Ennakko: VPS haastaa HIFK:n viimeisessä ottelussa ennen maaottelutaukoa

Ennakko

Vepsun Veikkausliigakausi jatkuu perjantaina, kun Raita kohtaa HIFK:n Helsingissä kello 18:30. Ottelu pelataan Telia 5G Areenalla ja se on molemmille joukkueille kauden kymmenes. Kyseessä on viimeinen ottelu ennen maaottelutaukoa.

"Tämä on pienestä kiinni tällä hetkellä"

Sunnuntaina VPS pelasi vieraissa IFK Mariehamnia vastaan ja hävisi 1-0, kun IFK yllätti pitkän vierasmatkan tehneen Vepsun jo ensimmäisen minuutin maalilla. Salamamaali teki ottelusta VPS:lle vaikean. Vaikka ottelu pelattiin loppuun asti tasaisissa merkeissä, niin ottelun kuva oli samanlainen kuin edeltäneessä RoPS-kotipelissä: VPS ei saanut muutamista maalipaikoistaan palloa maaliin.

Parista tappiosta huolimatta VPS ei ole missään nimessä pudonnut tasaisessa sarjassa kauas keskikastista. HIFK on vain kaksi pistettä VPS:n edellä, joten voitto nostaisi Vepsun sarjataulukossa kymmenenneksi, kelpo asetelmiin taistelussa paikasta kuuden joukkoon ja ylempään loppusarjaan. Ottelun jälkeen alkaa maajoukkuetauko. Se tarkoittaa myös pienen loman alkamista niille pelaajille, joita ei ole valittu maajoukkueiden mukaan. Voitto HIFK-ottelusta päästäisi Raidan lomailemaan levollisin mielin.

- Olemme pelanneet suht samalla kokoonpanolla ja olemme tiivis ryhmä tällä hetkellä pelillisestikin. Olemme puhuneet siitä, että tämä on pienestä kiinni tällä hetkellä. Työstetään vaan pala kerrallaan koko ajan. Pelaajat ovat motivoituneita ja he tietävät tilanteen. Keskittyminen otteluun on ollut hyvää, ja kun fokus on työnteossa, ei keskity oikeastaan mihinkään muuhun.

- Totta kai ne tappiot ovat siellä taustalla, mutta pitää vaan paiskia hommia, koska muuten tulee turpiin taas. Kaikki keskittyvät hyvin ja valmistautuminen on ollut hyvää. Siitä ei ole epäilystäkään. Nyt on vaan vähän lyhyempi tauko ja pelaamme vieraspelejä. Se on ehkä ainoa haaste tällä hetkellä, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

HIFK kävi talvella läpi isoja muutoksia. Perinteisesti kokeneisiin suomalaispelaajiin luottanut seura lähti kauteen nyt Tor Thodesenin norjalaiskomennossa. Joukkueeseen tuotiin paljon uusia pelaajia erityisesti Norjasta ja Brasiliasta. Maalivahti Arnold Origi sekä taitavat Jakob Dunsby ja Tiquinho ovat kantaneet tällä kaudella suurta vastuuta kentän puolella. HIFK:n isoimmat muutokset on silti nähty aivan viime viikkoina toimiston puolella. Seuran osti kiinalainen liikemies, ja hänen odotetaan vauhdittavan seuran pelaajaliikennettä entisestään. HIFK on tällä hetkellä neljän ottelun 1-1 -tasapeliputkessa. Suoraviivaisten helsinkiläisten ottelut ovat olleet tiukkoja riippumatta siitä, onko se pelannut sarjakärki Interiä vai sarjajumbo KPV:tä vastaan.

- HIFK:ssa on kokeneita pelaajia ja heillä on maalissa todella dynaaminen veskari. He pelaavat vähän sellaista rock 'n roll jalkapalloa, joka sopii heidän seuralleen. He haluavat sitä, ja siinä he ovat mielestäni onnistuneet hyvin tämän kauden aikana. Helsingissä HIFK on vienyt pisteitä Hongalta, HJK:lta ja Interiltä. Se on kova nippu, jos he saavat pelinsä sen näköiseksi, kun he haluavat, Vuorinen toteaa.

Perjantaina nähdään Juho Lähteen kauan odotettu paluu Vepsun kokoonpanoon. Sairastuvalta kuuluu myös muita hyviä uutisia.

- Juho Lähde nähdään varmasti kokoonpanossa Helsingissä. Kostas ja Jesper Engström palaavat kokoonpanoon todennäköisesti maaottelutauon jälkeen. Siinä mielessä meillä on hyvä tilanne maaottelutauon jälkeen, Vuorinen sanoo ja koputtaa samalla puuta.

HIFK-VPS pelataan perjantaina Telia 5G Areenalla klo 18:30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

HANKI LIPPUSI SEURAAVAAN KOTIMATSIIN

Raportti: Akatemia hävisi Iisalmessa
Haukioja ja Häkkinen Pikkuhuuhkajiin

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio