Ennakko: Veikkausliigan vaarallisin hyökkäyskalusto vierailulle

timmy

Vaasan Palloseura kohtaa tiistaina kotikentällään Kuopion Palloseuran. Ottelu vislataan käyntiin kello 18:30.

KuPS on kovassa iskussa, sillä se on viimeisestä viidestä pelistään hävinnyt vain yhden ja pelannut kertaalleen tasan. Se on taulukon kolmantena ja se on tehnyt selvästi eniten maaleja koko sarjassa. Toki se on päästänyt viidenneksi eniten osumia.

- Iso haaste on edessä, mutta mukava sellainen. Siellä ovat Karjalainen, Pennanen ja kumppanit mättäneet maaleja. Kiva on pelata heitä vastaan. Viime pelissä pidimme nollan ja siitä lähdemme nytkin jatkamaan, VPS-toppari Timi Lahti kommentoi ottelun alla.

Päävalmentaja Vuorinen komppasi joukkueen luottopuolustajaa.

- Kova haaste se on. Heillä on paljon hyökkääviä pelaajia, jotka oikein nauttivat maalinteosta ja heillä on nyt onnistumisia ja yhteisiä kokemuksia alla. Se näkyy heidän pelissään, kun he pyrkivät kuljettamaan, haastamaan ja laukomaan. Toisaalta siitä nauttii valtavasti, että vastaan tulee joukkue jota on hehkutettu ja jolla on tällä hetkellä Suomen paras hyökkäyskalusto, Vuorinen pohti.

KuPS hyökkää nopeasti pallonriistojen jälkeen ja etenkin ylin nelikko on todella vaarallinen.

- He yrittävät varmasti ohjata meitä haluamallaan tavalla ja saamaan riiston, jonka jälkeen he hyökkäävät ainakin neljän pelaajan voimin todella nopeasti. Meidän kannaltamme on tärkeää kontrolloida sitä, missä kohtaa pallonmenetyksiä tulee. Se ei saa mieluusti olla siellä, missä he haluavat niiden tapahtuvan. Toinen asia on juuri se, miten pystymme ohittamaan heidän prässinsä, Vuorinen kommentoi ja jatkoi saman tien:

- Menetyksiä kun kuitenkin tulee pelissä, niin tasapaino niiden sattuessa, tilanteiden ennakointi ja niihin reagoiminen saman tien ovat tärkeitä seikkoja.

Hyökkäyspään pelaajia on käyty luonnollisesti pelaajille myös läpi, vaikka he ovat esimerkiksi Lahden kaltaisille konkareille jo tuttuja vastustajia.

- Lähes kaikkia vastaan on tullut pelattua jo monta vuotta, joten ei sieltä suuria yllätyksiä ole tulossa. On heitä kuitenkin käyty läpi. Taitavia poikia, jotka pystyvät kuljettamaan ja jotka laukovat hanakasti. Pitää vain malttaa ja pyrkiä peittämään, sekä tietenkin ajaa heitä pois vaarallisilta alueilta. Sitä kautta se nollan pitäminen helpottuu, Lahti kommentoi.

VPS on pelannut viime peleissä niin neljän kuin viidenkin puolustajan linjalla. Lahti on mieltynyt juuri viiden - tai kolmen, riippuen miten asiaa katsoo - puolustajan linjasta.

- Tällä hetkellä ehkä tykkään itse enemmän viiden linjasta, mutta kummallakin tavalla pystymme pelaamaan hyvin. Pystymme mielestäni mukautumaan myös vastustajan mukaan sen suhteen, Lahti kommentoi.

- Riippuu ketä on kunnossa ja kuka sopii ryhmitykseen missäkin pelissä myös vastustaja huomioiden. Huomenna katsotaan sitten millaisella pelisuunnitelmalla lähdetään KuPSia vastaan, Vuorinen sanoi jättäen vielä paljastamatta peliä koskevia suunnitelmia.

- Itsekin olen kyllä viiden linjasta pitänyt. Melkein koko urani ajan olen peluuttanut neljän puolustajan linjaa ja viime vuosina Suomeenkin on tullut enemmän kolmen tai viiden puolustajan linjan pelaamista. Se on kehittänyt minua itseäni valmentajana ja myös pelaajia. Se näkyy heistä myös kentällä. Pystymme pelaamaan eri tavoilla ja siitä on tullut meille myös selkeä vahvuus, Vuorinen jatkoi.

Jos KuPSia on kehuttu, niin on Vepsukin ollut hyvä. Alla on kaksi tasapainoista esitystä, vaikka kolmea pistettä ei ole tullutkaan. Viimeisestä viidestä ottelustaan VPS on hävinnyt niin ikään vain yhden, mutta tasapelejä on yksi KuPSia enemmän. VPS on tällä hetkellä neljän ottelun tappiottomassa putkessa. Nimenomaan tehokkuus on asia, jota VPS pyrkii huomenna parantamaan kahden tasurin jäljiltä.

- Paikoista pitää tehdä. Futiksessa ei liikaa maalipaikkoja likikään aina tule. Jos saamme neljä-viisi paikkaa pelissä, niin kyllä niistä se yksi-kaksi osumaa pitää tehdä. Ilvestä vastaan emme onnistuneet tilanteissamme, nyt toivottavasti teemme. Se kantaa peleissä pitkälle, Lahti painotti.

VPS:n terveystilanne on aiempaa paremmalla tolalla. Elhadji Ciss on edelleen sivussa, mutta pari muuta on taas käytettävissä.

- Aubrey David sai lääkäriltä luvan pelata ja Jerry Voutilainen on käytettävissä. Tilanne on siis hiukan parempi kuin viime pelissä ja pelaajia on tulossa takaisin.

OSTA LIPUT KUPS-OTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Raportti: Harmittavat osumat käänsivät pelin KuPSi...
VPS J Akatemialle kauden ensimmäinen tappio

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio