Ennakko: IFK Mariehamn saapuu vieraaksi - "Huomenna nähdään nälkäinen VPS"

untitled-21

Vaasan Palloseura jatkaa kotipelejään perjantaina 24.8., kun vieraaksi saapuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 18:30.

Pelit aiemmin tällä kaudella IFK Mariehamnia vastaan ovat tuoneet Vepsulle neljä pistettä. Keväällä Ahvenanmaalla VPS pelasi 2-2 -tasapelin IFK:n kanssa, mutta vastaavasti kotikentällä kesäkuussa vaasalaiset kylvettivät vieraitaan 4-1.

Viimeisen viiden pelin suhteen molemmilla joukkueilla on vaikeampi vaihe. IFK on voittanut peleistään yhden, hävinnyt kolme ja pelannut kertaalleen tasan. VPS puolestaan on voittanut yhden ja hävinnyt, sekä pelannut tasan kahdesti. Sarjataulukossa toki VPS on sijalla kuusi 35 kerätyn pisteensä myötä ja IFK viimeistä edellisenä 19 pisteellään.

- Viime viikot eivät ole olleet tuloksellisesti hyviä. Sen me tiedostamme ja sen eteen olemme tehneet töitä muutenkin kuin kentällä. Joukkue on todella sitoutunut, kuten olen aiemminkin todennut. Meillä oli torstaina viimeksi palaveri kopissa, jossa kävimme läpi, mitä haluamme saavuttaa ja millä tavoin haluamme sen tehdä, päävalmentaja Vuorinen kommentoi ottelun alla.

Harjoitusviikko olisi päävalmentajan mukaan voinut olla laadultaan parempikin, mutta tavoitetta tulevasta pelistä se ei muuta.

- Harjoitusviikko oli sisällöltään ihan hyvä, mutta tekemiseltään ei riittävä. Toki viimeistelyharjoitus oli varsin hyvä. Se, ettei tekeminen ole ollut läpi viikon riittävällä tasolla, ei tarkoita, että tulee huono peli. Se voi tarkoittaa herätystäkin sen suhteen, että tason pitää nousta.

- Olemme käyneet läpi edellisen pelin ja pyrkineet löytämään ne keinot, miten haavoitamme vastustajaa. Haluamme domoinoida vastustajaa ilman palloa ja pallon kanssa kotikentällämme niin, että yleisökin pääsee taas nauttimaan Vepsun pelistä, Vuorinen paalutti.

Vastustaja IFK Mariehamn tullee Vaasaan pitkälti tutulla kaavalla.

- Jotain pientä he ovat voineet muuttaa kauden edetessä, mutta aika pitkälle muodostelma on ollut 4-4-2. Välillä hyökkääjät ovat olleet vähän eri muodossa, mutta kyllä se 4-4-2 ja aluepuolustus on ollut heidän tukijalkansa jo monta vuotta ja siihen he keskittyvät nytkin.

- Heillä on isokokoinen joukkue, joten ne samat vahvuudet ovat myös siellä. He ovat hyviä vastahyökkäyksissä, nopeissa hyökkäyksissä ja erikoistilanteissa ja niissä piilevät heidän aseensa hyökkäyssuuntaan. Keskitysten kautta he tulevat paljon, Vuorinen sanaili.

VPS lähtee näyttämään huomenna kyntensä. Kautta on jäljellä yhdeksän peliä ja niistä pelataan kotona neljä. VPS tiedostaa tilanteen.

- Huomenna nähdään nälkäinen VPS. Me tiedämme, että meillä on enää muutamia kotipelejä jäljellä. Joukkue laittaa varmasti kaiken likoon näissä. Huominen on seuraava iso ottelu meille, eikä meillä ole mitään säästeltävää. Se varmasti näkyy huomenna pelin alusta loppuun, Vuorinen painotti.

Huomisesta pelistä ovat varmuudella Vepsulta poissa Hindrek Ojamaa pelikiellon vuoksi, sekä Aatu Kujanpää ja Jesper Engström loukkaantumisten takia. Totta kai myös Berkant Güner, jonka kausi loppui alaraajavammaan jo aiemmin.

- Elhadji Ciss on harjoitellut joukkueen mukana ja pelaa torstaina Akatemian kanssa osan pelistä. Sen jälkeen tehdään päätös perjantain suhteen, Vuorinen paljasti.

Puolustuslinjan suhteen mennään muuta rosteria ohuemmalla laajuudella, mutta linjan pelaamista on työstetty tälläkin viikolla.

- Tietysti se vaikuttaa vähän, ettei meillä ole montaa puhdasta puolustajaa joukkueessa ja se näkyy omalla tavallaan pelissämme. Olemme kauden aikana pelanneet paljon hyviä pelejä ja etenkin matala blokki ja korkea prässi ovat toimineet. Keskiblokissa puolestaan on ollut haasteita ja varmasti vaihtelu on välillä näkynyt pelaajien yhteistyössä. Me työstämme asioita kuitenkin jatkuvasti joukkueen kanssa ja jossain vaiheessa kehitys näkyy aina kentälläkin, Vuorinen analysoi.

Huomisessa ottelussa pelataan jälleen kerran isoista pisteistä, kuten koko loppukauden ajan. Vepsun joukkue lähetti videoterveiset kannattajilleen aiemmin torstain aikana. Katso video tästä. Joukkue tarvitsee kauden lopussa kaiken tuen, joten tule sinäkin Hietalahteen kannustamaan Raita voittoon!

OSTA LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ!

Artikkelikuva: Harri Bragge.

VPS J Akatemia palasi voittojen tielle - Ciss pela...
SIF ja VPS J Akatemia tasasivat pisteet

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio