Ennakko: VPS ja Ilves kohtaavat Suomen Cupin kärkikamppailussa

ennakko-artikkeli2

VPS pelaa viimeisen Suomen Cupin lohkovaiheen ottelunsa lauantaina vieraissa Ilvestä vastaan. Kyseessä on B-lohkon kärkikamppailu, koska Ilves johtaa lohkoa kymmenellä pisteellä ja VPS on toisena yhden pisteen vähemmän keränneenä. Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa Suomen Cupissa. Viimeisimmässä Cup-ottelussaan Ilves voitti KPV:n lukemin 1-2.

Ilves tiedotti tällä viikolla Lauri Ala-Myllymäen jatkosta tamperelaisten riveissä. Ilves on onnistunut pitämään monet viime kauden tärkeimmistä pelaajistaan. Seuraan on myös tullut uusia vahvistuksia, kuten AC Oulusta hankittu keskikenttäpelaaja Jair ja KTP:stä siirtynyt laituri Aleksi Tarvonen. Nuoret pelaajat ovat olleet isoissa rooleissa Suomen Cupin peleissä, sekä Ilveksessä että Vepsussa.

- Ilveksellä on ollut hyvä talvi. He ovat pelanneet pirteästi ja vauhdikkaasti. Molemmilla joukkueilla on paljon nuoria pelaajia, joten pelissä tullaan näkemään nuoruuden intoa. Molemmat joukkueet ovat jo varmasti jatkossa, joten nuorten joukkueiden kohtaamisesta saattaa muodostua hyvinkin vauhdikas ottelu, kommentoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

VPS aloitti Cupin kolmella peräkkäisellä voitolla, mutta joukkue koki kauden ensimmäisen tappionsa viime lauantaina KPV:tä vastaan. Joukkue on käsitellyt KPV-tappion ja on valmiina kohtaamaan Ilveksen.

- KPV:tä vastaan pelasimme heikosti ja halusimmekin pelata sen pelin heti uudestaan. Tiedämme, että pystymme parempaan. Saimme ottelusta kuitenkin hyvää kokemusta esimerkiksi tappioasemassa pelaamisesta, sanoo Vuorinen.

Pelaajat ja valmentajat ovat korostaneet kehittymisen ja oppimisen tärkeyttä Suomen Cupin lohkovaiheen aikana. Vuorisen mukaan on tärkeää, että Cupissa on päästy pelaamaan montaa erilaista joukkuetta vastaan.

- Ilvestä vastaan haluamme nähdä kehitystä hyökkäyspelaamisessa. Meillä jonkin verran uusia pelaajia, joten on ymmärrettävää, että kaikki ei solju haluamallamme tavalla. Kohtaamamme vastustajat ovat olleet hyvin erityyppisiä, ja ehkä sen takia pelimme ei ole ollut lennokasta kaikissa otteluissa.

- Olemme päässeet kohtaamaan Cupissa periaatteessa kaikki mahdolliset tavat prässipelin ja formaatioiden suhteen. Se on antanut meille tärkeää kokemusta ja olemme käyneet paljon niitä asioita läpi. Se on tehnyt meistä parempia. Emme tiedä kuinka Ilves lähtee peliin, mutta koitamme valmistaa pelaajat otteluun niin hyvin kuin mahdollista.

Vepsulla tulee olemaan ottelussa jälleen muutamia poissaoloja, mutta esimerkiksi Juho Lähde on käytettävissä ottelussa. Kentällä saatetaan myös nähdä yksi uusi VPS:n kanssa harjoitellut pelaaja. Ilves-VPS pelataan lauantaina Tampereella Pirkkahallissa klo 14:30. Ottelu on katsottavissa Ruutu+-palvelusta.

Kuva: Harri Bragge

OSTA KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019

Raportti: Ilves vahvempi Suomen Cupin kärkikamppai...
Raportti: Vepsulle kauden ensimmäinen tappio

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio