VPS:lle kaksi uutta pelaajasopimusta – Ebwelle ja Kostas Raitaan

ebwellekostas

Vaasan Palloseura on solminut kaksivuotiset sopimukset kahden hyökkäävän pelaajan kanssa. Kamerunilainen Alain Richard Ebwelle ja kreikkalainen Konstantinos Stavrothanasopoulos tekivät molemmat vaikutuksen valmennusjohtoon testijaksojen jälkeen.

"Olen nopea pelaaja"

Alain Richard Ebwelle on 23-vuotias kamerunilainen laitahyökkääjä, joka pystyy myös pelaamaan hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Ebwelle on FC Barcelonan kuuluisan akatemian, La Masian, kasvatti. Barcelonassa mies pelasi seitsemän vuoden ajan. Nopeajalkainen kamerunilainen on vahvimmillaan yksi vastaan yksi -tilanteissa. Viime vuosina Ebwelle on pelannut Slovakian pääsarjassa ja Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

- Aikani Barcelonassa oli tärkeää, koska opin siellä paljon. Olen nopea pelaaja ja tärkein vahvuuteni haastaminen. En ole kovin isokokoinen, joten on tärkeää, että osaan haastaa vastustajia nopeudellani ja taidoillani, Ebwelle kertoo

Ebwelle liittyi seuran harjoituksiin ensimmäistä kertaa jo tammikuun lopussa. Kamerunilainen ehti myös pelaamaan Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Ilvestä vastaan. Ebwelle tulee pelaamaan Vepsussa numerolla 11.

- Olen iloinen, että olen täällä. Puhun paljon valmentajien kanssa ja muut pelaajat ovat auttaneet minua sopeutumaan tänne. Koko joukkue tekee paljon töitä, joten toivon onnistunutta kautta. Seura vaikuttaa isolta, mutta kaupunki on pieni. Keskusta on kuitenkin hieno paikka, sanoo kamerunilainen.

"Yritän kaikkeni jokaisessa pelissä ja harjoituksessa"

Konstantinos Stavrothanasopoulos on Ebwellen tavoin laitahyökkääjä. 27-vuotias kreikkalainen pystyy pelaamaan myös kärjessä. Selostajat voivat huokaista helpotuksesta, koska Stavrothanasopoulos on päättänyt pelata Suomessa taiteilijanimellä Kostas. Taitava vasenjalkainen pelaaja on pelannut aiemmin Kreikan pääsarjassa Panionioksen riveissä, mutta viime vuodet hän on viettänyt Ruotsin kentillä.

- Pelasin Panionioksessa yhden suomalaisen kanssa. Njazi Kuqi oli joukkuekaverini. Kreikan jälkeen päätin siirtyä Ruotsiin ja pelasin siellä Akropoliksessa sekä IK Frejssä. Vuodet Ruotsissa olivat hyvä kokemus, koska pääsin näkemään, millaista skandinaavinen jalkapallo on. Luulin aiemmin, että Kreikassa keskitytään taktiikkaan ja Pohjoismaissa fyysisyyteen. Olin kuitenkin yllättänyt, että täällä keskitytään taktiikkaan ja syöttöpeliin niinkin paljon. Täällä tehdään laadukasta työtä, Kostas kertoo.

Kostas tuli seuran testattavaksi helmikuussa. Kreikkalainen pelasi myös yhdessä VPS J Akatemian harjoitusottelussa. Monikäyttöinen hyökkäyspään pelaaja tulee kantamaan selässään numeroa 17. Seura on ehtinyt tekemään vaikutuksen Kostakseen jo lyhyessä ajassa.

- Olen nopea, hyvä kuljettamaan ja osaan tehdä maaleja. Olen kokonaisvaltainen hyökkäyspään pelaaja ja yritän kaikkeni jokaisessa pelissä ja harjoituksessa. Tämä organisaatio on erittäin laadukas. Olosuhteet ja stadion ovat myös hienoja. Joukkue on ottanut minut erittäin hyvin vastaan ja tunnen olevani osa VPS-perhettä. Pidän myös joukkueen pelitavasta. On hieno olla täällä. Haluan kiittää VPS:n valmentajia siitä, että saan mahdollisuuden pelata pääsarjatason jalkapalloa, sanoo kreikkalainen.

Engström pitkään sivussa

Tänään kuultiin myös huonoja uutisia, koska Jesper Engström tulee olemaan sivussa useita kuukausia alaraajavammasta johtuen. Tammikuussa seuraan liittyneen Ignatius Adukorin sopimusta ei jatkettu koeajan jälkeen ja ghanalainen on lähtenyt Vaasasta.

VPS pelaa ensi perjantaina harjoitusottelun Uumajassa GIF Sundsvallia vastaan. Ottelu alkaa klo 14:30 paikallista aikaa ja ottelun voi katsoa Sundsvall Tidningin sivuilta hintaan 99 SEK (9,41 €). Tänään julkistettiin myös Vepsun Suomen Cupin neljännesvälierän ajankohta ja alkamisaika. Gnistan-VPS pelataan 15.3. klo 19:00 Oulunkylässä.

RYHDY VEPSUN OMISTAJAKSI

Ennakko: ”Mahtava haaste” - VPS kohtaa GIF Sundsva...
Olli Nieminen aloittaa Vepsun uutena myyntipäällik...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio