Ennakko: ”Ottelupäivä on meille juhlapäivä”

VuorinenP310818-15

Suomen Cup alkaa Vepsun osalta tämän viikon perjantaina vierasottelulla SJK:ta vastaan. Kyseessä on kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby. VPS aloitti joukkueharjoituksensa tammikuun alussa, mutta SJK -peli tulee olemaan vuoden ensimmäinen ottelu joukkueelle.

- On ehkä ihan hyväkin asia, että emme ole vielä pelanneet tänä vuonna, koska rosterimme on ollut aika kapea. Nyt tulemme suhteellisen ehjänä Seinäjoelle. Seinäjoelle on aina mukava mennä pelaamaan. Kenttä on hieman pienempi ja tiiviimpi, joten peli on erittäin nopeaa. Pelissä tulee olemaan hyvä tunnelma, analysoi päävalmentaja Petri Vuorinen.

SJK sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa yhdeksänneksi. SJK ei ole ollut yhtä aktiivinen talven siirtomarkkinoilla, kuin aiempina vuosina. Seurasta on lähtenyt pelaajia kuten uransa lopettanut Richie Dorman ja Norjaan siirtynyt Johannes Laaksonen. Ainoa uusi hankinta on ghanalainen puolustuspään pelaaja Jude Arthur. Vuorisen keskittyminen on kuitenkin ollut enemmän Vepsussa kuin tulevassa vastustajassa.

- Prioriteettimme ovat omassa tekemisessä. Olin toki katsomassa FF Jaron ja SJK:n välisen harjoitusottelun. Emme lähde muuttamaan omaa tekemistämme vastustajan takia vielä tässä vaiheessa. Tässä alkuvaiheessa keskitymme omiin juttuihimme.

Vuorinen on vaitonainen taktisista muutoksista verrattuna viime kauteen. Päävalmentaja kuitenkin toivoo, että Vepsun pelissä nähdään uusia elementtejä, joita on hiottu harjoituskentällä tammikuun aikana.

- Joka vuosi tulee uusia pelillisiä ideoita. Teimme analyysin viime kaudesta. Joissakin asioissa olimme ihan hyviä ja ihan ok, mutta lähdemme myös parantamaan ja muuttamaan tiettyjä juttuja. Esimerkiksi puolustuspelistämme löytyy asioita, joita pitää talven aikana kehittää ja parantaa. Keskitymme omaan pelitapaamme ja päivittäiseen tekemiseemme. Joukkue on täynnä pelaajia, joilla on intohimoa jalkapalloa ja Vepsua kohtaan. Se on tärkeintä.

Vepsulla tulee olemaan ottelussa jonkin verran poissaoloja. Aatu Kujanpää on pitempään sivussa ja joidenkin pelaajien pelikunto on kysymysmerkki. Muutamien uusien pelaajien pelilupa-asioita pyritään selvittämään, jotta he olisivat pelikelpoisia perjantain ottelussa, mutta tilanne on vielä auki heidän pelaamisensa suhteen. Tammikuussa joukkueen mukana on ollut paljon nuoria pelaajia, joille on luvassa vastuuta myös SJK-pelissä.

- Nuoret jätkät ovat olleet todella hyviä. He ovat taas vähän vanhempia ja jotkut heistä ovat olleet mukana jo monta vuotta. Esimerkiksi Fabrice Gatambiye tietää, että hänellä on edessään tärkeä vuosi. Hänellä on kaikki edellytykset huippupelaajaksi ja kaikki on vaan hänestä itsestään kiinni. Momodou Sarr menee koko ajan eteenpäin. Meillä hän on pelannut enemmän laidassa ja akatemiassa taas kärjessä. Yritämme saada hänelle hieman voimaa lisää, jotta hän pystyy pelaamaan meillä kärjessä ja suojaamaan palloa paremmin. Kaikilla nuorilla pelaajilla on ollut erinomainen asenne harjoituksissa, sanoo Vuorinen.

Fabrice Gatambiye on samaa mieltä päävalmentajansa kanssa. Nuori keskikenttäpelaaja odottaa itseltään paljon tulevalla kaudella. Gatambiye odottaa myös SJK -peliä innolla.

- Viime kaudella olin vaihtopelaajan roolissa. Nyt uskon, että saan enemmän peliminuutteja. Haluan, että tästä kaudesta tulee läpimurtokauteni. Perjantain pelistä on erittäin hyvä fiilis. Pohjanmaan derbyt ovat aina herkullisia. Lähdemme voittamaan ja nauttimaan derbytunnelmasta, kertoo Gatambiye.

Suomen Cup on tärkeä kilpailu kaikille seuroille. Se on myös yksi tie europeleihin. Vuorinen ja joukkue kuitenkin keskittyvät Cupiin ottelu kerrallaan.

- Tänä vuonna menemme peli kerrallaan. Keskitymme tähän päivään, tähän viikkoon ja seuraavaan otteluun. Emme tällä hetkellä katso yhtään sen pidemmälle. Tiedämme, millainen kilpailu Suomen Cup on. Valmistaudumme siihen laadukkaalla päivittäisellä työnteolla. Ottelupäivä on meille sitten se juhlapäivä, päättää Vuorinen.

SJK-VPS pelataan perjantaina 25.1. klo 19:00 Seinäjoella Wallsportissa. Cupin kotiavaus pelataan ensi viikon lauantaina klo 17:45 Fennia Arenassa. Silloin vastaan asettuu Kuopion Palloseura. Liput ovat myynnissä Vepsun verkkokaupassa. 

Kuva: Juha Tamminen

OSTA KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019 TÄÄLTÄ

Raportti: Vepsulle voitokas Suomen Cupin avaus
Vepsulle harmittava takaisku – Kujanpää pitkään po...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio