Christian Sund edustusjoukkueen valmennusryhmään

sund_christian_cs_1

Vaasan Palloseura on tehnyt kaksivuotisen valmentajasopimuksen Christian Sundin kanssa.

Vaasasta kotoisin oleva Sund oli jo Viime kaudella mukana VPS:n edustusjoukkueen valmennusryhmässä, mutta toimi pääasiassa VPS J Akatemian päävalmentajana.

Jalkapalloilijana Sund, 39, on varsin meritoitunut pelaaja, sillä häneltä löytyy tililtään yli 200 Veikkausliiga-ottelua ja niissä 15 maalia. Liigaurallaan hän edusti neljän kauden ajan VPS:aa, kauden verran HJK:ta, kolme kautta FC Lahtea ja kahden kauden ajan JJK:ta. Lisäksi hän on pelannut Ykkösessä, sekä ulkomailla Ruotsin ja Norjan sarjoissa.

Valmentajana Sund on luotsannut aiemmin muun muassa SJK:n ja Vasa IFK:n junioreita. Viime kaudella VPS J Akatemia pelasi nuorella joukkueella hienon kauden Kolmosessa ja nousi kauden päätteeksi Kakkoseen.

- Olen todella iloinen, että saimme Krisun mukaan edustukseen. Seurassa halutaan luoda valmentajapolkua tulevaa ajatellen ja Krisu on nyt ensimmäinen, joka tulee vanhimmasta päästä edustusjoukkueeseen. On tärkeää, että seuran sisältä löytyy osaavia valmentajia, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Sund on kouluttautunut pitkälle Palloliiton valmentajakoulutuksissa ja ura luotsina on selkeässä nosteessa. Vepsun edustusjoukkuetta ajatellen on myös tärkeää, että Sund tuntee joukkueen toimintatavat jo menneen kauden ajalta.

- Krisu on pelannut itse ulkomailla, valmentanut jo vuosia ja onnistui Akatemian kanssa loistavasti. Hänellä pystyy toimimaan päävalmentajanakin ja on mielenkiintoista nähdä, miten pitkälle hän vielä pääsee.

Sund on innostunut valmentaja, jonka vaatimustaso kentällä on kova. Hän käyttää paljon aikaa valmentamisensa kehittämiseen ja valmennuksen suunnitteluun.

- Hän on uskottava ja osaava valmentaja, jonka kanssa tulee hyvin toimeen. Ajatuksemme pelaamisesta menevät yksi yhteen mikä helpottaa toimimista, kun puhumme samoista asioista, Vuorinen kommentoi ja jatkaa:

- Meillä on Krisun kanssa pitkä historia ja pelasimme aikanaan jo samassa joukkueessa. Välissä oli pitkä tauko, ettemme olleet niin paljoa yhteyksissä.

Vuorinen on onnellinen, että valmentajarekrytoinneissa on onnistuttu seurassa viime vuosina hyvin.

- Samaa voi sanoa jo nyt, että saimme taas osaavan valmentajan osaksi "staffiamme", Vuorinen painottaa.

Sundin omia kommentteja asiasta kuullaan joukkueen palattua treeneihin tammikuussa.

OSTA VEPSUN KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019 TÄSTÄ.

(HUOM! HINTA VAIN 199 € PÄÄKATSOMO / 79 € PÄÄDYT)

Artikkelikuva: Foto Airaksinen

Rodrigo Picchioni jatkaa Vepsun edustusjoukkueessa...
Hyvän tahdon Black Friday onnistui hyvin - VPS lah...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio