii samalla myös uuden Pohjanmaan PowerPark Liigan avausotteluna. Molemmat joukkueet lähtevät peliin hakemaan kauden avausvoittoaan. Sääennuste näyttää huomattavasti paremmalta kuin VPS:n kauden avauspelissä ja pääsiäislauantaina klo 16:00 alkavaan otteluun odotetaankin saapuvan paljon yleisöä.

Tärkeä ottelu

Vaasan Palloseuran kausi alkoi tappiolla ja tasapelillä. VPS haki viime sunnuntaina Tampereelta arvokkaan pisteen Ilvekseltä ja pelissä oli nähtävissä kehitystä ensimmäiseen otteluun verrattuna. KPV:n molemmat Veikkausliigaottelut tällä kaudella ovat päättyneet tappioihin ja joukkue ei ole vielä avannut maalitiliään. Lauantain ottelu on siis molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä.

- Uskon, että KPV-ottelu tulee olemaan erilainen kuin pelimme Tampereella. Meidän pitää pystyä parempaan. Puolustuspelimme voi olla samanlaista ja voimme puolustaa korkeammalta, mutta pallollisen pelimme täytyy olla parempaa. Ne asiat ratkaisevat ottelun ja niiden avulla saamme pelistä haluamamme kaltaisen, kommentoi päävalmentaja Petri Vuorinen.

Samu Alanko tuli kauden avausottelussa vaihdosta kentälle ja syötti VPS:n tähänastisen kauden ainoan maalin. Ilves-ottelussa 20-vuotias laituri pääsi avauskokoonpanoon. Vepsun oma kasvatti odottaa kauden ensimmäistä Pohjanmaan Derbyä innolla.

- Ilves-ottelu oli aikamoinen vääntö ja jouduimme tekemään töitä sen pisteen eteen. Meillä oli paikat jopa sen ottelun voittamiseen, mutta on pakko olla tyytyväisiä siihen mitä saatiin. Tulokset liigassa eivät ole olleet vielä ihan sitä mitä olemme halunneet, mutta ensi pelissä otamme ne kolme pistettä ja lähdemme oikeille raiteille, Alanko sanoo.

Joukkueet kohtasivat tänä vuonna jo Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tiiviisti puolustanut KPV oli silloin vahvempi lukemin 0-1. Vuorinen uskoo, että pääsiäislauantaina nähdään hieman monipuolisempi KPV.

- Luulen, että KPV puolustaa matalalta, mutta he varmaan yrittävät myös prässätä ylhäältä tietyissä tilanteissa. 90 minuutin korkeaan prässiin he eivät kuitenkaan pysty. Meidän pitää olla valmiita, koska he ovat varmasti harjoitelleet prässipeliään, sanoo Vuorinen.

VPS ja KPV ovat kohdanneet viimeksi pääsarjatasolla vuonna 1977. Kokkolasta on tulossa paljon vierasjoukkueen kannattajia, joten ottelussa tulee olemaan hieno derbytunnelma.

- Yleisö on aina äänekkäämpää paikallispeleissä ja se tuo oman tunnelmansa otteluun. Joukkueiden vastakkainasettelu tuo myös kentälle lisää kipinöitä. Peli tulee olemaan erittäin sykähdyttävä, kovavauhtinen ja tunteita herättävä, Vuorinen kertoo.

- Derbyt merkitsevät paljon. KPV:tä vastaan on pelattu paljon juniorina ja nämä ovat hienoja pelejä. Varsinkin nyt kun kohtaamme liigakentillä. KPV tulee otteluun kovaa, mutta me tulemme myös ihan yhtä kovaa. Annamme yleisölle mahtavan pelin lauantaina, kommentoi Alanko.

VPS:n varmoja poissaolijoita ottelusta ovat pitkäaikaispotilaat Aatu Kujanpää, Jesper Engström ja Juho Lähde. VPS-KPV potkaistaan käyntiin huomenna Elisa Stadionilla klo 16:00.

Ohjeet katsojille

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu VAIN STADIONIN ETELÄPÄÄSTÄ (Tennis Centerin pääty). Myös lipunmyynti ja vierasfanien sisäänpääsy sijaitsee eteläpäädyssä. Pohjoispäädyn sisäänkäynti ja lipunmyynti eivät ole käytössä tietyömaasta johtuen. Katsojien toivotan saapuvan otteluun hyvissä ajoin, jotta sisäänkäynnillä vältytään pitkiltä jonoilta. Portit aukeavat klo 15:00, eli tunti ennen ottelun alkua.

Hanki lippusi otteluun TÄÄLTÄ

Artikkelikuva: Harri Bragge 

Raportti: VPS ja KPV tasapeliin kauden ensimmäises...
Pohjanmaan PowerPark Liiga alkaa lauantaina

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio