Brasilialaishyökkääjä Douglas Cae VPS:n uusin sopimuspelaaja

10.1.2018

Vaasan Palloseura on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen brasilialaishyökkääjä Douglas Caen kanssa.

Douglas on 30-vuotias kärkimies, joka on pelannut urallaan pelkästään kotimaassaan. Hän on pelannut useissa seuroissa uransa aikana. Viimeisimpänä hän on edustanut Portuguesaa Rio de Janeirossa.

Toissa kaudella Douglas pelasi Brasilian toiseksi korkeimmalla tasolla, Serie B:ssä, Americanon riveissä. Kyseisellä kaudella hän voitti Rio cupin (osavaltion cup-kilpailu) maalikuninkuuden. Brasiliassa joukkueet pelaavat yleisesti sekä kansallisissa, että osavaltioidensa sarjoissa. Lisäksi pelataan niin kansallista kuin osavaltioiden omia cup-kilpailuja.

– Meiltä on lähtenyt viime kauden jälkeen hyökkääviä pelaajia. Olemme etsineet hyökkääjää, joka pystyy tukemaan hyökkäyksiämme pitämällä palloa ja osallistumalla rakenteluun, mutta myös juoksemaan syvyyteen ja tekemään maaleja boksin sisältä. Olemme päätyneet sopimukseen Douglasin kanssa. Yhteys häneen syntyi osittain Ricardon (Duarte) kautta. Talven aikana varmasti näemme miten hyvin olemme valinnassamme onnistuneet, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Duarte uskoo Douglasin tuovan joukkueeseen kokemusta.

– Douglas on kolmekymppinen, kokenut pelaaja. Seuralla on ollut tapana tuoda nuoria pelaajia kehittymään Vaasaan, mutta tarvitsemme myös kypsempiä pelaajia. Meillä on kontakteja Brasiliaan ja seurasimme Douglasta niiden myötä pitkään. Näimme esityksiä useista peleistä ja hän sopii hyvin pelitapaan, jota työstämme tälle kaudelle, Duarte kommentoi.

– Douglas on tehnyt paljon maaleja urallaan ja hän on hyvä viimeistelijä. Näkisin, että hänen vahvuuksiaan on laukominen molemmilla jaloilla, minkä lisäksi hän on päällä aika hyvä. Hän on hyvä voittamaan pienillä liikkeillä tilaa, niitä kriittisiä senttimetrejä, boksin sisällä ja ehtii niiden myötä usein palloon ennen puolustajaa, Duarte jatkaa.

Hyökkääjä itse on samoilla linjoilla.

– Vahvuuksiani ovat mielestäni pallonhallinta, viimeistely ja päällä pelaaminen, Douglas toteaa.

Brassin vaikutelma Suomesta ensimmäisten päivien osalta on ollut todella hyvä.

– Olen onnellinen ja luottavainen siitä, miltä joukkue näyttää tällä kaudella. Tulin auttamaan seuraa ja joukkuetta. Aluksi muuttaminen Brasiliasta Suomeen oli vähän pelottavaakin, mutta siihen on tottunut nopeasti. Sopeudun uuteen ympäristöön koko ajan.

Douglasin itsensä mukaan joukkue on ottanut hänet hyvin vastaan ja tapa pelata on miellyttänyt brassihyökkääjää.

– Pelaaminen tuntuu olevan täällä organisoidumpaa. Brasiliassa on yleisempää, että pelataan suoraviivaisesti ja yksilövetoisesti. Täällä pelataan selvästi kollektiivisemmin.

Pelkästään ensimmäisten päivien ja muutamien treenien perusteella tämä mielipide ei ole 30-vuotiaan mieleen juolahtanut. Hän on pelannut aiemmin urallaan samassa joukkueessa kuin muuan FC Lahteen viime kaudella tullut brassikärki.

– En tiennyt paljoakaan Suomesta aiemmin, mutta läheinen ystäväni Stenio tuli pelaamaan FC Lahteen. Sen myötä aloin seuraamaan suomalaista jalkapalloa ja etenkin hänen edesottamuksiaan. Stenio on kertonut paljon hyviä asioita Suomesta ja tämän maan jalkapallosta, Douglas avaa.

Tällä hetkellä brassihyökkääjän kanssa kommunikoidaan pelkästään portugaliksi valmennusportaaseen kuuluvien Duarten ja Carlos Fradaon tulkkaamana, mutta englannin opiskelu on jo aloitettu.

– Onneksi meillä on staffissa pari portugalilaista, jotka puhuvat kieltä. He ovat Douglasille vähän kuin veljiä ja isiä tällä hetkellä ja pitävät tästä huolta. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien on pelaajan kanssa käyty läpi, että englannin kielen opettelu alkaa saman tien, jotta kommunikointi paranee, Vuorinen kertoo.

Akseli Kalermo AC Oulusta Vaasan Palloseuraan
KAUSIKORTIT 2018 MYYNNISSÄ

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio