Ennakko: RoPS vieraaksi kauden viimeisessä kotiottelussa

VuorinenP310818-15

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina kauden viimeisessä kotiottelussaan Rovaniemen Palloseuran. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo 14:30.

RoPS pelaa edelleen tiukasti hopeasta. Se varmistaisi voitolla hopeamitalin ja näin ollen europaikan ensi kesäksi. Vepsu pelaa eritoten kuuden joukkoon pääsemisestä ja yhdestä lisäkotipelistä ensi kaudelle. Se ei kuitenkaan ole ainoa syy voiton hamuamiselle.

- Tämä on viimeinen kotipeli, niin haluamme näyttää ja ottaa voiton, kun tuloksellisesti on ollut syksyllä heikompaa. Varsinkin kun peli on RoPSia vastaan, jolle olemme hävinneet kahdesti tällä kaudella 1-0, Vepsun Juho Lähde kommentoi.

Erityisesti Rovaniemellä tappio kirpaisi, sillä voittomaali syntyi aivan ottelun viimeisellä hetkellä.

- Molemmista peleistä on ihan yhtälailla hampaankolossa, Lähde paalutti.

Lähteen mielestä ei ole sattumaa, että RoPS on tällä kaudella pärjännyt niin hyvin kuin sarjataulukko näyttää.

- RoPS on puolustanut sekä matalassa blokissa, että pallon kanssa hyvin. Huomenna voi tulla aika tarkkaa peliä, sillä tavalla he ovat pelanneet hyvin koko kauden. Meillä taas on ollut tekemistä matalan blokin avaamisessa ajoittain ja ensimmäinen maali voi ratkaista paljonkin huomenna.

Matalan blokin purkamisen lisäksi Lähteen mielestä pitää olla hereillä positiivisten tilanteenvaihtojen, eli omien pallonriistojen hetkillä.

- Kun RoPS hyökkää ja me saamme riiston, niin pitää huomioida siinä kohtaa miten hyökkäämme. Sieltä voi löytyä tiloja.

Päävalmentaja Petri Vuorinen komppasi Lähdettä pelin odotusten suheen.

- RoPS on onnistunut hyvin yrittämissään asioissa tällä kaudella. Todennäköisyydet ovat usein heidän puolellaan, koska heitä vastaan ei tule paljoa maalipaikkoja. He pelaavat tosi järkevästi. Heillä on paljon panosta tässä pelissä, joten tarkkaa pelaamista odotan heiltä, Vuorinen sanoi.

Vepsun täytyy huomenna onnistua laadukkaasti omassa pelaamisessaan, mikäli se aikoo päättää kotipelien osalta kauden voittoon.

- Syöttämisen laatu tulee olla korkealla, jotta mahdollistamme hyvän hyökkäyspelaamisen. Meillä on ollut viime peleissä erilaisia ajatuksia hyökkäämisestä ja olemme kokeilleet erilaisia juttuja, kun viimeisessä linjassa meillä on todella nopeitakin pelaajia. Se on tuonut hieman lisää pelaamiseemme, Vuorinen kommentoi.

VPS:n joukkueesta ovat varmuudella sivussa Aatu Kujanpää, Jesper Engström, Berkant Güner, Akseli Kalermo ja Omar Jama. Myös armeijan aloittaneen Samu Alangon pelaaminen on vielä epävarmaa, koska mies on sairastellut.

Aatu Laatikainenkin suorittaa asevelvollisuuttaan, eikä ole ollut kaikissa tapahtumissa tällä viikolla mukana. Vuorinen näkee tilanteen kuitenkin suhteellisen hyvänä.

- Pitkäaikaisloukkaantuneet ovat poissa ja heitä on useampi. Treeniviikkoa on kuitenkin helpottanut syysloma koulusta, sillä olemme saaneet Akatemiasta pelaajia treeneihin. Harjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki ja vauhti.

OSTA LIPUT ROPS-OTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.

Raportti: VPS taipui tappioon kauden viimeisessä k...
HULPPEA TARJOUS! VPS KAUSIKORTIT 2019 JO MYYNNISSÄ...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio