Ennakko: ”Mahtava haaste” - VPS kohtaa GIF Sundsvallin harjoitusottelussa

Sundsvall-ennakko

VPS ja Ruotsin Allsvenskanin GIF Sundsvall kohtaavat perjantaina Uumajassa harjoitusottelussa. Ottelu alkaa klo 14:30 paikallista aikaa. Ottelu oli alun perin tarkoitus pelata Vaasassa Elisa Stadionilla, mutta peli siirrettiin Sundsvallin pyynnöstä. Seurat ovat kohdanneet harjoitusotteluissa myös aikaisempina vuosina. Viime kauden pre-seasonilla GIF Sundsvall oli vahvempi lukemin 2-0.

Takaisin lomilta

VPS palasi tällä viikolla harjoituksiin lyhyen hiihtoloman jälkeen. Ottelu GIF Sundsvallia vastaan tulee olemaan Vepsun ensimmäinen harjoitusottelu tänä vuonna. Tällä viikolla julkaistiin myös kaksi uutta pelaajasopimusta. Laitahyökkääjät Alain Richard Ebwelle ja Kostas liittyivät joukkueeseen.

- Pari päivää oli lomaa ja se oli varmasti tärkeää. Tekeminen harjoituksissa on näyttänyt ihan hyvältä ja olemme vähän tuoreempia. Nyt on luvassa ensimmäinen harjoituspelimme ja vastustaja on hyvä. Tiedän, että kaikki haluavat pelata ja mitata omaa tasoaan siinä ottelussa, kertoo päävalmentaja Petri Vuorinen.

- Ebwelle ja Kostas sopivat systeemimme täällä Vaasassa. Emme nähneet parasta Ebwelleä Ilvestä vastaan, koska pelimme oli niin huono siellä. Hän on taitava pienessä tilassa ja nopea pallon kanssa. Kostas on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös hyökkääjänä. Nopea pelaaja, joka tykkää haastaa ja tehdä tehopisteitä. Nämä pelaajat täyttävät monet kriteereistämme. Nyt meillä on useita nopeita pelaajia, jotka pystyvät ohittamaan vastustajia, sanoo Vuorinen.

Valmennusjohto mietti VPS:n peliin liittyviä asioita myös lyhyellä lomallaan. Pelin tiettyjä osa-alueita halutaan parantaa.

- Osa asioista on samoja kuin tammi- ja helmikuussa. Ne liittyvät puolustuspelaamiseen ja siihen, miten puolustamme omaa boksiamme ja sen ympäristöä. Hyökkäyspelissä haluamme saada peliimme vähän paremman rytmin, jotta pystymme liikuttamaan vastustajia paremmin. Suomen Cupin pelit ovat olleet todella hyviä ja olemme oppineet niistä paljon. Olemme nähneet asiat, jotka tulevat toimimaan, Vuorinen kommentoi.

"Mahtava haaste"

GIF Sundsvall oli yksi viime kauden yllättäjistä Ruotsin kentillä. Seura sijoittui viime kaudella Allsvenskanissa kahdeksanneksi.

- Sundsvall teki komeettakauden viime vuonna. Viime kausi oli toinen kausi, kun he käyttivät nykyistä pelitapaansa. He ovat tuoneet joukkueeseensa muutamia todella hyviä espanjalaispelaajia. Muut ruotsalaiset joukkueet eivät tykkää pelata Sundsvallia vastaan. Heitä vastaan on raskasta pelata, koska he pitävät palloa niin paljon. Se on meille mahtava haaste. Pääsemme harjoittelemaan varsinkin puolustuspelaamistamme. Välillä saatamme jopa antaa heille pallonhallintaa puolustuspelin harjoittelemisen takia, mutta emme kuitenkaan halua, että he pitävät palloa kovin paljoa, Vuorinen kertoo.

Tällä viikolla kuultiin myös huonja uutisia. Laitapuolustaja Jesper Engström tulee olemaan sivussa useita kuukausia alaraajavammasta johtuen.

- Jeppe oli varmaan meidän paras pistepelaaja viime kaudella. Kun hän on kentällä, vastustaja ei tee paljoa maaleja hänen puoleltaan. Jeppe on kehittynyt todella paljon viime vuosina ja hän on iso osa peliämme. Todella harmillinen asia meille, Vuorinen kommentoi.

VPS:n ja GIF Sundsvallin välinen ottelu pelataan perjantaina 8.3. Umeå Energi Arenalla klo 14:30 paikallista aikaa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Sundsvall Tidningin sivuilta hintaan 99 SEK (9,40 €).

Katso ottelu tästä linkistä: https://www.st.nu/artikel/allsvenskan/ppv-gif-sundsvall-moter-vps-vasa-se-matchen-har

Kuva: Harri Bragge

RYHDY VEPSUN OMISTAJAKSI

VPS:n ja GIF Sundsvallin välinen harjoitusottelu j...
VPS:lle kaksi uutta pelaajasopimusta – Ebwelle ja ...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio