Ennakko: Pisteen päässä kärkkyvä Lahti huomenna Hietalahteen

VPS-SJK-01062018-31

Vaasan Palloseura kohtaa maanantai-iltana Elisa Stadionilla FC Lahden. Ottelu alkaa kello 18:30.

VPS on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja kuntopuntarissa viiden viime kamppailun osalta liigan toiseksi paras. VPS:n kanssa yhtä paljon pisteitä on kerännyt vain HJK, jolla on viidestä viime ottelusta kuitenkin reippaasti parempi maaliero.

Lahti on kuntopuntarin neljäntenä, sillä se on voittanut viidestä viimeisestä pelistään kolme. Lahti on tällä kaudella tunnettu joukkueena, jolla oma pää pitää, vaikka vastustajan päädyssä ei niin hirveän usein soikaan.

Viisi viimeistä peliä Lahtea vastaan ovat menneet niukasti Lahden hyväksi, sillä noista kohtaamisista VPS on voittanut vain yhden. Lahti on voittanut kaksi ja kahdesti on pelattu tasan.

- Kova peli on tulossa. Lahti on aiheuttanut paljon vaikeuksia meille viime vuosien aikana nimenomaan pelillisesti. Pelit ovat olleet tuloksellisesti tasaisia, mutta vaikeita, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Joukkueet ovat toisilleen tällä hetkellä päävastustajia muutenkin, sillä sarjataulukossa Lahti kärkkyy viidentenä vain pisteen päässä Vepsusta. Tämän lisäksi Lahti on pelannut pelin vaasalaisia vähemmän.

- Iso haaste on maanantaina edessä. Lahdella on selkeä pelitapa ja rakenne omassa tekemisessään. Tilanteita heidän päätyynsä tulee yleensä vähän ja vastaavasti se luo riittävän määrän maalipaikkoja, Vuorinen totesi.

- Lahden pelit ovat usein vähämaalisia, mutta he ovat suhteellisen tehokkaita ja heillä on hyviä pelaajia ratkomaan pelejä ja tilanteita. Odotan todella tasaista peliä, jossa pienet asiat ratkaisevat, Vuorinen jatkoi.

VPS lähtee Lahti-otteluun petraamaan edellisestä ottelustaan KuPSia vastaan. Etenkin pallollisessa pelaamisessa riittää kehitettävää tällä hetkellä. Eritoten kun vastustaja on sarjan parhaimmistoa.

- Pelin avaaminen ei ollut viime pelissä riittävän hyvää ja meidän liike ja valinnat olivat heikkoja. Pallonhallinta ja -liikuttelu pitää olla paljon parempaa jatkossa. Mikäli puolustaa johtoasemaa ilman palloa noin pitkään noin hyvää joukkuetta vastaan, voi sieltä joku pallo mennä sisäänkin tai tulla rankkari tai muuta vastaavaa.

- Pelissä ja etenkin johtoasemassa pitää puolustaa muutenkin kuin ilman palloa. KuPS-peli oli hyvä esimerkki pallonhallinnan merkityksestä. Useimmiten tuollaiset pelit hävitään. Noissa tilanteissa meillä on nyt kehittymisen paikka, Vuorinen sanaili.

VPS:n terveystilanne tärkeän ottelun alla on suhteellisen hyvä. Pitkäaikaisloukkaantuneiden Aatu Kujanpää, Elhadji Ciss ja Berkant Güner lisäksi ei ole montaa ukkoa pelistä sivussa.

- Pitkäaikaispotilaiden lisäksi ainoastaan Aatu Laatikainen on vielä täysin varmasti tästä pelistä poissa. Isompia sairastelujakaan ei ryhmässä tällä hetkellä ole, Vuorinen kommentoi. 

OSTA LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voit halutessasi betsata maanantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio

Raportti: Lahti punnersi tasoihin toisella jaksoll...
Gatambiyen maali toi VPS J Akatemialle voiton

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio