Ennakko: Allsvenskan-ryhmä GIF Sundsvall isännöi Vepsua – ”Aika kärsivällinen peli tulee”

VPS-JARO-20

 Vaasan Palloseura kohtaa huomenna GIF Sundsvallin. Aiemmasta tiedosta poiketen ottelu pelataan Suomen aikaa kello 17:00.

Sundsvallia voisi kuvailla sitkeäksi Allsvenskan-joukkueeksi, sillä heidän on asiantuntijoiden toimesta uumoiltu tippuvan sarjasta jo useampaan kertaan, mutta niin vain joukkue on sarjapaikkansa Ruotsin korkeimmalla tasolla säilyttänyt.

– Se on jo itsessään hatunnoston arvoinen suoritus, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Edellisen kerran VPS kohtasi Sundsvallin kaksi vuotta sitten, mutta niin joukkue kuin sen pelikin on muuttunut aiemmasta.

– Pelillisesti Sundsvall on muuttunut valtavasti kahden viime vuoden aikana. Valmennusryhmään on tullut espanjalaista osaamista ja hänen mukanaan espanjalaistyyppistä pallonhallintaa. Joukkueen pelaamisessa on nähty selvästi paljon uusia asioita.

– He suorittavat pelitapaansa todella hyvin ja ovat pystyneet pelaamaan sillä tavalla Allsvenskanissa paljon tasaisia otteluita. Joukkueessa on ehkä hieman enemmän ulkomaalaispelaajia kuin viimeksi kun kohtasimme.

Viimeisimmät vahvistukset ovat tulleet vasta hiljattain kauden alla, joten on hyvin mielenkiintoista nähdä millaisella ryhmällä Sundsvall lähtee pelaamaan VPS:aa vastaan.

Myös VPS:n kokoonpanossa nähdään hieman vaihtelua. Juho Lähde ja Aatu Kujanpää ovat edelleen loukkaantuneina poissa ja Eero-Matti Auvinen on Suomen U21-maajoukkueen mukana. Maalivahti Marko Meerits puolestaan reissasi Viron maajoukkueen mukaan, eikä ole siksi mukana matkalla. Näiden herrojen lisäksi Juha Hakola puuttuu rosterista, mutta kyse ei ole mistään sen suuremmasta.

– Juha on ollut vähän väsyneempi HJK-pelin jälkeen ja katsoimme, ettei hän tule pelaamaan isoja minuutteja tässä pelissä. Hän on pelannut paljon ja harjoitellut hyvin koko talven ja nyt kun viikolla ilmeni hieman lihaskireyttä, niin päätimme, että hänen on parempi jäädä hoitamaan viikonlopun ajaksi itsensä kuntoon, Vuorinen kommentoi.

FC Sion-lainapuolustaja Elhadji Cissin tilanne on harmillinen. Hän olisi ollut HJK-pelissä avauksessa, mutta toisin kävi. Hyökkääjä Ibrahima Gueye on joukkueen mukana Ruotsissa.

– Ciss loukkaantui HJK-pelin valmistavissa harjoituksissa ja missasi siksi sen pelin. Ensiajatus oli, että vamma voisi olla selätetty jopa viikossa, mutta kun hän ei vielä kyennyt harjoittelemaan joukkueen kanssa eilen, kun treenasimme viimeistä kertaa kotona, niin teimme päätöksen, että hän ei lähde reissuun mukaan. Katsotaan seuraavassa pelissä sitten.

Marko Meeritsin poissaoloa on paikkaamassa sopimukseton maalivahti, yhdysvaltalainen Scott Angevine. Muun muassa KPV:ssa ja VIFK:ssa pelannut jenkkitorjuja on harjoitellut VPS:n mukana viime viikot.

– Scottilla ei ole sopimusta ja hän on harjoitellut meidän kanssamme ja etsinyt Suomesta joukkuetta. Sovimme, että hän tulee mukaan tälle reissulle, kun Marko on poissa. Hieno juttu, että Scott lupautui mukaan, mutta mistään sen isommasta ei ole kyse tällä hetkellä, Vuorinen sanaili.

Huomisesta ottelustaan VPS hakee pitkälti niitä asioita, joita se on harjoitellut koko talven ajan. Puolustuksen pitää pitää ja vastaavasti pallollisessa pelissä pitää onnistua paljon Klubi-peliä paremmin.

– Meidän pitää puolustaa hyvin Sundsvallia vastaan. Odotan, että he pystyvät hallitsemaan palloa ja peliä pitkiäkin jaksoja. Viimeksi kun kohtasimme, niin molemmilla oli pitkiä pallonhallintajaksoja ja uskon, että aika kärsivällinen peli tulee nytkin meidän näkökulmastamme puolustussuuntaan. He tulevat pitämään pelivälinettä ja meidän pitää pystyä pysymään tiiviinä.

– Pallollisessa pelissä meidän pitää pystyä etenkin avaamisvaiheessa antamaan tukea paremmin jo alhaalta lähtien. Meidän pitää olla pallollisesti enemmän oma itsemme mitä olimme HJK:ta vastaan.

VPS:n tiedotus ei ole mukana reissussa, joten valitettavasti live-twiittejä ei ole tarjolla. Sundsvallilaismedia mahdollisesti striimaa ottelun, mutta odotamme vielä lisätietoja tuon striimin mahdollisesta näkyvyydestä ulkomailla, eli tässä tapauksessa Suomen puolella. Informoimme seurantaohjeista huomenna, mikäli lähetystä on luvassa, joten pysykää kuulolla.

Raportti: Sundsvall parempi lukemin 2-0 – ”Motivaa...
VPS valitsi kapteenistonsa

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio