Ennakko: Mustavalkoiset palloseurat kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella

VPS-TPS-04072018-31

Vaasan Palloseura pelaa perjantaina vierasottelun Turun Palloseuraa vastaan. Ottelu alkaa kello 18:30 Veritas Stadionilla.

VPS ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. VPS voitti vieraissa maalein 1-0 ja kotona maalein 2-0. Etenkin vierasottelu oli vaasalaisille hankala.

- Ensimmäinen kohtaaminen Turussa TPS:aa vastaan oli meille pelillisesti todella vaikea. Hyökkäyspelaamisemme ei ollut siinä pelissä hyvää ja TPS:n pallonhallinta tuotti meille vaikeuksia. Se on hyvä pitää mielessä, jotta pysymme nöyrinä ja muistamme, että kaikki pelit ovat Veikkausliigassa tasaisia kaikki, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi ottelua edeltävänä päivänä.

TPS on hävinnyt kaikki viidestä edellisestä pelistään. Se on sarjataulukossa viimeisenä. VPS puolestaan on kuudentena ja se on viidestä viime pelistään voittanut kaksi, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt viimeisimmän. TPS pelaa kuitenkin vimmatusti säilymisestä ja se tuo varmasti turkulaisten peliin uutta vivahdetta loppukaudella. TPS on tasapisteissä viimeistä edellisenä olevan PS Kemin kanssa ja kahden pisteen päässä IFK Mariehamnista.

TPS hankkikin kesän siirtoikkunassa kolme uutta pelaajaa, kun Veikkausliigasta jo aiemmilta kausilta tutut Zeljko Savic ja Albert Prosa siirtyivät mustavalkoisiin. Viimeisimpänä tulijana oli nuori hyökkääjä Sterling Yateke.

- Uudet pelaajat ovat varmasti heille iso apu. Tunnen Mika Laurikaisen hyvin ja olen keskustellutkin hänen kanssaan viime aikoina. He tekevät kaikkensa sen eteen, että lopputulos kaudelle on hyvä. Hankinnat ovat myös tuen osoitus seuralta joukkueelle ja TPS saa kyseisistä pelaajista varmasti apua ja kokemusta loppukaudelle.

VPS:lla on kuitenkin selvät sävelet sen suhteen, miten huomiseen kamppailuun lähdetään. Vepsu tiedostaa hyvin, missä TPS on hyvä ja missä sen heikkoudet piilevät. TPS on läpi kauden luonut paljon maalipaikkoja, mutta vastaavasti omissakin on soinut.

- Me tiedämme hyvin missä he ovat hyviä ja missä heikompia. Heidän kautensa olisi voinut olla erilainenkin tähän mennessä, jos he olisivat tehneet maaleja paikoistaan. TPS on luonut paljon hyviä maalipaikkoja kaudella, eikä kyse ole kaukovedoista, vaan paikat ovat olleet läheltä maalia ja jopa avopaikkoja. On todella tärkeä juttu, että tässä sarjassa noista paikoista tekee. Maalien ja etenkin ensimmäisen maalin tärkeys peleissä on todella suuri.

- Nousijana he aloittivat kautensa hyvin, mutta heidän pelaamisensa on tuottanut myös maalipaikkoja heidän päätyynsä. Vastustajillakin olisi ollut joissain peleissä mahdollisuuksia rokottaa useamminkin TPS:aa.

Vepsun kopissa on keskitytty pääasiallisesti siihen, miten omalla tekemisellä saadaan aikaan jälleen paras mahdollinen ja viime pelejä ehjempi kokonaisuus.

- Olemme keskittyneet niihin asioihin, mitkä omassa pelaamisessamme ovat olleet hyviä. SJK:ta vastaan olimme viime pelissä pitkästä aikaa tappioasemassa ja se näkyi muutamallakin tavalla pelissä. Se vaikeutti meidän pelaamistamme etenkin toisella jaksolla. Olemme käyneet näin ollen myös läpi sitä, mitä se tarkoittaa, että pystymme pelaamaan noissakin tilanteissa ja keskittymään koko pelin ajan siihen, mitä me haluamme tehdä ja mitä meidän kuuluu tehdä. Toisin sanoen niihin asioihin, mitkä meille tuottavat hyviä asioita. Niitä oli nähtävissä esimerkiksi viime pelin avausjaksolla ja niitä olisimme pystyneet kyllä jatkamaan toisellakin, Vuorinen analysoi.

Raidan terveystilanne on sama kuin edelliseen peliin lähdettäessä.

- Sama tilanne on kuin aiemmin. Jotain kolhuja tulee peleissä ja sitten aina katsellaan vähän tuntemuksia ja pidetään huoli, että 11 aloittavaa pelaajaa ovat ne, jotka pystyvät varmasti suoriutumaan sataprosenttisesti. Loukkaantumisia ei ole tullut enempää, joten tilanne on suhteellisen hyvä, Vuorinen päätti.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voit halutessasi betsata perjantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio

Raportti: Vepsulle selkeä tappio Turussa
Raportti: Derbystä kirvelevä tappio SJK:lle

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio