Ennakko: VPS jahtaa avauspisteitään sunnuntaina Tampereella

Ennakko

Vaasan Palloseuran seuraava Veikkausliigaottelu on luvassa huomenna, kun vaasalaiset matkustavat Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Molemmilla joukkueilla on takanaan yksi ottelu tämän kauden Veikkausliigassa. VPS koki harmittavan 1-2 -tappion kotikentällään FC Interiä vastaan ja tamperelaiset voittivat KPV:n Seinäjoella pelatussa ottelussa lukemin 0-2. Ilveksen kotikenttä, Tammelan Stadion, ei ole vielä pelikunnossa, joten sunnuntaina klo 16:00 alkava ottelu pelataan Ratinassa.

"Puolustuspelimme tulee olemaan avainasemassa"

VPS:n kausi alkoi maanantaina 1-2 -tappiolla FC Interiä vastaan. Joukkue oli pettynyt kauden avaukseensa. Pelaajat eivät olleet tyytyväisiä omiin suorituksiinsa ja valmennusjohdon mukaan monet pelilliset perusasiat eivät toimineet. Päävalmentaja Petri Vuorinen oli harmissaan avausottelun tuloksesta, mutta halusi painottaa myös isoa kuvaa.

- Inter-peli harmitti todella paljon. Olimme odottaneet kauden avausta pitkään, mutta pitää silti muistaa, että kyseessä oli vaan yksi peli. Se ei vielä koko kautta ratkaise. Eniten harmitti, että talven ja pre-seasonin aikana toimineet perusasiat eivät olleet siinä ottelussa tarpeeksi korkealla tasolla. Olemme keskustelleet siitä joukkueen kanssa. Kun teemme perusasiat hyökkäys- ja puolustussuunnassa hyvin, saamme hyviä tuloksia. Inter-pelissä ne asiat eivät toteutuneet, kommentoi Vuorinen.

Sunnuntaina pelattava ottelu tulee olemaan VPS:n ensimmäinen peli luonnonnurmella tänä vuonna. Pelialustan vaihtuminen saattaa vaatia hieman totuttelua, mutta päävalmentajan mukaan luonnonnurmella pelaaminen on positiivinen asia.

- Hienoa päästä Ratinaan nurmelle pelaamaan. Jos pelaajat haluavat päästä ulkomaille, heidän pitää osata pelata luonnonnurmella. Mielestäni meillä pitää olla Suomessa pelejä luonnonnurmella ja se on hienoa, että pääsemme pelaamaan niitä jo tässä vaiheessa kautta. Olosuhteiden pitäisi olla hyvät, Vuorinen sanoo.

Ilves ja VPS kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tänä vuonna jo Suomen Cupin lohkovaiheessa. Ilves voitti panoksettoman ottelun lukemin 3-0. Sen jälkeen molemmat joukkueet ovat edenneet aina Suomen Cupin välieriin saakka. Tamperelaisia on kaavailtu monissa arvioissa aivan Veikkausliigan kärkipäähän ja myös Vepsussa tiedostetaan Ilveksen laatu. Joukkue luottaa silti omaan tekemiseensä.

- Me teemme yhä omia juttujamme ja olemme totta kai katsoneet myös vastustajaa. Ilveksen puolustuspeli on tällä hetkellä mielestäni tiiviimpää kuin kellään muulla Veikkausliigassa. Se on tällä hetkellä heidän pelinsä avain. Heidän joukkueensa on ollut pitkään kasassa ja silloin pelin pitääkin olla tuon näköistä, kertoo Vuorinen.

VPS on päässyt tällä viikolla harjoittelemaan ja valmistautumaan Ilves-otteluun laadukkaasti. VPS-luotsi ei halua vielä paljastaa keinoja, joilla Ilveksen tiivis puolustusmuoto aiotaan murtaa.

- Olemme käyneet paljon eri asioita läpi joukkueen kanssa tällä viikolla. Totta kai vastustajaa pitää pystyä liikuttamaan ja sitä voi tehdä monella tavalla. Heillä on kuitenkin suhteellisen nopeita hyökkäyspään pelaajia, joten meidänkin pitää olla tiiviitä puolustuspelaamisessamme. Puolustuspelimme tulee olemaan avainasemassa ja sen pitää olla tiiviimpää kuin se oli Interiä vastaan, Vuorinen pohtii.

VPS:n vahvuudesta tulee sunnuntaina puuttumaan Aatu Kujanpää, Jesper Engström, Juho Lähde sekä Alain Richard Ebwelle, joka toipuu vielä lievästä alaraajavammasta. Ilves-VPS pelataan sunnuntaina 14.4. Ratinan stadionilla klo 16:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI TÄÄLTÄ LIPPUSI POHJANMAAN DERBYIHIN

Raportti: VPS ja Ilves maalittomaan tasapeliin Tam...
Raportti: VPS taipui Interille kauden avausottelus...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio