Ennakko: Uudistunut RoPS vieraaksi toisessa kotiottelussa – ”Hyvin valmennettu joukkue”

pertti-13.4-2018

Vaasan Palloseura pelaa kauden toisen ottelunsa huomenna lauantaina. Vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura ja peli vihelletään käyntiin kello 16:00 Elisa Stadionilla.

VPS saa vastaansa erilaisen vastustajan kuin sarjakauden avauksessa. Toki samankaltaisia seikkojakin Interin ja RoPSin välillä on jonkin verran. Päävalmentaja Vuorisen mukaan RoPSin pelissä on tiettyjä yhtäläisyyksiä myös VPS:n kanssa.

– RoPS on Interiin verrattuna aika erilainen vastustaja monellakin tavalla. Toki heillä on yhtäläisyyksiäkin. RoPS pystyy Interin tavoin hyvään pallolliseen peliin ja he haluavat pitää pelivälinettä. Se tekee omat haasteet siihen, miten puolustamme – haluammeko riistää nopeasti vai otammeko esimerkiksi matalammalta?

RoPS on erilainen ryhmä myös viime kauteen nähden. Juha Malisen ajalta tuttu RoPS on muovautunut Toni Koskelan uudistuneeksi RoPSiksi.

– Siinä näkyy isojakin eroja aiempaan, miten he pelaavat. Erot syntyvät pelin avaamisvaiheessa ja siinä miten he puolustavat. RoPS on hyvin valmennettu joukkue ja he voittivat avauspelinsä suvereenisti Maarianhaminaa vastaan. Heillä on hyökkäyssuuntaan vaarallisia ja tehokkaita pelaajia, jotka tulee ottaa huomioon.

Liikaa ei eroavaisuuksia toisiin tai aiempaan kuitenkaan katsota, vaan keskitytään siihen tärkeimpään; omaan tekemiseen.

– Kuulostaa tietysti kliseiseltä, että tulee tiukka peli, mutta se on vain fakta. Me valmistaudumme siihen, että tässä sarjassa jokainen peli on tiukka. Me itse haluamme olla yhtä tehokkaita hyökkäyspelaamisessamme, mitä olemme nyt olleet, Vuorinen sanailee.

– Oman pelin kautta pitää lähteä, vaikka vastustajaa onkin käyty läpi. Totta kai huomioidaan vastustajasta, pitääkö meidän tehdä jotain erilaista, mutta meistä itsestämme omassa valmistautumisessamme on kyse.

Vuorisen mukaan Inter-ottelusta jäi hyviä asioita otettavaksi mukaan etenkin puolustuspelin osalta.

– Me haluamme aina pitää nollan omissa ja sen suhteen näkyi hyviä asioita Inter-pelissä. Kyllä he vielä vähän liian monta kertaa pääsivät yrittämään viimeistelyä, mutta oli paljon hyvääkin. Pallollisessa vaiheessa meillä on vielä valtavia askelia otettavana. Meidän pitää saada enemmän myös pidempiä hyökkäyksiä, ettei hommasta tule sellaista suomalaista "eestaas"-futista. Siinä on tekemistä.

Asenne oli Vuorisen mukaan hyvällä mallilla kauden avauksessa ja sitä pitää myös ylläpitää. Yleisesti ollaan taas siinä tilanteessa, että viikosta toiseen tulee suoriutua hyvin.

– Kun mietitään itse peliä, niin Suomessa peleissä välillä syöttöketjujen pituudet ovat reippaan kahden syötön mittaisia ja se on tosi pieni luku. Silloin peli menee poukkoilemiseksi ja taistelemiseksi ja se mielletään myös siten, että nyt siellä taistellaan. Se on mielestäni huono asia. Pitää pystyä kontrolloimaan paremmin pallonmenetyksiä ja riistoja.

– Yleisesti meidän yhtenäisyytemme ja asenteemme, sekä ennakointimme ja reagointimme hyvää. Se oli kuitenkin viime lauantai se. Nyt on uusi lauantai tulossa ja se pitää tehdä uudestaan. Se on se juttu, joka viikko täytyy onnistua hyvin.

Loukkaantumistilanne on suurin piirtein sama kuin edellisissä peleissä. Juho Lähteen ja Joonas Vahteran kohtalosta päätetään perjantain aikana.

– Juho ja "Jonttu" tekevät kovasti paluuta, mutta tämä peli voi tulla molemmille vielä liian nopeasti. Aika sama tilanne siis kuin ennen edellistä peliä.

Paljon on pohdittu seuran ulkopuolella myös Steven Morrisseyn tilannetta. Jamaikalainen loukkaantui Sundsvallia vastaan harjoituspelissä ja on ollut sivussa siitä asti. Vieläkään ei sen tarkempaa tietoa Vuorinen tarjonnut, mutta avasi tilannetta hieman enemmän. Lopullinen diagnoosi tulee todennäköisesti lähiaikoina.

– Stevenin tilanne on vielä odottavalla kannalla. Odotamme lopullista päätöstä siitä, miten pitkään hän on poissa. Hän ei ole kuitenkaan harjoitellut joukkueen kanssa nyt, eikä hän harjoittele ensi viikollakaan, niin sillä ei ole merkitystä tähän hetkeen, eikä poissaolon pituuteen. Toki kyse on minun viestinnästäkin asian suhteen.

– Itse vammasta haluamme selkeän päätöksen. Kuvat tietysti kertovat paljon, mutta ortopedi tutkii vielä tässä ihan lähiaikoina tilanteen tarkemmin, kun aikaa on kulunut tarpeeksi.

OSTA LIPUT ROPS-OTTELUUN TAI KAUSIKORTTI TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Lapsiperheillä hyvät oltavat Vepsun peleissä – all...
VPSTV: Petri Vuorisen haastattelu RoPS -ottelun al...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio