80' Lehtimäki 4-1

83' Degerman 5-1

88' Luiro 6-1

90+3' Haarala 7-1

VPS J Akatemia matkusti maanantaina Rovaniemelle RoPS/2:n vieraaksi. Edustusjoukkueen pelaajat Samu Alanko ja Aatu Laatikainen olivat Akatemian mukana hakemassa pelituntumaa. Myös kaksi VPS:n viimeisintä Veikkausliigaottelua aloittanut Valtteri Lehtonen oli Akatemian avauskokoonpanossa. Akatemialla oli edessään iso haaste, koska kotijoukkue oli saanut jalkeille kovan joukkueen, jossa oli mukana useita seuran ykkösjoukkueen pelaajia.

Kakkosen C-lohkon kärkikahinoissa mukana oleva RoPS/2 aloitti maalinteon ottelussa. Jarkko Luiro iski avausmaalin, kun peliä oli pelattu 14. minuuttia. Kotijoukkue hallitsi ottelua, mutta puoliajalle näytettiin lähtevän rovaniemeläisten maalin johdossa. Luiro kuitenkin sai pallon verkon perukoille vielä toistamiseen aivan jakson lopussa.

RoPS/2 kasvatti johtoaan toisen jakson alussa Tarik Kadan maalilla, ja Luiro pääsi täydentämään hattutemppunsa rangaistuspotkusta 74 peliminuutin kohdalla. VPS J Akatemia pyrki tappioasemastaan huolimatta hyökkäämään ja saikin palkinnon, kun Akseli Lehtimäki kavensi numeroiksi 4-1. Peli repesi ottelun lopun lähestyessä. Rasmus Degerman, Luiro ja Santeri Haarala iskivät vielä maalit mieheen, ja VPS joutui lähtemään pitkälle kotimatkalle 7-1 -tappio niskassaan.

VPS J Akatemian kausi jatkuu sunnuntaina 1.9., kun Oulun Luistinseura saapuu Vaasaan.

Artikkelikuva: Juha Tamminen

Runkosarja on pian ohi - Miten pelit jatkuvat?
Raportti: Vepsulle ruma tappio Kuopiossa