Ennakko: VPS haluaa päättää kauden voittoon

Ennakko

VPS pelaa kauden viimeisen ottelunsa lauantaina Kokkolassa. Vepsun tippuminen Ykköseen on jo varmistunut ja KPV karsii sarjapaikastaan kauden päätteeksi. Ottelussa ei siis ole varsinaista panosta, mutta VPS haluaa päättää vaikean kauden kunniakkaasti.

"Haluamme, että fanit voivat nauttia viimeisestä pelistä"

Vaasan Palloseuran tippuminen Veikkausliigasta varmistui 6.10. kotiottelussa HIFK:ta vastaan. Työnteko on silti jatkunut harjoituskentällä. Päävalmentaja Christian Sund uskoo joukkueensa olevan valmis kauden viimeiseen otteluun.

- Lähdemme päättämään kautta kunnialla. Aina jää parempi fiilis, jos pelit loppuvat voittoon. Treeneissä on ollut positiivinen ilmapiiri tällä viikolla. Sen näkee, että pelaajat haluavat hyvän viimeisen pelin, Sund kommentoi.

Sund on painottanut pelaajilleen harjoittelemisen tärkeyttä. Kausi on pian ohi ja pelaajilla on erilaisia sopimustilanteita, mutta jokainen harjoituskerta on mahdollisuus kehittyä.

- Olen puhunut pelaajille siitä, että nyt treenataan KPV-pelin lisäksi itseä varten. Jotkut pelaajat eivät ehkä jatka Vepsussa ja jotkut taas jatkavat. Täytyy pitää fyysistä kuntoa yllä, jos menet esimerkiksi testille jonnekin. Kropan kanssa eletään koko loppuelämä ja siitä täytyy pitää huolta. Vaikka nyt oli kahden viikon tauko peleistä, siinäkin ajassa pystyy kehittymään, jos tekee oikeita asioita.

Sekä KPV että VPS lähtevät kauden viimeiseen peliin paineettomassa tilassa. Tämä antaa mahdollisuuden erilaisille kokeiluille, mutta Sund ei lupaile suuria muutoksia VPS:n kokoonpanoon tai pelitapaan.

- Pelissämme tulee olemaan samoja asioita, joita olemme tehneet tähänkin asti, mutta kentällä nähdään ehkä myös jotain uutta, Sund pohtii.

Kauden aiemmat kohtaamiset KPV:n ja VPS:n välillä päättyivät 2-2 -tasapeliin ja KPV:n 2-1 -voittoon. Derbyissä on riittänyt tunnelmaa sekä kentällä että katsomossa ja sama toivottavasti jatkuu lauantaina. Kokkolaan on matkustamassa hyvä määrä VPS-kannattajia tukemaan joukkuettaan sen toistaiseksi viimeisessä Veikkausliigaottelussa. Raita haluaa antaa kannattajilleen edes pientä juhlanaihetta kauden päätteeksi.

- Hyvä peli on tavoitteena. Sen myötä se voittokin tulee. Tämä on derby ja haluamme voittaa. Olemme jo tippuneet, mutta haluamme, että fanit voivat nauttia viimeisestä pelistä. Tulemme kiittämään kannattajia pelin jälkeen. He ovat tukeneet meitä koko kauden ajan, Sund sanoo.

VPS on kärsinyt loukkaantumissumasta loppukaudella, ja useat pelaajat ovat sivussa lauantaina loukkaantumisten takia. Lisäksi kapteeni Sebastian Strandvall sekä Hampus Holmgren kärsivät pelikielloista. KPV – VPS käynnistyy lauantaina klo 15:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI ILLALLISKORTTI KAUDEN PÄÄTTÄJÄISIIN

Raportti: VPS päätti kauden hienolla voitolla
Kauden päättäjäiset lauantaina 26.10.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio