Ennakko: Veikkausliiga-kenraalissa vastaan Jaro – ”Odotan molemmilta kypsää pelaamista”

VPS-JARO-17-860x573

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna harjoitusottelussa Pietarsaaren Jaron. Ottelu alkaa kello 14:00 Elisa Stadionilla.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelussa. Tuolloin VPS oli selvästi parempi ja voittikin ottelun 2-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat tuolloin Juho Lähde ja Sebastian Strandvall.

Paljon on kuitenkin tapahtunut tuon jälkeen. Jaron joukkueenrakennus on edennyt ja joukkue on huomattavasti valmiimpi Ykköseen kuin mitä se oli tammikuussa. Hyvänä osoituksena tästä on se, että edellisessä harjoitusottelussa pietarsaarelaiset voittivat liigaan nousseen Esport Hongan 1-0.

– Jaro on ehdottomasti valmiimpi ryhmä nyt. Se on pelannut hyviä pelejä, minkä Honka -voitto vieraskentältäkin osoittaa. Jaro on varmasti yksi ennakkosuosikeista Ykköseen. Se on tehnyt paljon hankintoja ja joukkueessa on lukuisia pelaajia, joilla on kokemusta Veikkausliigasta. Valtavasti on tapahtunut tammikuun jälkeen, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Luonnollisesti myös VPS:n kohdalla ollaan eri tilanteessa kuin tammikuussa. Alla on maaliskuussa paljon kovia pelejä ja peli Jaroa vastaan toimii kenraaliharjoituksena reippaan viikon kuluttua alkavaa Veikkausliigaa varten.

– Mekin olemme totta kai valmiimpia niin kuin pitääkin olla, kun liigakauden avaus on ovella. Olemme pelanneet kovia pelejä, joiden pitäisi tuoda itseluottamusta joukkueelle. Olemme pystyneet tekemään asioita kentällä hyvin koviakin vastustajia vastaan ja tuntuu, että pelimme on valmiimpaa. Meillä on myös paljon pelaajia, joita pystyy käyttämään tällä hetkellä, mihin voi olla tyytyväinen, Vuorinen analysoi.

Koska sarjakausien alkaminen on aivan nurkan takana, VPS-pääkäskijä uskoo, että se näkyy myös pelin kuvassa.

– Odotan molemmilta joukkueilta aika kypsää pelaamista. Tässä on kuitenkin aika pitkään jo tehty töitä tämän kauden osalta.

– Meidän haasteemme tänä vuonna on se, että joukkueeseen on tullut paljon uusia ja paljon nuoria pelaajia. Se vaikuttaa vielä ja jos vertaa pariin edelliseen kauteen, niin tilanne tässä vaiheessa on erilainen. Emme ole samassa tilanteessa pelaamisen suhteen mitä olimme viime vuonna tässä vaiheessa.

Kyseisellä pointilla Vuorinen hakee juuri sitä, että yhteisiä kokemuksia joukkueena ei ole takana yhä paljon verrattuna aiempiin kausiin. Vaikka viime kauteen verrattuna ryhmäkoko on nyt laajempi, ei joukkue ole ollut yhdessä vielä niin pitkään verrattuna vuoden takaiseen.

– Enemmän kuin se onko ryhmäkoko tiivis vai laaja merkitsee se, miten pitkään on oltu yhdessä. On usein etu kun iso osa joukkueesta pysyy kasassa vuodesta toiseen. Meillä ei ole sellainen tilanne nyt ja se tuo oman mausteensa. Se kuuluu kuitenkin urheiluun, se on tiedostettu ja sen suhteen tehdään töitä.

– Siitä päästäänkin tärkeisiin pointteihin sen suhteen, mitä tapahtuu Jaro-pelistä eteenpäin. VPS:n alku Veikkausliigassa ei ole ollut hyvä moneen vuoteen ja me pyrimme siihen, että tänä vuonna tuo asia olisi toisin. Hyvä alku helpottaa varmasti koko kevättä ja ensimmäistä kolmannesta sarjassakin. Sitä kautta on myös keskeistä miten joukkueemme ja pelimme kehittyy tuon alun aikana.

Laajasta rosterista puheen ollen, huomenna saatetaan nähdä kentällä hieman uusia kasvoja avauskokoonpanosta lähtien.

– Nähdään vähän erilainen kokoonpano varmasti mitä viime peleissä. Tässä vaiheessa on hyvä nähdä pelaajia, joita ei ole ollut mahdollista nähdä tositoimissa maaliskuun aikana niin paljoa. Tullaan testaamaan ja kokeilemaan tiettyjä asioita Veikkausliigaakin varten.

Poissa kokoonpanosta on varmuudella neljä pelaajaa. Jo pidempään poissa olleiden Juho Lähteen ja Aatu Kujanpään lisäksi poissa ovat huomenna Steven Morrissey ja Joonas Vahtera.

– Vahteran kohdalla ei pitäisi olla mistään isommasta kyse. Stevenin kohdalla odotetaan vielä tuloksia ja tutkimuksia tässä lähiaikoina, Vuorinen kommentoi.

OSTA LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ.
VPS-Jaro -otteluun sisäänkäynti ainoastaan eteläpä...
Kahden ensimmäisen Veikkausliiga-ottelun lipunmyyn...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio