Tervetuloa Vaasan Palloseuraan Harry Sawyer!

Miehet-UUSI-soppari-www-1-5

Vaasan Palloseura on solminut loppukauden kattavan sopimuksen australialaishyökkääjä Harry Sawyerin kanssa. Sopimus sisältää myös vuoden option.

 

Vaasaan saapunut Sawyer on pelannut aiemmin urallaan Australian pääsarjassa ja kakkossarjassa, sekä Filippiinien pääsarjassa, Hong Kongin pääsarjassa ja viimeisimpänä Intian korkeimmalla jalkapallotasolla Superliigassa. Jamshedpur FC:stä saapuva Sawyer on lähes kaksimetrinen, järkälemäinen hyökkääjä, jonka vahvuuksiin kuuluvat pallonsuojaaminen, harhauttaminen sekä viimeistely boksissa. Fyysinen australialaishyökkääjä on myös vahva pääpalloissa vastustajan rangaistusalueella.

 

VPS:n urheilujohtaja Janne Lindberg kertoo keskustelujen hyökkääjän kiinnityksestä alkaneen jo talvella, ja toteaa Sawyerin olevan laadukas vahvistus VPS:n hyökkäyslinjaan.

- Harry on ollut kiinnostuksemme kohteena jo pidemmän aikaa, ja aloitimmekin keskustelut jo tammikuussa. Hänellä oli kuitenkin vielä sopimus edelliseen seuraansa toukokuun loppuun asti, eikä seura halunnut vapauttaa Harrya ennen sopimuksen päättymistä. Harry on pelillisesti kokeneempi pelaaja, joka tuo joukkueeseemme lisää kilpailua ja ammattimaisuutta.

- Harry on fyysisesti myös loistavassa kunnossa. Hänen edellisen joukkueensa kausi tuli päätökseen huhtikuun lopussa, jonka jälkeen hän on harjoitellut aktiivisesti itsekseen ja pelannut muutamia 7 vs. 7-pienpeliotteluita. Hän tulee tuomaan joukkueeseen lisää vaihtoehtoja hyökkäämisen kokonaisuuteen ja erikoistilannepelaamiseen. Harry on taitava jalallaan ja hyvä ilmassa. Hän on fyysinen ja aktiivinen pelaaja, jonka viimeistelytaito on myös hyvällä tasolla. Toivomme hänen omaksuvan joukkueen pelitavan nopeasti ja tottuvan uusiin olosuhteisiin, Lindberg tuumaa.

 

Sawyer on totutellut Vaasaan muutaman päivän ajan, ja kertoo nauttivansa kaupungin sykkeestä. Brisbanesta lähtöisin oleva hyökkääjä ei malta odottaa kentälle pääsemistään, ja pelaajana Sawyerin vahvuuksiin kuuluvat omien sanojensa mukaan aggressiivinen pelityyli ja viimeistely.

- Loistava fiilis. Vaasassa on mukavan aurinkoista ja en malta odottaa kentälle pääsyä. Vaasassa on kaunista ja kaikki ovat toivottaneet minut hienosti tervetulleeksi. Isona hyökkääjänä haluan olla voimakas uhka rangaistusalueella. Olen aggressiivinen pelaaja, joten tykkään laittaa kroppaani likoon ja pyrin tekemään vaikutuksen peliin ratkaisevilla hetkillä. Olen innoissani näiden asioiden tuomisesta kentälle ja haluan auttaa joukkuetta parhaani mukaan.

 

Uuteen maahan ja sarjaan totuttelu on kenelle tahansa haasteellista, vaikka Sawyer onkin aiemmin kuullut Suomen jalkapallokulttuurista ja maan tavoista silloiselta seuratoveriltaan, Aleksandr Kokkolta. Saapuessaan australialaishyökkääjä yllättyi myös suomalaisten englannin kielen taidosta.

- Pelasin aiemmin Aleksandr Kokkon kanssa, joka kertoi noin vuosi sitten minulle suomalaisesta jalkapallosta. Hän kertoi, kuinka hieno maa Suomi on ja kuinka ihania ihmiset ovat täällä. Veikkausliiga on hyvin vahva, hyvin rakennettu ja taktinen sarja. Olen innoissani tullessani tänne. Pidän siitä, miten joukkueemme pelaa ja uskon onnistuvani hyvin täällä.

- Ennen saapumistani pelkäsin, etten tulisi hyvin täällä toimeen suomen kielen osaamattomuuteni takia, mutta kaikki ovat olleet todella mahtavia ja vastaanottavia. En malta odottaa koko joukkueen tapaamista, Sawyer toteaa innostuneena.

 

Sawyer odottaa itseltään paljon, ja toivoo VPS-kannattajilta innostuneisuutta jäljellä oleviin kauden otteluihin.

- Minulla on korkeat odotukset itseltäni. Tähtään aina korkealle mihin ikinä menenkään, joten haluan tehdä suuren vaikutuksen ja olla niin vahva joukkueessa kuin voin olla, jotta voimme nousta sarjataulukossa ylöspäin, ja päättää kauden vahvasti.

- Haluaisin sanoa kaikille VPS-kannattajille, että innostukaa! Päätämme kauden korkealla sävelellä ja en malta odottaa teidän edessänne pelaamista. Olen nähnyt TV:sta, kuinka kannustavia olette ja en malta odottaa maalientekemistä teidän läsnäolossanne, Sawyer kuittaa.

 

 

Tätä sopimusta mahdollistamassa:
Käyttöauto Oy
Wapice
LähiTapiola Pohjanmaa - LokalTapiola Österbotten
Sähköliike SähköWaasa Oy
Piccolo Group
Polttoväri Oy
Stormossen
Osuuskauppa KPO
Vasa Andelsbank - Vaasan Osuuspankki
K-Rauta
Airaksinen Invest
Risberg Invest
VEO

Otteluennakko: FC Inter – VPS | Veikkausliiga
VPS:n viikko-ohjelma | Viikko 28
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio