Tete Yengi Vepsuun!

20220406-094717tervetuloa_yengi_www

VPS on tehnyt kauden 2022 kattavan lainasopimuksen 21-vuotiaan australialaislaishyökkääjä Tete Yengin kanssa. Melkein kaksimetrinen Yengi aloitti ammattilaisuransa australialaisseura Newcastle Jetsissä, jonka jälkeen hän siirtyi viime vuonna Englannin kolmatta sarjatasoa pelaavaan Ipswich Towniin. Parhaiksi ominaisuuksikseen Yengi kertoo teknisyyden, viimeistelyn ja fyysisyyden.  

– Aloitin ammattilaisurani Australian A-Leaguessa pelaavassa Newcastle Jetsissä. Se oli unelmani, ja pelaaminen veljeni Kusini Yengin kanssa teki siitä vielä hienompaa. Viime vuoden loppupuolella siirryin Ipswich Towniin, mikä oli erittäin hienoa, sillä nuorena australialaisena sitä aina unelmoi pelaavansa Euroopassa. Opin erittäin paljon Ipswichsissa, mutta minulla on vielä paljon lisää opittavaa, ja olen valmis ottamaan vastaan uuden haasteen täällä Vaasassa, kertoo Yengi.

– Vaasa on mukava kaupunki, jossa on erittäin ystävällisiä ihmisiä. Sää on kuitenkin hyvin erilainen kuin Australiassa. En ollut koskaan nähnyt lunta ennen tänne tuloani, joten se oli siistiä. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan kaupunkiin vähän enemmän. Olen myös kuullut, että Vaasa erittäin kiva paikka kesäisin, joten odotan kesää innolla, kertoo Yengi ensivaikutelmistaan Vaasasta.

– Tiedän, että joukkue nousi Veikkausliigaan täksi kaudeksi, joten kilpailusta tulee erittäin kovaa. Tavoitteenani on tuoda iloa faneille, auttaa joukkuetta niin paljon kuin pystyn tekemällä maaleja, sekä pysyä Veikkausliigassa. Rehellisesti sanottuna en tiedä vielä paljoa Veikkausliigasta, mutta tiedän sen, että VPS on iso seura, ja toivottavasti voin auttaa heitä palaamaan sille tasolle, missä heidän oletetaan olevan, kertoo Yengi.

Myös Vaasan Palloseuran urheilujohtaja Janne Lindberg on tyytyväinen uuteen pelaajakiinnitykseen.

– Hän on lupaava pelaaja, joka varmasti parantaa otteitaan koko ajan. Hän pystyy pelaamaan myös useassa roolissa ja on monipuolinen. Fyysiset ominaisuudet ovat hyvällä tasolla ja hän haluaa kehittää itseään koko ajan. Hän on meille hyvä lisä joukkueeseen ja tuo valmennukselle vaihtoehtoja pelillisesti, kommentoi Janne Lindberg.

Tete Yengi sekä koko Vepsun joukkue nähdään tositoimissa Elisa Stadionilla tänä perjantaina klo 18, kun FC Lahti - VPS peli siirtyi Vaasaan Lahden Stadionin huonon kunnon seurauksena. Vepsun kausikortilla on otteluun ilmainen sisäänpääsy. Liput otteluun ovat myynnissä osoitteessa: https://www.lippu.fi/artist/vps/Radio Hietalahti haastatteli Miika Niemeä
Veikkausliigan ottelu FC Lahti – VPS siirtyy pelat...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio