Ennakko: VPS hamuaa pisteitä Lahdelta ennen maaottelutaukoa

VPS-FC-Lahti-20180730-3

Vaasan Palloseura kohtaa perjantai-iltana FC Lahden vieraissa. Ottelu alkaa Kisapuistossa kello 18:30.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen odottaa huomisesta pelistä kovaa vääntöä. Kummallakin joukkueella on menossa vaikeampi vaihe ja viidestä viime pelistä sekä kuudentena oleva Raita, että seitsemäntenä keikkuva Lahti ovat keränneet vain kaksi pistettä.

- Uskon, että tulee nimenomaan kova vääntö ja kentällä nähdään tapahtumia. Molemmat haluavat ne kolme pistettä tässä vaiheessa. Edessä on vielä viimeinen peli ennen maaottelutaukoa, niin kumpikin haluaa varmasti olla mahdollisimman hyvissä asemissa kauden loppua ajatellen tauolle lähdettäessä, Vuorinen kommentoi ja kiteytti vielä:

- Iso peli molemmille, jossa pienet asiat saattavat ratkaista.

Syksyn peleissä monesti kolmen pisteen keräämisestä voi tulla vielä tavanomaista haastavampaa, kun pelien panokset kovenevat. Toiset pelaavat siitä, etteivät tipu, toiset taas europaikoista. Sekä VPS, että Lahti hamuavat vielä europaikkaa ja se näkyneekin kentällä eri tavoin.

- Varmasti se näkyy ja luultavasti hyvässä mielessä. Molemmat haluavat voittaa ja silloin pelin pitää olla hyvässä kuosissa. Joskus pelit voivat olla tiiviimpiä ja syksyllä kelitkin vaikuttavat enemmän. Ottelun loppua kohden voiton tarve korostuu monesti riskien ottonakin ja peli voi aueta aivan lopussakin tavanomaista enemmän, Vuorinen analysoi.

Lahti on ollut tällä kaudella parhaimmillaan varsin hyvä pallollinen joukkue. VPS:n pitääkin ottaa huomioon tiettyjä asioita nimenomaan puolustuspelissään huomisessa kamppailussa.

- Kun heillä on pallo, meidän pitää osata erotella missä he ovat haavoittuvaisia. Vastaavasti kun meillä on pallo, meidän pitää löytää keinot, miten pääsemme lähemmäs ja murtautumaan maalipaikoille. Meidän pitää keskittyä ja olla hyviä molemmissa tilanteissa ja fokuksen pitää säilyä läpi ottelun.

Huomisessa pelissä, kuten loppukaudella yleisestikin, joukkueen yhteinen tekeminen korostuu kenties vielä entisestään. Yhtenäisyys kentällä tuottaa monesti parhaan lopputuloksen myös yksilötasolla.

- Ei ole vähään aikaan ehkä nostettu esille, mutta kyllä se yhtenäinen joukkuepeli on tärkein juttu, joka antaa mahdollisuuden voittoon. Siihen pitää päästä kiinni taas ja tietty nälkä kentällä pitää näkyä.

- Hyvän joukkuepelin ansiosta yksittäisillä pelaajillakin on mahdollisuus nousta pelissä esille. Pitää olla aloitteellisia ja asenne tekemiseen tulee olla kohdallaan. Ei voida odottaa, että asioita vain tapahtuu. Tilanteissa tulee läpi pelin yksittäisenä pelaajana ottaa vastuuta kentällä niin hyökkäys- kuin puolustuspelissäkin. Näissä peleissä mitataan johtajuutta ja vahvuutta joukkueena ja sitä kautta yksilöinä.

Joukkueen terveystilanteen suhteen Vuorinen kertoo olevan suunnilleen ennallaan aiempaan nähden. 

Ottelun voit katsoa Ruutu+ palvelun kautta TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voit halutessasi betsata perjantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio

VPS J Akatemia kaatoi Kiiston kärkikamppailussa
Vepsu etsii viestinnän osaajaa!

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio