Ennakko: Fyysinen PS Kemi vieraaksi - "Erilainen vastustaja kuin viime pelissä"

ennago

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna PS Kemin kotikentällä. Ottelu alkaa kello 18:30 Elisa Stadionilla.

PS Kemi aloitti kautensa maukkaalla vierasvoitolla Seinäjoen Jalkapallokerhosta, mutta sen jälkeen se on kokenut tappiot Interille, RoPSille ja IFK Mariehamnille. Se pitää sarjataulukossa perää kolmella pisteellä. Maaliero on -5. VPS on taulukon kuudentena viidellä pisteellä. Vepsun maaliero on tällä hetkellä nolla.

Päävalmentaja Petri Vuorinen uskoo, että huomenna nähdään kova, fyysinen ottelu.

- Kaikki meidän pelimme ovat olleet tällä kaudella aika tasaisia kauttaaltaan ja tulokset ovat olleet tasaisia. Mukaan on mahtunut maalin tappioita, tasureita ja parin maalin voitto. Tiukka peli tulee varmasti jälleen kerran.

Jälleen kerran tulee valmistautua eri tyyppiseen kamppailuun kuin edellisessä ottelussa.

- PS Kemi on vastustajana erilainen kuin edellisessä pelissä HJK. Kemi-pelit ovat olleet tähän mennessä aika fyysisiä, sillä heillä on paljon vahvoja pelaajia. Kemi on ollut yleensä yhtenäinen ryhmä, joka taistelee kovasti yhdessä, Vuorinen analysoi.

Viime pelissä HJK nappasi pallonhallinnan selvällä erolla. Klubi piti palloa 63% ottelusta ja VPS panosti enemmän vastaiskuihin. Nyt tilanne voi olla toinen.

- Olemme käyneet sitä pelien jälkeen läpi, että pallonhallinta tai pidemmät hyökkäykset tai ylipäätään pelin rytmittäminen erilaiseksi on meidän kannaltamme tärkeää. Haluamme hallita peliä myös siltä kantilta. Toki tilanteita voi hallita puolustuksenkin kautta, kuten ajoittain HJK:ta vastaan onnistuimme, mutta selvää on, että haluamme parantaa pallollista vaihettamme vielä paljon.

Kemin kärjessä viilettää isokokoisia hyökkääjiä, kuten Hakeem Araba ja Juho Mäkelä. Mahdollisesti Meri-Lapin ylpeyden pelisuunnitelmaan liittyykin suoraviivaisuutta, keskityksiä ja pitkiä palloja. Topparit saanevat painia kovasti huomenna.

- Se riippuu toki siitä, millainen pelin kuvasta rakentuu, mutta tuollaisia tilanteita kyllä varmasti tulee. Olen sen suhteen luottavainen. Tähän asti on taisteltu hyvin noissa tilanteissa, eikä se huoleta yhtään.

Terveystilanne ei ole paras mahdollinen, mutta senkään suhteen Vuorinen ei ole huolissaan.

- Otteluruuhka näkyy ja kokoonpanojen valinnoissa on täytynyt miettiä sitäkin viime pelien aikana. Ainahan me toivomme, että kaikki olisivat kunnossa, mutta kyllä tässä pieniä vaivoja on ollut ja on nytkin, eikä kaikista puhuta julkisesti. Sen kanssa tässä kuitenkin eletään.

- Tähän vaikuttaa myös se, että kun kilpailu pelipaikoista on kovaa, niin miehiä on enemmän poiskin. Kun pelaajia on vähemmän, ei ole varaa olla poissa. Nyt on erilainen tilanne.

Nimenomaan se on positiivista, että aukkoja rosterissa pystytään täyttämään leveän rosterin vuoksi. Huomennakin jalkeilla on joka tapauksessa hyvä ryhmä.

- Pystymme myös täyttämään poissaoloja, kuten vaikkapa viime pelissä Eero-Matti Auvinen ja Alex McQueen näyttivät. Ei näkynyt millään tavalla, että herrat pelasivat ensimmäiset pelinsä Veikkausliigassa. Pystymme laittamaan kentälle kenet vaan, Vuorinen sanaili.

OSTA LIPUT TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Raportti: Vepsu voitti PS Kemin - Gatambiyelle ens...
Raportti: HJK nousi voittoon toisella jaksolla

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio