Ennakko: Pohjanmaan derby perjantaina Seinäjoella

VPS-SJK-01062018-8

Vaasan Palloseura kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon perjantaina OmaSP Stadionilla perjantaina klo 20:00.

VPS lähtee peliin viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Viidestä viime pelistä se on kerännyt 13 pistettä, eli enemmän kuin mikään muu joukkue Veikkausliigassa. Viimeisen kymmenen pelin otannallakin se on HJK:n jälkeen tuloksellisesti toiseksi paras joukkue pääsarjassa.

SJK puolestaan on kolmen ottelun tappioputkessa ja viidestä viime pelistä se on voittanut vain kaksi. Joukkue ei ole tehnyt maalia kolmeen peliin ja viiden pelin kuntopuntarissa se on sijalla kahdeksan.

Eritoten derbyjen kohdalla on kuitenkin turha tuijotella sarjataulukkoa tai edellisiä pelejä. Paikallistaistoissa sellainen unohtuu hetkessä, sillä näitä pelejä kumpikaan joukkue ei halua missään nimessä hävitä.

- Uskon, että nytkin tulee tasainen ottelu. Sarjasijoituksilla tai edellisillä ei ole niin isoa merkitystä, vaan jokainen matsi on yksi, oma ottelunsa. Pitää vain pitää huoli, että oma peli on tasapainossa molempiin suuntiin ja että kaikki on kohdallaan, kun saavumme Seinäjoelle perjantaina, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi.

- Uskon että ottelusta tulee hyvin samanlainen kuin aiemmin tällä kaudella Vaasassa. Olemme hieman erilaisessa tilanteessa, sillä meillä on nyt kolme vierastappiota putkeen ja meidän täytyy parantaa. Kenties kaikki kolme tappioita eivät olleet sellaisia, että olisimme ansainneet niistä tappion, mutta tulos on aina tulos ja sitä tulee kunnioittaa. Meidän täytyy ottaa niistä opiksi ja miettiä mitkä jutut toimi sekä keskittyä niihin. Meidän täytyy ottaa kolme pistettä tästä ottelusta, sanoi puolestaan SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Edellisessä kamppailussa peli päättyi 1-1, joten perjantain pelin ja viikon päästä lauantaina Elisa Stadionilla pelattavan kauden kolmannen derbyn tulokset ratkaisevat tämän kauden Pohjanmaan herruuden. Edelliseen paikallistaistoon VPS lähti erilaisista lähtökohdista, sillä sillä oli useampi peli alla ilman voittoa.

- Perjantainakin tulos on todella tärkeä. Pelasimme hyvin SJK:ta vastaan edellisessä pelissäkin 55 minuuttia hyvin ja siinä vaiheessa kautta pelissämme näkyi muutenkin pelillisesti hyviä asioita. Tiesimme, että tulokset ja pisteet vielä tulevat, Vuorinen kommentoi.

- Nyt meillä on vastaavasti tilanne se, että peli ei ole kulkenut, mutta pisteitä on tullut. Meidän tehtävämme on nyt parantaa pelaamistamme, jotta pystymme jatkamaan sitä, mitä olemme tuloksellisesti tähän mennessä saavuttaneet. On tärkeää pystyä keskittymään omaan tekemiseen, sillä tulokset tulevat sen myötä. Jos pelillinen trendi jatkuu viime otteluiden kaltaisena, tulokset varmasti heikkenevät. Tavoite on kehittää peliä, jotta saamme lisää voittoja, Vuorinen jatkoi.

Pelilliset ongelmat viime peleissä ovat liittyneet etenkin etäisyyksiin varsinkin puolustussuunnassa.

- Vastuu on minulla, sillä valinnat siitä, miten lähdemme peleihin ovat tuottaneet liian pitkiä etäisyyksiä kentällä ja se vastaavasti on aiheuttanut meille puolustussuuntaan vähän ongelmia, Vuorinen sanaili ja jatkoi:

- Lisäksi kaikki pelin vaiheet hyökkäämisestä puolustamiseen ovat yhteydessä toisiinsa. Meidän hyökkäyksemme ovat olleet lyhyitä ja vastustaja on saanut pallonhallinnan kautta vyöryttää. Tuota asiaa pitää korjata ja päästä paremmin kiinni omaan pelaamiseen.

Kahtena perättäisenä viikonloppuna pelattavista paikallispeleistä ei Vepsun leirissä mietitä kuin peleistä ensimmäistä.

- Meidän puoleltamme keskitymme yhteen peliin kerrallaan. Turha miettiä vielä sitä toista. Me haluamme tästä ensimmäisestä kolme pistettä ja katsomme sitten eteenpäin. Kuulostaa tietysti kliseeltä, mutta meidän tavoite on nytkin vain seuraava peli.

Pelirytmi kahden SJK-kohtaamisen välillä muistuttaa omalla tavallaan europelejä, mutta käytännössä asiat eivät ole vertailukelpoisia.

- Europeleissähän kohdataan sama joukkue kahdesti viikon sisään, mutta se on täysin erilainen tilanne. Siinä joko tippuu tai ei tipu ja toisesta pelistä voi riittää tasapelikin. Tässä tapauksessa ei riitä. Me haluamme kolme pistettä molemmista.

Vierasmatsiin lähtijöille lippuja on myynnissä Studio Ticketissä ja Vepsun toimistolla hintaan 10€. Kaikki tuotto näistä lipuista tulee Vaasan Palloseuralle, joten kannustamme kaikkia vaasalaisia ostamaan liput joko toimistoltamme tai Studio Ticketistä.

La 11.8. klo 17:00 Elisa Stadionilla pelattavaan derbyyn voit ostaa liput jo nyt tästä.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voit halutessasi betsata perjantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio


Petri Vuorisesta kuukauden valmentaja! Lähde ja Vo...
Raportti: Lahti punnersi tasoihin toisella jaksoll...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio