Ennakko: Sarja-avauksessa vastaan talvikauden kovin onnistuja – ”Kilpailu alkaa tosissaan tästä”

pete1 Ennakko: Sarja-avauksessa vastaan talvikauden kovin onnistuja – ”Kilpailu alkaa tosissaan tästä”

Vaasan Palloseura kohtaa lauantaina 7.4. FC Interin Elisa Stadionilla. Ottelu vihelletään käyntiin kello 15:00.

VPS on valmistautunut otteluun tutun sapluunan mukaisesti.

– Alkuviikosta kävimme läpi miten puolustamme Interiä vastaan. Otimme huomioon myös sen, miten reagoimme pallonmenetyksiin, sillä Inter on todella hyvä vastaiskuissa. Loppuviikko on enemmän keskitytty siihen, miten hyökkäämme huomista vastustajaa vastaan, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Vuorisen mukaan joukkueen tila on kauden alla varsin hyvä. Viimeiset viikot ovat hitsanneet joukkuetta koko ajan yhtenäisemmäksi. Ryhmä on ollut nyt kasassa kokonaisuudessaan parisen kuukautta ja se on pelannut kovia otteluita nimenomaan viimeisen kuukauden aikana maaliskuussa. Ryhmädynamiikka on alkanut muotoutua ja kenraaliharjoituksessa kaatui Ykköseen valmistautuva Pietarsaaren Jaro selvin 3-0 -lukemin.

– Alkaa näkyä, että olemme olleet jonkin aikaa yhdessä. Pitää kuitenkin muistaa, että asiat kehittyvät askel kerrallaan, eivätkä pompahda yhtäkkiä valmiiksi. Kaikki kehitys on seurausta tehdystä harjoittelusta. Tällä hetkellä voi olla ihan tyytyväinen joukkueen tilanteeeseen, Vuorinen pohti.

Huomisessa ottelussa tärkeimpiä asioita tulee olemaan jälleen kerran huolellisuus ja ottelun tasokas läpivienti.

– Kyllä se tässäkin ottelussa on varmasti ratkaisevaa, kumpi tekee ne perusasiat hyvin. Esimerkiksi Interin menestykselle talven aikana on antanut mahdollisuuden se, että he ovat hoitaneet paremmin puolustamisen perusasiat aina muodossa olemisesta lähtien. Meidänkin pitää keskittyä näihin perusjuttuihin vahvasti, Vuorinen analysoi.

Niin, VPS saa vastaansa kovan joukkueen. Suomen Cupin finaaliin itsensä pelannut sinimusta turkulaisryhmä on ollut yksi talvikauden kovimmista onnistujista. Joukkueen aiemmin mainitun puolustuspelin lisäksi ryhmä on vaikuttanut pre-seasonin aikana aiempaa selvästi yhtenäisemmältä.

– Heidän pelitapansa on ollut tähän saakka hyvin selkeä ja saamme heti avauspelissä jälleen kerran vastaamme todella kovan haasteen. Itse tykkään haasteista ja odotan innolla peliä. Kilpailu alkaa tosissaan tästä ja siitä on hyvä fiilis.

Inter on hankkinut talven aikana muutamia hyviä kiinnityksiä, kuten esimerkiksi Teemu Penninkangas, Abdoulie Mansally, sekä Ivan Sesar. Päävalmentaja Vuorinen nosti esille kuitenkin eritoten jo aiemmilla kausilla Interiä edustaneiden pelaajien nimiä.

– Inter on edelleen hyvin offensiivinen joukkue. Heillä on tosi hyviä hyökkääjiä, kuten Benjamin Källman ja Timo Furuholm. Hyökkäävissä keskikentän rooleissa pelanneita Mika Ojalaa, Albion Ademia ja Lucas Garcia yhdistää se, että he ovat niin ikään hyviä viimeistelijöitä. Se tulee ottaa huomioon, että Interillä sekä hyökkääjät, että hyökkäävät keskikenttäpelaajat pystyvät ratkaisemaan otteluita.

VPS:n oman rosterin suhteen käytettävissä ovat suurin piirtein samat pelaajat kuin viime viikon perjantaina harjoitusottelussa Jaroa vastaan.

– Steven Morrissey, Aatu Kujanpää ja Juho Lähde ovat varmuudella sivussa. Joonas Vahtera on vielä vähän kysymysmerkki, vastasi päävalmentaja Vuorinen lehdistötilaisuudessa torstaina.

Raportti: VPS kaatoi Interin – Strandvall ja Hakol...
Gambit Pelipäivän studiolähetys viihdyttää stadion...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio