Ennakko: Taistelu Pohjanmaan herruudesta jatkuu perjantaina

Ennakko

Huomenna on luvassa jälleen uusi Pohjanmaan Derby, kun SJK saapuu Elisa Stadionille. VPS:n ja KPV:n välinen ottelu päättyi viime lauantaina 2-2 -tasatulokseen. Tasapeli ja varsinkin 2-0 -johtoaseman menettäminen oli iso pettymys koko joukkueelle. VPS lähtee SJK-otteluun täynnä näyttämisen halua.

"Pystymme tekemään maaleja"

KPV-ottelu oli VPS:lle erinomainen mahdollisuus kauden avausvoiton nappaamiseen. Joukkue kuitenkin menetti ottelussa kahden maalin johtoasemansa. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan on hyvä asia, että uusi derbyottelu SJK:ta vastaan tulee näin nopeasti. SJK-ottelu tulee olemaan erilainen.

- KPV-ottelu on käsitelty ja vanhoja on turha jäädä murehtimaan, koska pelejä tulee koko ajan. Käymme läpi osa-alueet, joissa pitää parantaa ja se on ainut tie tällä hetkellä. Korjaamme ne asiat, jotka pitää korjata ja parannamme siitä vielä pari pykälää. Odotan, että SJK-ottelussa peli on tarkempaa kuin ensimmäisessä derbyssä. Se ei tarkoita, etteikö peli olisi fyysisempi. Peli tulee olemaan kovaa ja tarkkaa. Vastustaja tulee puolustamaan tiiviisti ja lähempänä pallollista, Vuorinen sanoo.

Nopeat hyökkäykset ovat olleet VPS:n hyökkäyksen kulmakivi koko vuoden ajan. Ne tuottivat tulosta myös KPV-ottelussa, mutta joukkue haluaa saada peliä paremmin kontrolliinsa ja rakentaa enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Vuorisen mukaan VPS on aina vaarallinen, mutta joukkue ei ole luonut maalipaikkoja tarpeeksi.

- Olemme vaarallisia hyökkäyssuuntaan. Meillä jatkuva uhka hyökkäyspelissämme ja se on hyvä tunne valmentajalle. Tiedän, että pystymme tekemään maaleja ja olemaan vaarallisia. Meillä on nopeita ja pelaajia, jotka auttavat siinä. Olemme kuitenkin pitäneet Veikkausliigassa palloa vähemmän kuin Suomen Cupissa ja se on saattanut vaikuttaa luomiemme maalipaikkojen määrään, Vuorinen pohtii.

SJK on aloittanut Veikkausliigakautensa vahvasti. Joukkue keräsi kahdesta ensimmäisestä ottelustaan täydet kuusi pistettä ja kolmannessa ottelussaan seinäjokelaiset pelasivat tasan HJK:n kanssa. Joukkue koki Veikkausliigakautensa ensimmäisen tappion maanantaina Ilvestä vastaan. Tamperelaiset hakivat Seinäjoelta kolme pistettä lukemin 0-1.

SJK sai aivan ottelun loppuhetkillä kaksi punaista korttia. Puolustajat Boris Kadio ja Dani Hatakka saivat molemmat kaksi keltaista korttia ja ovat pelikiellossa huomisessa ottelussa. Ville Tikkanen ja Jarkko Hurme ovat Kadion ja Hatakan todennäköisimmät paikkaajat. Vepsua vastaan tulee siis paljon muuttunut SJK-puolustus.

SJK on erittäin fyysinen vastustaja, jonka hyökkäyspeli nojaa paljon pelaajien yksilötaitoon. Keskikenttäpelaaja Mostagh Yaghoubi on SJK:n pelin keskiössä. Suurin osa hyökkäyksistä kulkee Yaghoubin kautta ja mies vastaa myös joukkueen erikoistilanteista. SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj on tärkeässä rikkovassa roolissa SJK:n keskikentällä. Perjantain ottelussa nähdään varmasti kovaa ja fyysistä taistelua keskikentän hallinnasta.

- SJK:n ja Vepsun peleissä on aina nähty, että kyseessä on paikalliskamppailu. SJK on tiivis joukkue, joka tulee tekemään kaikkensa voittaakseen ottelun. He yrittävät päästä myös ihon alle ottelun aikana ja tulevat kovaa tilanteisiin. Pelillisesti heillä on nopeita hyökkääviä pelaajia. Keskikentän pohjalla heillä on pelaajia, jotka pystyvät laukomaan kauempaakin. Yaghoubi rytmittää heidän peliään ja on paljon pallossa kiinni. Hän on ehkä heidän näkyvin pelaajansa, Vuorinen kertoo.

VPS saa huomenna jalkeille laadukkaan ryhmän. Sebastian Strandvall loukkaantui KPV-ottelussa ja hänen pelikuntonsa on vielä kysymysmerkki. Varmoja poissaolijoita ovat Aatu Kujanpää, Jesper Engström ja Juho Lähde. VPS-SJK potkaistaan käyntiin Elisa Stadionilla klo 18:30.

Ohjeet katsojille

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu VAIN STADIONIN ETELÄPÄÄSTÄ (Tennis Centerin pääty). Myös lipunmyynti ja vierasfanien sisäänpääsy sijaitsee eteläpäädyssä. Pohjoispäädyn sisäänkäynti ja lipunmyynti eivät ole käytössä tietyömaasta johtuen. Katsojien toivotan saapuvan otteluun hyvissä ajoin, jotta sisäänkäynnillä vältytään pitkiltä jonoilta. Portit aukeavat klo 17:30, eli tunti ennen ottelun alkua.

Hanki lippusi otteluun TÄÄLTÄ

Artikkelikuva: Harri Bragge 

Raportti: Tiukka derby päättyi tasatulokseen
VPS mukana Miestenpäivä-tapahtumassa

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio